Erebus

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 9 Kč dárek zdarma v hodnotě 329 Kč

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Loď Jejího Veličenstva Erebus byla jednou z prvních velkých průzkumných lodí, veteránka z přelomových plaveb na kraj světa. V roce 1848 zmizela v Arktidě a její osud se stal záhadou. V roce 2014 byla nalezena. Toto je její příběh. Michael Palin – hvězda skupiny Monty Python a televizní cestovatel – vdechuje pozoruhodné Erebus opět život. Sleduje… Přejít na celý popis

Robert Galbraith: Černočerné srdce Robin Ellacottová a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání… a brzy objeví zcela nové podoby zla. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Loď Jejího Veličenstva Erebus byla jednou z prvních velkých průzkumných lodí, veteránka z přelomových plaveb na kraj světa.

V roce 1848 zmizela v Arktidě a její osud se stal záhadou. V roce 2014 byla nalezena. Toto je její příběh.

Michael Palin – hvězda skupiny Monty Python a televizní cestovatel – vdechuje pozoruhodné Erebus opět život. Sleduje ji od jejího vyplutí roku 1826, velkolepých výprav, které vedly ke slávě v Antarktidě až po její konečnou zkázu v Arktidě.

Když konečně rozrazí vodu, jásot přejde v nadšený řev. Loď se houpe, poskakuje a chvěje jako novorozené vodní ptáče. Její jméno je Erebus.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Pangea
Rozměr
130 x 200 mm
datum dotisku
30.04.2019
ean
9788075855855
Počet stran
352
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
29.04.2019
isbn
978-80-7585-585-5
  • Tomáš Lesk Tomáš Lesk

    Erebus: Příběh ztracené lodi možná není románem, ale pojednáním, přímo napěchovaným historickými fakty, fotografickými materiály, mapami a zajímavostmi ze života námořníků. Významně tak odhaluje velkolepé období. Palin nepíše suchopárně. Nebudete se nudit, protože má sice cit pro detail, ale dokáže informace zprostředkovat tak jímavě, že by mu záviděl nejeden učitel dějepisu. Použité záznamy a úryvky nejen z historických knih, ale i deníků a dopisů důstojníků a námořníků vás přímo vtahují do dění.

    Celá recenze

  • Antonín Sander Antonín Sander

    Příběh lodi zpracovaný Michaelem Palinem mě naprosto pohltil. Upřímné zápisky námořníků, detaily plavby, kdy se téměř dotýkáte velryb a pracujete s omrzlinami na rukou. Dozvíte se vše z paluby i zákulisí. Závěr knihy a putování lodí je mrazivé. Doslova. Oceňuji i skvělé ilustrace, mapy a především skvělý překlad Martiny Šímové. Posádky a strůjci Erebu a Terroru otevřely obzory lidstvu a tato kniha je otevírá čtenářům.

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 62 hodnocení čtenářů

34× 5 hvězdiček 15× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jiří Pěnčík registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Erebus od Michaela Paulina byl pro mě krok do neznáma a upřímně, rozhodl jsem se ji přečíst především na základě dobrých recenzí, které však upozorňovali, že je místy kniha až příliš detailní v historických faktech. Po prvních několika 'desítkách' stránek jsem se popravdě trochu obsahem 'kolem a kolem' trápil, ale pak... naprosto úchvatná kniha, při níž se mi ani nechce věřit, že autor nebyl přímo v centru dění jak dokáže barvitě líčit děj, čerpaných na základě skutečných deníků a dopisů posádky lodí Erebus a Terror. Kniha je plná dobrodružství, perfektně skloubeným s historickými fakty a osobními poznatky autora z daných míst. něco mezi dokumentární knihou a románem. Bezpochyby nadchne všechny nadšence historie, dobrodružství, literatury faktu, a hodně napoví o době, kdy byla Anglie na vrcholu kolonizační činnosti a jak samotná kolonizace světa vlastně fungovala... Doporučuji a hlavně vydržet úvod knihy :)

    Kniha, Pangea, 2019, 9788075855855

  • 5 z 5 hvězdiček Maya and Books registrovaný uživatel

    Kniha byla skvělá. Mapuje příběh Erebu a Terroru od jejich začátku až po tragický konec. Není to čtivo na jeden večer, protože jsou to fakta, ale celé je to sepsáno krásně čtivě, takže jsem se vůbec nenudila.

    Kniha, Pangea, 2019, 9788075855855

  • 4 z 5 hvězdiček Anna registrovaný uživatel

    Skvělá kniha, která vám otevře obzory, vtáhne vás do příběhu tak silně, že máte pocit, že jste jeho součástí. Na mě bohužel bylo těch informací hodně, takže jsem se místy u čtení trápila a proto strhávám jeden bod. Chtěla bych moc pochválit překlad! Před Martinou Šímovou hluboce smekám, protože odvadla opravdu výbornou práci, za kterou si zaslouží víc než jen pochvalu.

    Kniha, Pangea, 2019, 9788075855855

  • 4 z 5 hvězdiček Tomáš Lesk registrovaný uživatel

    Michael Palin zde neupustil od svého typicky suchého anglického smyslu pro humor a dokáže jemně vypíchnout některé libůstky tehdejších přírodovědců (kteří milovali nejrůznější druhy ptactva tak, že je každou chvíli sestřelovali puškou), nebo i nabubřelost britských kolonialistů, kteří se vnímali za nadřazené primitivním národům. Svede dát ovšem věci do souvislostí a nedělá si z námořníků legraci zbytečně, jen si je mírně dobírá a má k nim úctu, jakož i k přírodě. Z autorova stylu čiší nejen toto, ale i značné badatelské nadšení, ať už si projdeme množství zdrojů, z nichž vychází, cituje je a má je podrobně nastudované, ale je třeba vzít v potaz i to, že v knize navštěvuje místa, v nichž popisovaná loď kdysi dávno kotvila. Porovnává, jak vypadají dnes, a jak působila tehdy. Vzato kol a kolem, jedná se o nesmírně čtivou literaturu faktu, kterou bych doporučil nejen všem nadšencům do historie, ale i příznivcům dobrodružné literatury a námořních románů. Protože tento příběh psaly dějiny. Erebus: Příběh ztracené lodi je krásná, zábavná a výborná kniha, na které oceňuji množství informací, čtivost s jakou je napsána a svědectví o době.

    E-kniha, Pangea, 2019,

  • 2 z 5 hvězdiček Petra Smolíková registrovaný uživatel

    Kniha plná faktů o plavbě lodi. Sice jsem ji dočetla, ale přiznám se, že mě až tak nebavila. Obdivuji autora, že sesbíral tolik informací, které dal do kupy, ale není to můj šálek kávy. Číst o úspěších a nezdarech výpravy bylo občas náročné i vzhledem k tomu, kolik různých postav se zde vyskytovalo. Mám ráda knihy, kde to odsýpá a je v nich přímá řeč, tady samozřejmě není. Nicméně pro ty, kteří mají rádi historická fakta, bude kniha určitě zajímavým čtením.

    E-kniha, Pangea, 2019,

  • 2 z 5 hvězdiček Dalibor Bílý registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Strašně, strašně natahované, zdlouhavé, nezáživné. Denně se nutím do čtení, ale asi to nedám.

    E-kniha, Pangea, 2019,

  • 1 z 5 hvězdiček Věra Nováková registrovaný uživatel

    Knihu jsem bohužel nedočetla.

    E-kniha, Pangea, 2019,

  • 1 z 5 hvězdiček Ludmila Žáková registrovaný uživatel

    Nic pro mne, mám ráda jiný typ knih.

    E-kniha, Pangea, 2019,

  • 4 z 5 hvězdiček Stáňa Vaňková registrovaný uživatel

    Začátek je velice náročný na časovou orientaci. Stále se mísí čas, místa a lidé. Samotný příběh je pak zlepší, je poutavý, čtivý a hlavně velice poučný. Jsem ráda, že jsem po knize sáhla

    E-kniha, Pangea, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Jindřiška registrovaný uživatel

    Velmi čtivé vyprávění o osudech jedné vyjímečné lodi a jejích posádkách. Od prvního spuštění na vodu až po tragický konec za polárním kruhem.

    E-kniha, Pangea, 2019,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora