Prolomený kód života E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

S předmluvou českého biologa Martina Jínka, který byl v týmu Jennifer Doudnaové oceněném Nobelovou cenou   „Letošní cena je za přepsání kódu života.“ -          Nobelova cena za chemii za rok 2020   Autor bestsellerů Leonardo da Vinci a Steve Jobs se vrací se strhujícím příběhem… Přejít na celý popis

Doprava do Zásilkovny ZDARMA! Až do 21. dubna 2024 budete mít dopravu do jakéhokoliv výdejního místa Zásilkovny v České republice ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

S předmluvou českého biologa Martina Jínka, který byl v týmu Jennifer Doudnaové oceněném Nobelovou cenou

 

„Letošní cena je za přepsání kódu života.“

-          Nobelova cena za chemii za rok 2020

 

Autor bestsellerů Leonardo da Vinci a Steve Jobs se vrací se strhujícím příběhem o tom, jak nobelistka Jennifer Doudnaová a její kolegové rozpoutali revoluci, která nám umožní léčit nemoci, bojovat s viry a mít zdravější děti.

 

Když se Jennifer Doudnaová v šesté třídě jednou vrátila ze školy, našla na posteli ohmatanou paperbackovou knížku s názvem Dvoušroubovice, kterou jí tam táta nechal. Odložila ji stranou v domnění, že je to nějaká detektivka. Když se k ní pak jedno deštivé sobotní odpoledne konečně dostala, zjistila, že se vlastně nemýlila. Hltala stránku za stránkou a zcela ji uhranulo intenzivně osobní detektivní drama plné barvitě líčených postav, ctižádosti, soupeření a snahy rozluštit hluboké přírodní zákonitosti. A přestože jí středoškolský poradce tvrdil, že se dívky na kariéru ve vědě nehodí, rozhodla se, že se stane vědkyní.

 

Kupředu ji hnala touha poznávat, jak fungují přírodní zákonitosti, a přetvářet teoretické objevy v praktické vynálezy. A nakonec dokázala něco, co autor té staré napínavé knížky James Watson označil nejdůležitějším biologickým objevem od doby, kdy se on sám podílel na odhalení struktury DNA. Doudnaová se svými spolupracovníky vynalezli něco, co zcela změní lidstvo: jednoduchý nástroj na modifikování DNA. Je známý pod zkratkou CRISPR a otevírá cestu do nového světa lékařských zázraků a morálních dilemat.

 

Po objevu genetických nůžek CRISPR se Doudnaová stala jednou z vůdčích postav světa, který zápasí s těmito etickými otázkami, a s kolegyní Emmanuelle Charpentierovou získala v roce 2020 Nobelovu cenu. Její příběh je napínavou detektivkou, v níž hrají velkou roli zázraky přírody od počátků života po budoucnost našeho druhu.

 

Walter Isaacson je profesorem historie na Tulaneově univerzitě, byl generálním ředitelem Aspenského institutu humanitních studií. Byl rovněž předsedou představenstva a generálním ředitelem televize CNN a šéfredaktorem časopisu Time. Je (mimo jiné) autorem životopisů Steva Jobse, Leonarda da Vinci, Henryho Kissingera, Benjamina Franklina a Alberta Einsteina.

Sdílet 0

Nakladatel
PRÁH
jazyk
čeština
Počet stran
552
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora