LEGO E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Stoletý příběh nejslavnější stavebnice na světě  Když se roku 1916 v dánském Billundu usídlil truhlář a tesař Ole Kirk Christiansen, začaly se kromě nové kapitoly v jeho skromném životě psát i dějiny možná nejikoničtější hračky na světě. Mladý řemeslník poměrně záhy zjistil, že víc než tesařinou a … Přejít na celý popis

Lynn Painter: Lepší než ve filmu Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Stoletý příběh nejslavnější stavebnice na světě 

Když se roku 1916 v dánském Billundu usídlil truhlář a tesař Ole Kirk Christiansen, začaly se kromě nové kapitoly v jeho skromném životě psát i dějiny možná nejikoničtější hračky na světě. Mladý řemeslník poměrně záhy zjistil, že víc než tesařinou a zhotovováním nábytku si vydělá výrobou dřevěných autíček, káč a stavebnic. Netrvalo dlouho a malý rodinný podnik a jeho hračky prodávané pod značkou LEGO si podmanily srdce dětí i dospělých po celém Dánsku. A ve chvíli, kdy Christiansenovi vyměnili dřevo za plast, se stavebnice s logem jejich firmy dostaly do dětských pokojíčků po celém světě. 

Jens Andersen jako první získal úplný přístup do rodinných a podnikových archivů firmy LEGO. Poprvé tedy vypráví příběh nejslavnější hračky v celé její šíři: jako rodinnou ságu, podnikatelský zázrak i kroniku nevyzpytatelného 20. století.

–––

Jens Andersen napsal skvělou knihu o jednom z největších dánských úspěchů. Svým skvělým literárním přístupem pozvedl příběh společnosti LEGO od vyprávění o firmě a jejích zástupcích k širším kulturním a obchodním dějinám.
— Politiken 

 

Neuvěřitelný a vzrušující příběh plastové kostky, která si v posledním století podmanila celý svět.
— Weekendavisen 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
Počet stran
400
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel

    Výborný pohled do historie nejen zakladatelů Lega, ale zejména v první polovině knihy i historie Dánska a života mimo velká města a tehdejšího podnikání. To, co je dneska samozřejmost, se tenkrát teprve vyvíjelo. Možná bych uvítal i více informací k samostatnému Legu, ale na to je dost jiných knih a zdrojů a kniha by pak musela mít ještě tak 200 stran navíc. Škoda, že takových firem není globálně zase až tak moc.

    Kniha, Host, 2023, 9788027511495

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 449 Kč Nápověda