Kalmann E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kalmann Óðinsson je samozvaný šerif ze skomírající vesnice v nejsevernějším cípu Islandu. Lidi mají za to, že se mu někdy kolečka v hlavě točí pozpátku, ale on si myslí svoje. V Raufarhöfnu ho vychoval dědeček, který ho naučil všechny důležité věci, třeba jak se obléct, když prší, jak se neslyšně pohybovat v přírodě, nebo jak… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kalmann Óðinsson je samozvaný šerif ze skomírající vesnice v nejsevernějším cípu Islandu. Lidi mají za to, že se mu někdy kolečka v hlavě točí pozpátku, ale on si myslí svoje. V Raufarhöfnu ho vychoval dědeček, který ho naučil všechny důležité věci, třeba jak se obléct, když prší, jak se neslyšně pohybovat v přírodě, nebo jak nespadnout z člunu do moře.

 Kalmann se den co den toulá po okolních pláních a loví polární lišky. V moři klade návnady na žraloky, jejichž maso fermentuje a dělá z něj druhý nejlepší hákarl na celém ostrově. Jednoho mrazivého dne objeví na sněhu čerstvou kaluž krve. Ve stejnou chvíli se začne pohřešovat místní boháč Róbert McKenzie, „král Raufarhöfnu“, majitel hotelu a vlastník všech rybářských kvót. Došlo snad k vraždě? A zatímco policie hledá stopy, novináři senzaci a do případu se zaplete i litevská mafie, Kalmann je odhodlán odhalit pravdu za každou cenu – v kovbojském klobouku, se šerifskou hvězdou a starou mauserovkou. A díky své prosté moudrosti a odvaze čistého srdce dokáže všechno zlé zvrátit. Na tohle islandské Fargo jen tak nezapomenete!

 

 

 

Joachim B. Schmidt

Narodil se v roce 1981 v rodině farmáře ve švýcarském kantonu Graubünden, odkud přesídlil na Island, a od roku 2007 žije s rodinou v Reykjavíku. Je autorem několika románů a povídek, vede cestovatelský blog a pracuje jako turistický průvodce po Islandu. Jeho román Kalmann (PROSTOR 2023) zaznamenal velký čtenářský úspěch a obdržel řadu významných ocenění včetně německé Crime Cologne Award.

 Také Schmidtovy předchozí prózy se odehrávají na Islandu a nešetří napětím a černým humorem: U pobřeží (In Küstennähe, 2013), U stolu sedí voják (Am Tisch sitzt ein Soldat, 2014) a Šepot mechu (Moosflüstern, 2017).

 Dosud poslední autorovo dílo Tell (2022) je moderním zpracováním mýtu o švýcarském lidovém hrdinovi Vilému Tellovi.

Sdílet 0

Nakladatel
Prostor
jazyk
čeština
Počet stran
256
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Kalmann, muž, kterého si při čtení zamilujete. Vychoval ho hlavně dědeček, a ač si ostatní myslí, že to v hlavě nemá v pořádku, on si žije spokojený život. Loví lišky i žraloky a jednoho dne najde kaluž krve. Možná je to lidská a možná patří nejbohatšímu obyvateli zapadákova na Islandu. Kalmann se připlete do vyšetřování a hledá svou pravdu. Od této knížky dostanete thriller, ale i milý příběh. Dozvíte se o životě na Islandu, poznáte jeho krásy přírody i drsné počasí. Poznáte obyvatele, kteří drží při sobě, ale hlavně poznáte Kalmanna, obyčejného, jednoduchého člověka, který nás provede svým životem i ukáže svůj pohled na svět. Nedá mi to nezmínit jistou podobnost s Forrestem Gumpem, však i sám autor ho v úvodu zmiňuje. Kalman je však svůj a jeho životní příběh je úplně jiný. Tím, že se na svět díváme očima Kalmanna, všechny problémy a pravdy jsou podány s lehkostí, až se musíme i nad vážnými tématy usmát. Najdeme tu i černý humor, a tak trochu překvapivý konec. Moc se mi líbí to, jak autor píše. Jak skládá věty, používá nádherná přirovnání, celkově příběh krásně plyne a vy se stanete jeho součástí. Pozvěte k sobě Kalmanna a nechte se unést krásami Islandu.

    Kniha, Prostor, 2023, 9788072605378

  • 5 z 5 hvězdiček Jarka Lánská registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Naprosto geniální!

    Kniha, Prostor, 2023, 9788072605378

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 297 Kč Nápověda