Žena průkopníka - Příběh lobotomie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Od chvíle, kdy její bratr po první světové válce dobrovolně opustil tento svět, má život Ruth Emeraldinové jediný smysl a cíl: pomáhat lidem, kteří trpí duševním onemocněním. Osud jí přivede do cesty charismatického Roberta Aptera, vynikajícího lékaře, který v Americe prosazuje novou, radikální léčebnou metodu: lobotomii.Ruth se zamiluje, provdá… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Od chvíle, kdy její bratr po první světové válce dobrovolně opustil tento svět, má život Ruth Emeraldinové jediný smysl a cíl: pomáhat lidem, kteří trpí duševním onemocněním. Osud jí přivede do cesty charismatického Roberta Aptera, vynikajícího lékaře, který v Americe prosazuje novou, radikální léčebnou metodu: lobotomii.

Ruth se zamiluje, provdá se a odhodlaně stojí při manželovi, v němž vidí génia, který vymyslel zázračný lék. Ze sebevědomého lékaře se ovšem postupem času stává pomýlený megaloman a Ruth už nemůže zavírat oči před děsivou skutečností. Robert operuje jako na běžícím pásu a jeho zákroky mívají často hrozivé následky. Další obětí jeho ambicí se má stát křehká a citlivá matka tří dětí, Margaret Baxterová.

Margaret ani nedokáže vstát z postele, natož pak postarat se o právě narozeného chlapečka. Když jí doktor Apter diagnostikuje poporodní depresi a jako řešení navrhne lobotomii, mladá žena uvěří, že je to její jediná naděje. Před krutým údělem ji může zachránit jedině Ruth.

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
312
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 29 hodnocení čtenářů

14× 5 hvězdiček 12× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Vanda Krumpholcová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha mě mile překvapila. Po tom, co jsem přelouskala nezáživnou první třetinu, to začalo nabírat na obrátkách a ke konci už jsem ji nemohla odložit a hltala s napětím každou stránku. Bylo to dost smutné čtení, když se prvotní myšlenka pomáhat lidem takhle šeredně zvrtla, o to víc, když má příběh reálný základ. Jsem ráda, že mě začátek neodradil a dočetla jsem až do konce.

    E-kniha, Kontrast, 2023,

  • 4 z 5 hvězdiček Adam Pýcha registrovaný uživatel

    Velmi kvalitě napsaný historický román, který je inspirován skutečnými událostmi. Nenechte se odradit úvodní romantickou linkou. V průběhu dává smysl. Je to opravdu zajímavý výlet do doby, kdy věda a medicína zažívaly obrovský boom, což šlo i snadno zneužít. Za mě doporučení.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

  • 5 z 5 hvězdiček Ivory Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Mám ráda fiktivní příběhy, které se z části opírají o skutečné události a toto byl navíc neuvěřitelně čtivý, poutavý příběh. Nemohla jsem se odtrhnout a nemám co vytknout.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

  • 4 z 5 hvězdiček Monika Marková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Vyborny roman, zacatek je lehce okecavaci s romantikou, ale pak se pribeh rozjede a kratke kapitoly se ctou jednim dechem. Jde opravdu o pribeh zeny prukopnika, tak v tom nehledejte dlouhe popisy operací apod. Urcite doporucuji precist.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

  • 4 z 5 hvězdiček Veru.eno_books Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Tohle byl opravdu zajímavý příběh. Z části smyšlený, ale podstatná fakta jsou podle skutečnosti. První kapitoly pro mě byly dost zdlouhavé a úplně mě nebavily. Jakmile se ale děj začal více točit kolem samotné lobotomie, začalo to být mnohem zajímavější. I kapitoly byly postupně kratší a přidávaly na čtivosti. Vůbec jsem netušila, že lékař, který lobotomii vymyslel, za ni dostal dokonce Nobelovu cenu. A že to vlastně není zase tak hrozně dávno, co se někde tahle metoda používala.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Opálková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha Žena průkopníka mě velice mile překvapila. Hlavní téma knihy je mi blízké, protože v prostředí psychiatrických léčeben pracuji. Kniha je opravdu perfektně zpracovaná, dobře se čte, nedovolí čtenáři knihu odložit, dokud ji nepřečte :)

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Melicharová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tento příběh mě neuvěřitelně překvapil. Četla jsem při společném čtení. Musim uznat jinak bych po knize asi nešahla, ale to by byla velká škoda. Jde o zčásti příběh podle zkutečnosti což je až děsivé. Mnoho psychyckých problémů je v knize napsáno dost autenticky. Děj se odehrává v psychyatrické nemocnici, kde zavedou zcela novou Léčebnou metodu. Půjde o zlomový průlom nebo naopak velkou katastrofu? To už si musíte přečist, ale opravdu to stojí za to.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Zábranová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tak tahle kniha mě velmi překvapila. Příběh průkopníka lobotomie a jeho manželky. Příběh o tom, jak cesta do pekla je lemována dobrými úmysly. Kniha je velmi čtivá, setkává se zde touha pomáhat pacientům, citlivost a empatie, zároveň až slepá touha dokázat vlastní pravdu, třeba i přes mrtvoly. Postava doktora Roberta Aptera je inspirována skutečným lékařem Walterem Freemanem.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

  • 5 z 5 hvězdiček Jitka Kučerová registrovaný uživatel

    Kniha se četla dobře. Je to inspirováno objevením i zánikuem a důsledcích prováděných lobotomií. Doporučuji

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027714384

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda