Koruna Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Portrét nejdéle vládnoucí britské panovnice koncipovaný jako mozaika příběhů ze života královské rodiny. Nahlédneme do zákulisí Buckinghamského paláce a premiérova sídla v Downing Street č. 10. Příběhy ze života královské rodiny Britský historik a autor četných biografií Robert Lacey ve své knize Koruna (The Crown) líčí osudy britské královské… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Portrét nejdéle vládnoucí britské panovnice koncipovaný jako mozaika příběhů ze života královské rodiny. Nahlédneme do zákulisí Buckinghamského paláce a premiérova sídla v Downing Street č. 10. Příběhy ze života královské rodiny Britský historik a autor četných biografií Robert Lacey ve své knize Koruna (The Crown) líčí osudy britské královské dynastie v letech 1947 až 1955. Bylo to období, kdy se Velká Británie těžce vzpamatovávala z druhé světové války a kdy se rozhodovalo o budoucí podobě a vlastně i existenci samotné monarchie. Autor ve svém díle oživuje mnoho historických postav a událostí, seznamuje čtenáře s dějinnými souvislostmi a zároveň popisuje skutečný život v Buckinghamském paláci či sídle tehdejšího ministerského předsedy Winstona Churchilla na Downing Street č. 10. Největší pozornost je samozřejmě věnována královně Alžbětě II., která usedla na trůn v pouhých šestadvaceti letech, po předčasné smrti svého otce, krále Jiřího VI., a musela se teprve učit, jak se stát skutečnou panovnicí a zajistit stabilitu země. Dozvíme se, jak vypadal život budoucí královny v jejím raném dětství a mládí, kdy žila téměř obyčejným životem společně se svými rodiči a mladší sestrou. Autor detailně popisuje způsob výchovy a vzdělávání malé princezny, období jejího dospívání i vztah s budoucím manželem Philipem Mountbattenem. Text copyright © Robert Lacey 2017, Copyright © Left Bank Pictures (Television) Limited, 2017 Originally published in the English language in the UK by Blink Publishing, an imprit of Bonnier Books UK Limited, London.

Sdílet 0

Nakladatel
Radioservis
datum vydání
9.09.2021
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
04:24:25
  • Tereza Jílková Tereza Jílková

    Naprostá nutnost pro fanoušky seriálu The Crown a všechny, kteří se zajímají o britskou monarchii. Vizuální zpracování knihy je dočista úchvatné, navíc doplněné o spoustu fotografií. Považuji ji za studnici pozoruhodných informací o britské královské rodině.

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Michal registrovaný uživatel

    Velmi dobrá, zajímavá kniha, u které se člověk nenudí.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909901

  • 3 z 5 hvězdiček Radka Jeřábková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Moc pěkná kniha. Popisuje historické události v jednotlivých dílech a poukazuje na různé odchylky seriálu. Vše je doplněno o medailonky postav, dobové i seriálové fotografie a další historické zajímavosti královské rodiny.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909901

  • 5 z 5 hvězdiček Klaudia registrovaný uživatel

    Skvelý sprievodca k rovnomennému seriálu. Predstavuje kráľovnu Alžbetu nielen ako panovníčku, ale aj ako manželku, sestru, dcéru... Pri čítaní som sa dozvedela aj rôzne pikošky, ktoré neboli uvedené v žiadnej inej biografií. Dúfam, že podobná kniha vyjde aj k ďalšej sérií.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909901

  • 5 z 5 hvězdiček Klára Janková registrovaný uživatel

    Pokud se Vám líbil seriál The Crown nebo se zajímáte o královskou rodinu, kniha je pro Vás nutností. Je strašně hezky zpracovaná a opravdu jednoduše Vám vyplní chybějící informace. V knize se navíc nacházejí fotky a různé komentáře, které mi čtení akorát zpříjemnily. Moc doporučuji :)

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909901

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úžasná kniha, která doplňuje skvělý seriál. Pro fanoušky jako stvořená.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909901

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda