Čtyři ženy a jeden pohřeb E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

V provinčním arménském městečku Berd zemře kameník Simon, který je mimo svou zručnost známý jako velký záletník. Spolu s manželkou, všemi příbuznými a sousedy se s ním přicházejí rozloučit také čtyři jeho bývalé milenky – každá se svým životním příběhem, každá s dávnou šťastnou vzpomínkou. Jejich osudy jsou tragické,… Přejít na celý popis

Lynn Painter: Lepší než ve filmu Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V provinčním arménském městečku Berd zemře kameník Simon, který je mimo svou zručnost známý jako velký záletník. Spolu s manželkou, všemi příbuznými a sousedy se s ním přicházejí rozloučit také čtyři jeho bývalé milenky – každá se svým životním příběhem, každá s dávnou šťastnou vzpomínkou. Jejich osudy jsou tragické, poznamenané toxickými vztahy v dětství, dospívání či v manželství. Simon prochází životem těchto zlomených, ztrápených, zavržených a zneuctěných žen jako životodárná síla, která jim vrátí ženské sebe­vědomí, radost a vědomí, že svět může být přese všechno strádání krásný.

 Autorka bestselleru Tři jablka spadlá z nebe čtenáře znovu přesvědčuje o nevyzpytatelnosti života, síle lásky a štěstí, jež přicházejí, když je člověk nejméně čeká. A prozradí, kam odcházejí duše, které na tomto světě splnily své poslání, a odkud se bere tajemná slaná vůně moře, jež za jasných dní stoupá ze dna horské rokle.

 

 

 

 

Rusky píšící spisovatelka arménského původu se narodila v roce 1971 a ve svých prózách se navrací do provinční Arménie svého dětství a mládí. V roce 2010 ji proslavila dětská novela Maňuňa o veselých příhodách dvou rozpustilých školaček v kulisách arménského maloměsta osmdesátých let, které díky velkému úspěchu přibyla další dvě pokračování. Dětské literatuře se Abgarjanová věnuje i nadále.

 S Arménií, jejím magickým světem i dramatickými dějinami poznamenanými válkami o Náhorní Karabach jsou neoddělitelně spjaty i autorčiny prózy pro dospělé. Autorčin poe­tický román Tři jablka spadlá z nebe (PROSTOR 2020) dosáhl mezinárodního úspěchu a v českém prostředí se dočkal již druhého vydání. S románem Čtyři ženy a jeden pohřeb se Abgarjanová dostala mezi loňské finalisty prestižní literární ceny Bolšaja kniga, kde získala Cenu čtenářských sympatií.

Sdílet 0

Nakladatel
Prostor
jazyk
čeština
Počet stran
256
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jarka Lánská registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úžasná kniha! Stejně jako Tři jablka spadlá z nebe.

    Kniha, Prostor, 2023, 9788072605392

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Simon, šikovný kameník, ale také velký záletník. Dožil se vysokého věku a na jeho pohřbu se sejdou čtyři jeho milenky. Vzpomínají na dobu před Simonem i po něm. Nechybí tu ani jeho manželka, která sice občas přivřela obě oči nad jeho nevěrou, ale někdy mu dokázala pěkně vyčinit. Autorčina předchozí kniha – Tři jablka spadlá z nebe – se v mém žebříčku dostala mezi TOP 10 za rok 2022. Není tedy divu, že jsem měla vysoká očekávání i u této novinky. Narine opět nezklamala a předložila mi příběh plný krásných i smutných věcí. Ocitáme se v Arménii v malém městečku, kde se skoro všichni znají. Čtyři ženy nám začínají vyprávět svůj příběh. Ani jedna neměla snadný život, každá si prošla různými nelehkými situacemi. Simon jim pomohl opět vrátit úsměv na tvář. Kniha je krásně napsaná, tak, jak to autorka umí. Je to úsměvné i smutné a dojemné, je to tragické i krásné, je tu láska i krutost. A samozřejmě tu nechybí magie. Ta příběhům dodá vždy něco navíc a pro mě je to jako pohlazení po duši. Navíc nesmím zapomenout i na různé zvyky a pověry, které se v Arménii dodržují, to mě moc baví. Je to psáno až povídkově. Seznamujeme se s každou z milenek. Občas se nám příběhy krásně prolnou. Je vidět, jak má celý příběh autorka skvěle promyšlený, postupně nám dávkuje ty správné historky a to, jak se to celé propojí, tak z toho dostaneme nádherný ucelený příběh. Tři jablka spadlá z nebe pro mě byla první a asi je autorka už jen tak nepřekoná, ale její knihy pro mě budou vždy skvělé a jejich čtení mi přinese nádherný zážitek.

    Kniha, Prostor, 2023, 9788072605392

  • 5 z 5 hvězdiček Natálie registrovaný uživatel

    Jedna z nejlepších knížek, které jsem kdy četla! Chytne za srdce, pobaví i rozbrečí. Určitě doporučuji!

    Kniha, Prostor, 2023, 9788072605392

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 297 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora