Havel Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Zvuková verze biografie podrobně postihující nesmírně zajímavé osudy Václava Havla, velké osobnosti naší země, od jeho dětství až do smrti Životopis velké postavy českých a světových dějin 20. století, Václava Havla, napsal Michael Žantovský, jeho přítel a spolupracovník z doby disentu i Havlova prezidentství. Knihu vydalo nakladatelství Argo.… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Zvuková verze biografie podrobně postihující nesmírně zajímavé osudy Václava Havla, velké osobnosti naší země, od jeho dětství až do smrti Životopis velké postavy českých a světových dějin 20. století, Václava Havla, napsal Michael Žantovský, jeho přítel a spolupracovník z doby disentu i Havlova prezidentství. Knihu vydalo nakladatelství Argo. Autor čerpal z vlastních zážitků a zkušeností, z literatury, rozhovorů, zápisků, Havlových projevů literárních, politických i filosofických. Využil při práci svých profesí klinického psychologa, překladatele, Havlova tiskového mluvčího a politického reprezentanta naší země (byl velvyslancem v USA, Izraeli a Velké Británii). V současné době je ředitelem Knihovny Václava Havla, instituce, jejímž cílem je shromažďovat, studovat a šířit dílo a odkaz tohoto velkého muže, dramatika, literáta, nevšedního myslitele a politika a připomínat současným generacím fascinující přínos jeho práce. Biografie byla napsána původně anglicky, přeložena již do desítky jazyků (do češtiny ji přeložil autor sám), vzbudila v literárním světě mimořádné nadšení. Podrobná a zasvěcená chronologie Havlova života a díla je psaná s objektivitou, kritickým nadhledem a zároveň s vřelým pochopením pro všechny životní peripetie sledované osobnosti. Audioknihu čte Jan Vondráček tak, že posluchač s napětím vnímá všechny zjevené skutečnosti a netrpělivě očekává pokračování, motta k jednotlivým kapitolám zaníceně přednáší Zuzana Stivínová a tři úvodní kapitoly přečetl autor sám. Vysvětluje zde své důvody, které jej k napsání knihy přivedly. Považoval to za svůj úkol. Říká: "…choval jsem obrovský obdiv k jeho myšlenkám, jeho neochvějné laskavosti, jeho opravdovosti a jeho odvaze..." Zároveň nemůže zapřít svou původní profesi psychologa, což znamená "…dokázat pozorovat jiné lidské bytosti (včetně těch, které jsou vám nejblíž), jak zápasí, vítězí, prohrávají, trpí a umírají, a dělat si při tom po celou dobu nezúčastněné poznámky…"

Sdílet 0

Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
22:53:05
datum vydání
29.09.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jana H. registrovaný uživatel

    Krásná biografie o velké osobnosti V.Havla.Doporučuji.

    Kniha, Argo, 2014, 9788025712139

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzi registrovaný uživatel

    Kniha má přes 500 stran, určitě doporučuji pevnou vazbu. Zajímavý pohled na život a tvorbu Václava Havla.

    Kniha, Argo, 2014, 9788025712139

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzi registrovaný uživatel

    Výborně napsaná kniha od Michaela Žantovského, se kterým Václav Havel spolupracoval a byl jeho přítelem. Je zajímavé číst, jaké byly pocity budoucího prezidenta ,když čekal na výsledky voleb.

    Kniha, Argo, 2015, 9788025713969

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora