Vařila jsem pro Picassa E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci Provence, jaro 1936: v přímořském městečku Juan-les-Pins panuje mimosezonní klid. Sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café Paradis. Příjemným vytržením je pro ni nový zákazník z Paříže, slavný Pablo Picasso, vystupující pod falešným jménem.… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci

Provence, jaro 1936: v přímořském městečku Juan-les-Pins panuje mimosezonní klid. Sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café Paradis. Příjemným vytržením je pro ni nový zákazník z Paříže, slavný Pablo Picasso, vystupující pod falešným jménem. Ondine mu v pronajaté vile připravuje obědy.

Picasso se ocitá na životní křižovatce a tajný pobyt u moře v Provenci mu může jenom prospět. Ondine začíná díky němu objevovat své schopnosti, talent i touhy. Setkání s Picassem ovlivní její život na dlouho dopředu, přestože každý z nich jde dál svou cestou.

New York, současnost: úspěšná hollywoodská maskérka Céline přijíždí na Vánoce domů a dozvídá se od matky, že její babička Ondine kdysi vařila pro Picassa. Pod vlivem náznaků o tajemné rodinné historii se vydává na jih Francie. V omamné atmosféře Azurového pobřeží a za pomoci několika excentrických přátel z kurzu vaření se Céline konečně může otevřít budoucnosti. Objevuje pravdu nejen o sobě a své rodině, ale také odvahu důvěřovat vlastní intuici.

Vařila jsem pro Picassa je čtivý román plný barev a překvapivých dějových zvratů, který vypráví o umění, provensálské kuchyni, rodinných vztazích a síle tvůrčího přístupu k životu. Podmanivý příběh, inspirovaný jediným málo známým obdobím Picassova života, proplétá fiktivní postavy s historickými v kulisách kouzelné jižní Francie.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
416
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček b.neomytka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Moc hezký ctení!

    Kniha, Metafora, 2018, 9788073595432

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci - tak tahle věta tuto knížku přesně vystihuje. Příběh tří generací žen vyprávěný babičkou Ondine, která v mládí vařila pro Picassa, a vnučkou Céline, která odkrývá minulost své rodiny. Příběh Vás udržuje v příjemném napětí, a "nutí" Vás knížku přečíst jedním dechem. Nenajdete zde žádné nudné pasáže, pořád se něco děje. Knížku určitě doporučuji.

    Kniha, Metafora, 2018, 9788073595432

  • 3 z 5 hvězdiček Adriana Dosedělová registrovaný uživatel

    S touto knihou jsem se také vypekla. Tak jsem se na ni těšila, četla pozitivní recenze a pak nic. Nutila jsem se ke čtení. Strašně mě tam iritovaly ty mega vysvětlivky pod čarou. Fakt tam rušily. Nedokázala jsem se díky tomu začíst. Hmmm.

    Kniha, Metafora, 2018, 9788073595432

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda