Přednášejte jako na TEDu E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

>> „Nikdo na světě nerozumí lépe veřejnému vystupování než Chris Anderson.“<<– Elizabeth Gilbertová, autorka bestselleru Jíst, meditovat, milovat a řečnice na TEDu„Myšlenky, které stojí za to šířit“ je mottem konference TED. Kniha od jejího hlavního tvůrce a kurátora vás krok za krokem naučí, jak přednést svoji vlastní strhující řeč.… Přejít na celý popis

Sophie Lark: Unesená dědička Mafiánská rodina Griffinových mu zabila otce. Aby se pomstil, unesl a drží v zajetí jejich dceru –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ baletku Nessu. Ale tak jako Zvíře ze slavné pohádky podléhá Mikolaj kouzlu Krásky, své malé baletky, která teď tančí jen pro něj... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

>> „Nikdo na světě nerozumí lépe veřejnému vystupování než Chris Anderson.“<<
– Elizabeth Gilbertová, autorka bestselleru Jíst, meditovat, milovat a řečnice na TEDu

„Myšlenky, které stojí za to šířit“ je mottem konference TED. Kniha od jejího hlavního tvůrce a kurátora vás krok za krokem naučí, jak přednést svoji vlastní strhující řeč. Ať jde o firemní prezentaci, přednášku na konferenci nebo jakýkoli jiný veřejný projev, základní rétorická pravidla jsou stále stejná. A Chris Anderson je ten nejpovolanější učitel.

O knize
Slavné TED konference ukázaly celému světu, jakou sílu může mít mluvené slovo. Osmnáctiminutové strhující přednášky zvané TED Talks, přístupné zdarma na www.ted.com, dokážou miliony diváků na celém světě nadchnout pro nové myšlenky, změnit jejich zažité postoje a motivovat k činům. Řečníci TEDu jsou živým důkazem, že mluvená řeč může být silnější než psaný text – ovšem jen tehdy, je-li pečlivě promyšlená a bravurně pronesená.

Právě proto se kurátor TEDu Anderson ujal nového úkolu: proměnit diváky v další rétory. Do své knihy vložil vše, co se naučil během těch čtrnácti let, kdy připravoval na vystoupení například exprezidenta USA Billa Clintona, zpěváka kapely U2 Bona či vědce Kennetha Robinsona, Susan Cainovou, Hanse Roslinga a stovky dalších osobností. Spolu s nimi se učil, jak nejlépe uchopit téma, jak pracovat s pozorností diváků, jak vystavět pointu. A vedle toho sledoval, jak se jednotliví řečníci vyvíjejí a díky čemu se zlepšují. Výsledkem je zásadní učebnice moderní rétoriky pro každého, kdo někdy vystupuje na veřejnosti.

Kniha Přednášejte jako na TEDu (v orig. TED Talks) se po vydání počátkem května 2016 okamžitě stala bestsellerem podle New York Times. Byla přeložena do 25 jazyků.

 V knize se dozvíte
- Že schopnost pronášet charismatické proslovy není dar shůry, ale naučená dovednost
- Které řečnické styly spolehlivě odradí nebo uspí vaše publikum
- Proč je tak důležité, aby každá řeč měla svůj jasný leitmotiv
- Že spoléhání na promítané slajdy vede do prezentační záhuby a jak připravit slajdy, které vaší řeči opravdu pomůžou
- Jak vystavět strhující přednášku pomocí pěti osvědčených řečnických nástrojů: propojení (s diváky), vyprávění (příběhu), vysvětlení (myšlenky), přesvědčení (o její důležitosti) a odhalení (např. nečekané pointy)
- Že čím kratší přednáška, tím více vyžaduje přípravy, a proč je dobré vyzkoušet svoji řeč před zkušebním publikem (třeba doma před vaším partnerem)
- Kdy je lepší učit se řeč nazpaměť a kdy zapojit improvizaci
- Jak zkušení řečníci úspěšně bojují s nervozitou (nervózní je prakticky každý)
- Sedm způsobů, jak přednášku působivě zakončit – protože začátek a konec jsou kriticky důležité
- Co si vzít na sebe, abyste se cítili pohodlně
- Jak se pohybovat přirozeně po pódiu a jaké pomůcky si vzít s sebou (ne, smartphone s poznámkami není dobrá volba)
- A proč je vlastně tak moc důležité umět veřejně mluvit...

O autorovi
CHRIS ANDERSON dříve působil jako vydavatel časopisů. V roce 2001 se stal prezidentem a kurátorem neziskové organizace TED Conferences, která pořádá vlastní každoroční konference TED, TEDGlobal, TEDWoman a další, vedle nichž licencovala přes 8 000 nezávislých konferencí TEDx po celém světě včetně ČR. Pronesené přednášky jsou zdarma dostupné www.ted.com.

Více o knize
Stránka knihy: https://www.melvil.cz/kniha-ted
Diskutujte o knize s hashtagem #knihated

Sdílet 0

datum vydání
1.01.2016
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 259 Kč Nápověda
Další knihy autora