S prominutím řečeno E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

V jakém sportu si vedla královna Alžběta lépe než herec Daniel Craig? Čím Woody Allen pohostil ve svém bytě Václava Havla? A kdo daroval Margaret Thatcherové „bahňáka“? Spisovatel, překladatel a diplomat Michael Žantovský ve svém novém literárním díle s okouzlující nadsázkou a vtipem líčí „nesmazatelné zážitky“ s … Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V jakém sportu si vedla královna Alžběta lépe než herec Daniel Craig? Čím Woody Allen pohostil ve svém bytě Václava Havla? A kdo daroval Margaret Thatcherové „bahňáka“?

Spisovatel, překladatel a diplomat Michael Žantovský ve svém novém literárním díle s okouzlující nadsázkou a vtipem líčí „nesmazatelné zážitky“ s významnými osobnostmi světového dění: od Václava Havla, George Bushe staršího, Françoise Mit­terranda, Margaret Thatcherové a Michaila Gorbačova přes nizozemskou a britskou královnu a Rolling Stones až po papeže Jana Pavla II. a 14. tibetského dalajlámu.

Díky autorovi čtenář prožije znovu, i když trochu jinak, převratné dějinné události konce dvacátého století – rozšíření Severo­atlantické aliance, peripetie mírového procesu na Blízkém východě a vývoj Evropské unie k „čím dál užšímu svazku“. Navštíví skutečné hlavní město Spojených států Georgetown, nashvillskou Grand Ole Opry i olympijské hry v Londýně, zavítá mezi hollywoodské hvězdy velikosti Jacka Nicholsona, Sylvestera Stallona či Woodyho Harrelsona, a zúčastní se dokonce též jednoho ze zasedání tajemné organizace Bilderberg, kde se za našimi zády rozhoduje o osudu nás všech.

Ve třinácti kapitolách své knihy odhalí Michael Žantovský skutečnou povahu světového dění a potvrdí nám všechna podezření, se kterými jsme se dosud neodvažovali svěřit nikomu kromě svého psychiatra.

 

 

 

 

 

 

Michael Žantovský (1949) je spisovatel, překladatel, tlumočník, publicista, textař, politik a diplomat, na Karlově univerzitě a na McGill University v Montrealu vystudoval psychologii. V listopadu 1989 spolu­zakládal Občanské fórum a stal se jeho tiskovým mluvčím. Od ledna 1990 zastával funkci tiskového tajemníka a mluvčího prezidenta Václava Havla, byl také politickým koordinátorem kanceláře prezidenta. Zastával post velvyslance Československa a České republiky ve Spojených státech amerických (1992–1997), v Izraeli (2003–2009) a ve Velké Británii (2009–2015).

Do češtiny přeložil téměř sedmdesát děl moderní angloamerické prózy, poezie a dramatu. je autorem knižní monografie Woody Allen (1990) a překládal též Allenovy filmy a povídky. V nakladatelství PROSTOR vydal pod pseudonymem Daniel Wolf špionážní thriller Ochlazení (2008). Napsal rovněž rozsáhlý životopis zesnulého českého prezidenta Havel (2014), který vyšel anglicky a česky a byl přeložen do mnoha dalších jazyků.

Od srpna 2015 je ředitelem Knihovny Václava Havla, kde pečuje o politický, literární a duchovní odkaz této významné osobnosti našich novodobých dějin.

Sdílet 0

Nakladatel
Prostor
jazyk
čeština
Počet stran
336
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Spisovatel, překladatel a diplomat Michael Žantovský nám přibližuje svůj život, kdy se nejednou setkal se slavnými osobnostmi a dostal se do zajímavých situací. V knize se navíc přeneseme na různá místa ve světě. Vyprávění v jeho podání Vás rozhodně zaujme. Tato kniha mě málem minula, ač vyšla na Velký knižní čtvrtek, zůstala nejdříve mnou nepovšimnuta. To by byla škoda. Mám moc ráda životopisné knihy a tahle se rozhodně řadí mezi ty zajímavé. Navíc je psána s lehkostí a vtipem. Byla tu pro mě spousta nových informací, ale zároveň jsem si připomněla i novodobou historii naší republiky a Evropy. V knize potkáte spoustu zajímavých osobností, samozřejmě naše prezidenty, ale i prezidenty americké, královnu Alžbětu. Z kulturní oblasti se můžete těšit třeba na Jacka Nicholsona, Rolling Stones a nezapomeňme ani na papeže a dalajlámu. Dozvíme se tu spoustu „zákulisních“ informací nejen z politiky, ale nebojte, bulvár to není. Zajímavá kniha, díky které jsem se dozvěděla spoustu pro mě nových informací a zároveň poznala osobnost Michaela Žantovského.

    Kniha, Prostor, 2023, 9788072605569

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 397 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora