Životní úklid E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Ve Švédsku existuje způsob, jak se zbavit letitého nepořádku. Švédové ho nazývají döstädning: dö znamená smrt a städning znamená úklid. Ač může takový název vyvolávat chmury, jedná se o překvapivě povzbuzující proces zbavení se nepotřebných věcí a lze jej uskutečnit v kterémkoli období života. Každopádně je lepší začít dříve, nežli později, kdy už… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ve Švédsku existuje způsob, jak se zbavit letitého nepořádku. Švédové ho nazývají döstädning: znamená smrt a städning znamená úklid. Ač může takový název vyvolávat chmury, jedná se o překvapivě povzbuzující proces zbavení se nepotřebných věcí a lze jej uskutečnit v kterémkoli období života. Každopádně je lepší začít dříve, nežli později, kdy už to za vás musejí udělat druzí. V knížce Životní úklid švédská umělkyně Margareta Magnussonová se skandinávským humorem a moudrostí inspiruje čtenáře, aby podlehli kouzlu minimalismu. Její radikální i zábavná metoda může Vám pomoci se pustit do citlivých rozhovorů na téma „co se všemi těmi nashromážděnými věcmi“, díky ní se celý proces vyklízení může namísto zdrcující zkušenosti stát něčím povzbudivým.

Margareta napovídá, kterých předmětů se lze zbavit lehce (nenošené šatstvo, nechtěné dárky, nepoužívané talíře) a které si spíš budete chtít ponechat (fotografie, milostné dopisy, několik uměleckých výtvorů vašich dětí).

Do probírání se nářadím zesnulého manžela i svou vlastní tajnou zásuvkou ukrývající drobné neřesti se Margaretě podařilo vnést prvek humoru, ukazuje, že döstädning nemusí být jen skličující. Čtenáři postupně nahlédnou do jejího života ve Švédsku, mohou se nechat inspirovat severským pohledem na věc a snáze se rozloučit s některými svými věcmi.

Sdílet 0

Nakladatel
Alferia
jazyk
čeština
Počet stran
144
datum vydání
1.01.2018
  • Jitka Ježková Jitka Ježková

    Kniha vám pomůže obklopovat se pouze věcmi, které máte rádi. Nebuďte otrokem majetku! Je určena pro ty, kteří mají ve věcech chaos a neví, jak na takový velký úklid.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.9 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela Štěpánová registrovaný uživatel

    Pro mě jedna z nejlepších knih na téma uklízení. Navíc mě zastihla v době, kdy jsem to aktuálně řešila. Přečíst, nezapomenout, použít!

    Kniha, Alferia, 2018, 9788027108770

  • 1 z 5 hvězdiček Petr Homoky registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Přidaná hodnota z pohledu udržování nebo vytváření pořádku z nepořádku téměř nulová. V knize se mluví spíše o úklidu před smrtí a dále o vzpomínkách autorky. Přínos nula.

    E-kniha, Alferia, 2018,

  • 3 z 5 hvězdiček Hana registrovaný uživatel

    Pro nekoho, kdo se uz organizaci a uklidem zabyva, mozna trochu banalni. Presto, dobra kniha, zejm. pro “zacatecniky” a pro ty, jim ze potreba myslenku organizovani a “minimalizacre” domacnosti teprve “prodat”.

    Kniha, Alferia, 2018, 9788027108770

  • 3 z 5 hvězdiček Pavla registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížku jsem přečetla do druhého dne, hodně mě bavila :) Jen tam autorka celkem dost mluví o smrti a uklízení před smrtí, tak nevím, jestli by knížka byla dobrý dárek, aby se obdarovaný neurazil. Vyzkouším to xD

    Kniha, Alferia, 2018, 9788027108770

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 195 Kč Nápověda