Zřídlo E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Ada se narodila uvězněná mezi dvěma světy — duchové odjinud bojují s Adinou duší o nadvládu nad jejím tělem. Malou Adu si rodiče doslova vymodlili, brzy však zjistí, že s jejich dítětem něco není v pořádku. Postupně se ukazuje, že duše mladé dívky není v těle sama. Když Ada odjede studovat do Spojených států, duchové postupně sílí. Každá z… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ada se narodila uvězněná mezi dvěma světy — duchové odjinud bojují s Adinou duší o nadvládu nad jejím tělem.

Malou Adu si rodiče doslova vymodlili, brzy však zjistí, že s jejich dítětem něco není v pořádku. Postupně se ukazuje, že duše mladé dívky není v těle sama. Když Ada odjede studovat do Spojených států, duchové postupně sílí. Každá z osobností se chová i cítí jinak, přesto musejí koexistovat v jednom těle, i s Adou samotnou. Jejich pokusy o ovládnutí Adina těla se změní v boj o její život.

Příběh mladé ženy, vyprávěný střídavě všemi duchy uhnízděnými v jejím těle, vychází z mytologie nigerijského kmene Igbo i z autorčiných vlastních zkušeností. Zřídlo vyvěrá z nezvyklého vidění světa a rozkrývá způsoby budování vlastní identity.
–––
Před Akwaeke Emezi se v jejím strhujícím debutu Zřídlo rozestupuje moře lidského já.
— Vanity Fair

Na tento odvážný a dráždivý debut mi nestačí slova chvály. Syrové i lyrické poloautobiografické vyprávění se zabývá sexualitou, spiritualitou, rodinou a mnohým dalším — a to natolik duchaplně, až se nechce věřit, že to napsal někdo, komu je teprve třicet.
— The Guardian

Hrůzné, ale nádherné. […] S každou další větou jsem čím dál víc nevěřila vlastním očím, s každým dalším odstavcem jsem seděla čím dál blíž ke krajíčku židle, s každou další kapitolou jsem prosila, ať to nikdy neskončí. Klidně bych v autorčině svěžím a bujném světě strávila ještě stovky stránek.
— Tor.com

Emezi ve svém ohromujícím debutovém románu pracuje s tradičním igboským mýtem, který cupuje na kousky dávno překonaný pohled na duševní choroby, a okamžitě si tak vydobyla místo mezi spisovateli, které se vyplatí sledovat.
— Booklist

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
mytologie
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
229
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora