Knihovna na Páté avenue

Autor Fiona Davis

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

220 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní

Je rok 1913 a Laura Lyonsová má alespoň na první pohled vše, co by si mohla přát – její manžel je správcem Newyorské veřejné knihovny, žijí v bytě přímo uvnitř této grandiózní budovy a život jim nadělil dvě děti. Svéhlavé a vášnivé Lauře to však nestačí, a když jednoho dne zariskuje a podá si přihlášku na školu žurnalistiky, její svět se zachvěje… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Je rok 1913 a Laura Lyonsová má alespoň na první pohled vše, co by si mohla přát – její manžel je správcem Newyorské veřejné knihovny, žijí v bytě přímo uvnitř této grandiózní budovy a život jim nadělil dvě děti. Svéhlavé a vášnivé Lauře to však nestačí, a když jednoho dne zariskuje a podá si přihlášku na školu žurnalistiky, její svět se zachvěje v samotných základech. Studium ji zavede například do komunity nových bohémů, kde objeví radikální skupinu žen, kde mohou bez obav vyjadřovat nahlas své názory na antikoncepci, volební právo a další ženské otázky.

Laura brzy zjistí, že začíná zpochybňovat svou tradiční roli ženy a matky. Když se z knihovny ztratí několik vzácných výtisků a její domov a zbožňovaná instituce se octnou v ohrožení, je nucena se svým měnícím se prioritám postavit čelem… a přitom riskovat, že o všechno dost možná přijde.

Sadie Donovanová se o celých osmdesát let později snaží vyrovnat s odkazem své babičky. Konečně získala svou vysněnou pracovní pozici v Newyorské veřejné knihovně, ale když se ze sbírky, kterou dostala na starost, začnou ztrácet vzácné rukopisy, z jejího nového zaměstnání se rázem stane noční můra.

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
338
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka se četla dobře, miluju prostředí knihoven. Závěr byl dobře vygradovaný a překvapivý

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712786

  • 4 z 5 hvězdiček Adéla Ňorková / adule.books registrovaný uživatel

    Líbila se mi taková malá detektivní zápletka, pohled do minulosti. Člověk si pak spoustu věcí uvědomí a zjistí, že žije vlastně ve fajn době. Tehdy ženy neměly žádné právo, nemohly o ničem rozhodovat, musely se tajně scházet, tajit lásku k druhé osobě atd. Popisování knihovny a jejích krásných exemplářů, to byl naprostý skvost. Laura byla neskutečně silná žena. “Ženy se dočkají zrovnoprávnění - opravdového zrovnoprávnění jak doma, tak mimo domov -, jen když ukážeme úspěchy těch, které právě teď mění svět, a inspirujeme ostatní ženy k tomu, aby usilovaly v životě o víc.” “Chci s lidmi sdílet svůj názor, přesvědčit je, že jejich způsob myšlení je zastaralý, a pokusit se pomocí slov změnit jejich pohled na svět.” Myslím, že na tenhle příběh jen tak nezapomenu. A těším se, až si ho jednou přečtu znovu. Doporučila bych ho těm, kteří mají rády silné romány s příběhem napříč generacemi. Moc děkuju za možnost si knihu přečíst v rámci spolupráce @knihydobrovsky @sberatelka.knih , splnili jste mi sen ❤️.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712786

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda
Další knihy autora