Život s panikou E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vyspat se do růžova. Bez problémů přejíždět po městě tramvají. Užít si klidnou dovolenou u moře a nestrachovat se, že každý pupínek může znamenat nevyléčitelnou nemoc… Takový život mají „panikáři“ málokdy. Úzkost jim v hlavě vytváří katastrofické scénáře hodné hollywoodského trháku a běžné úkoly můžou představovat nepřekonatelnou překážku.… Přejít na celý popis

Parker S. Huntington: Niccolo Andretti Na jeho hlavu je vypsána milionová odměna. Ona bojuje za svou sestru a zkusí ho vydírat... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vyspat se do růžova. Bez problémů přejíždět po městě tramvají. Užít si klidnou dovolenou u moře a nestrachovat se, že každý pupínek může znamenat nevyléčitelnou nemoc… Takový život mají „panikáři“ málokdy. Úzkost jim v hlavě vytváří katastrofické scénáře hodné hollywoodského trháku a běžné úkoly můžou představovat nepřekonatelnou překážku. Spisovatelka Alžběta Bublanová v deníkových zápiscích upřímně popisuje, jaké to je existovat s panikou po boku a jak – a jestli vůbec – se dá nezvaná návštěvnice našich myšlenek obelstít, nebo je prostě potřeba se s ní naučit žít.

Sdílet 0

Nakladatel
Ikar CZ
jazyk
čeština
Počet stran
152
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    V této knize najdete krátké deníkové zápisky, kdy autorka popisuje svůj život s úzkostí, panickou atakou, se strachem. Ukazuje nám na běžných činnostech, jak může být život obtížný a jak, a zda vůbec, s tím jde bojovat. Upřímná, osobní, interní zpověď, která nám dává nahlédnout do pocitů a myšlenek autorky. Při čtení mám pocit, jak kdybych si o těchto problémech povídala s kamarádkou, a navíc jsem celou dobu měla potřebu jí nějak pomoci. Myslím, že o těchto věcech je potřeba více mluvit. Spoustu lidí si myslí, že jsou „divní“ a „jiní“, jenom proto, že prožívají paniku a úzkosti. Pokud zjistí, že v tom nejsou sami, může jim to pomoci. Můžou problém pojmenovat a pokusit se ho zvládnout. Některé věci z knížky mě donutily se zamyslet, že jsem vlastně něco podobného také prožila, jen tím, že to nebylo tak silné, tak si to člověk ani neuvědomí. Strach a úzkosti jsou všude kolem nás. Člověk se s nimi musí naučit žít anebo s nimi bojovat, aby je zvládl. To, čím se vyznačuje panika mi připomíná citát z jednoho mého oblíbeného filmu: „Píše deník, ale nepíše si o tom, co se stalo, ale katastrofickou vizi toho, co by se mohlo stát.“ Pokud se chcete dozvědět víc o těchto stavech a jak s tím třeba můžete bojovat i vy, přečtěte si autorčinu zpověď.

    Kniha, Ikar, 2021, 9788024945767

  • 5 z 5 hvězdiček Natálie Šlosarová registrovaný uživatel

    Jsem též panikářka a tahle kniha mi ukázala směr.

    Kniha, Ikar, 2021, 9788024945767

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Lašťovková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem zakoupila díky "Knižní abecední výzvě". Jinak by mi nejspíše unikla... Jelikož i do výzev se snažím hledat knihy, které mě zajímají (aby nebyly doma jen kvůli výzvě, ale i kvůli četbě), sáhla jsem po této - několik let se potýkám s panickými atakami, depresemi a úzkostnými stavy. Potěšilo mě, že autorka stejně jako já, s těmi potvorami bojuje v podstatě bez léků. V mnoha situacích, které v knize (je psána deníkovou formou) jsem se sama doslova poznávala. Snad jediný rozdíl mezi mnou a autorkou je ten, že já zatím "nevyužila" sanitku. Spoustu situací jsem řešila v podstatě stejně či hodně podobně. Hodně myšlenek vyslovených v této knize s chutí podepisuji i já. Je to nejen takové vypsání se a sdělení svých zkušeností, ale zároveň rada a povzbuzení pro ty, kdo tak nějak neví, co s tím a nechce se jim být v pohodě jen díky lékům... Líbí se mi i styl jakým je to psané: žádná negativní energie. Naopak: čiší z toho optimismus, chuť žít naplno, víra v budoucnost... Celkově se kniha čte svižně, krátké kapitoly bez zbytečného "patosu", nehledejte v ní nějaké "odborné lékařské pindy", ač na konci pár slov od psycholožky najdete, což je fajn hlavně pro ty, kdo se s panikou zatím nesetkali, ale po přečtení by mohli nabýt dojmu, že se jich to třeba také týká... Plno lidí totiž ataku zažije, ale netuší, že to byla zrovna "ona".

    Kniha, Ikar, 2021, 9788024945767

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 149 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora