Pod štítem magie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Hálendijské království má potíže. Prohrává válku na hranicích a proslýchá se, že brzy bude čelit ještě vražednější hrozbě. Princezna Jennesara by se ráda zapojila do bojů, otec s ní však má jiné plány. Jelikož, na rozdíl od svého prvorozeného bratra, postrádá magické schopnosti, král přislíbil její ruku princi sousední Turie – výměnou za zdroje,… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Jedna z nejočekávanějších knih roku a možná i desetiletí se řítí do našich knihkupectví! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Hálendijské království má potíže. Prohrává válku na hranicích a proslýchá se, že brzy bude čelit ještě vražednější hrozbě. Princezna Jennesara by se ráda zapojila do bojů, otec s ní však má jiné plány. Jelikož, na rozdíl od svého prvorozeného bratra, postrádá magické schopnosti, král přislíbil její ruku princi sousední Turie – výměnou za zdroje, jež Hálendie potřebuje. Cestou za snoubencem a do nového domova je však královská karavana přepadena a Jenna si uvědomuje, že zvěsti o novém nebezpečí nebyly přesné. Skutečnost je horší, než si kdo uměl představit. Dokáže odhalit děsivé tajemství dřív, než bude příliš pozdě pro ni i pro celé království?

Sdílet 0

Nakladatel
Fragment
jazyk
čeština
Počet stran
384
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 13 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Jana Nejedlá registrovaný uživatel

    Nádherná obálka skrývající úžasný magický příběh. . "Nemohla jsem ale vyhrát, když mým protivníkem bylo mé vlastní tajemství, můj otec a moje království. V této bitvě jsem nemohla zvítězit - mou svobodu za svobodu mého království?" . Já po této knize toužila hned jak vyšla, ale nakonec mi pár měsíců trvalo se do ní pustit. Začátek knihy se dost táhne a možná jsem měla místy pochybnosti, ale po 100 stranách nastane obrovský zvrat, na který celou dobu čekáme a už je to jedna velká jízda! . Celý příběh je zajímavě promyšlen, dokonce i fungování magie a magických předmětů. . "Magie není vždycky předvídatelná, Jennesaro..." . Děj je velmi srdceryvný, dojemný, ale i nadějeplný. Nejednou jsem uronila slzu. A najdete zde i špetku romantiky.. . Je zde opravdu mnoho postav hrající důležitou roli, až jsem se možná trochu ztrácela v tom kdo, co, jak a proč..  . Příběh je vyprávěn ich formou z pohledu princezny Jennesary, ale jsou zde i útržky er formy, když autorka chtěla odskočit do jiné části.  . Je zde dost padouchů a většinu se mi jich podařilo odhalit.. Je jich hodně, ale stále to není konečná, konečná totiž není ani pro tento příběh. Pokračování by dle zahraniční anotace snad mělo mít jiné hlavní hrdiny, jsem opravdu zvědavá, jak to bude podané. Příběh Jenn mi přijde jako utlej v polovině happyendu.. Děj má ovšem i dost jiných trhlin a otevřených situací, to snad vyřeší pokračování. . Jako celek se mi kniha opravdu líbila a těším se na pokračování, které snad objasní otazníky vzešlé z tohoto dílu. ☺️ . Pokud Vás kniha zaujala, dejte jí šanci a vpusťte jí do svého srdíčka, očekávejte pomalejší rozjezd, který se změní v napínavý příběh.⚔️ . "Jsem princezna válečnice. Nedráždi mě."

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025361832

  • 4 z 5 hvězdiček Elsa Uživatel aplikace KDčko

    Za mě milá dobře napsaná fantasy. Příběh mě bavil po celou dobu čtení, nenarazila jsem na žádná "hluchá" místa, všechny zápletky jsem sice uhodla dopředu, ale pokud s fantasy začínáte, tak tohle je kniha pro vás.

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025361832

  • 4 z 5 hvězdiček ann_reads_books registrovaný uživatel

    Příběh o království, kde magie je něčím co existuje, ale ovládají ji jen vyvolení. A o princezně, která magii ovládá a neměla by. Království je ohroženo a princezna Jennesara je poslána jako choť pro prince sousedního království, aby byly posíleny vztahy mezi sousedy a země se mohly postavit společnému nepříteli. Cestou se ale všechno ošklivě zvrtne a Jenna si musí na cestě divočinou sama poradit a přijít na způsob jak vypátrat a porazit viníka všech nepokojů. Tahle kniha byla příjemná oddechovka, Jenna byla sympatická hlavní hrdinka a knihu jsem zhltla na jedno posezení. Některé pasáže ale byly trochu nudnější a zbytečně protahované, ale to bych asi zvládla bez problému, protože na konci knihy bylo zase akce až až, ale nejvíc jsem zklamaná z toho, že tam bylo jen velmi málo originálních prvků a zápletek. Až moc mi to připomínalo jiné knihy a téměř vše jsem v knize odhadla. Tahle kniha je určitě dobrou volbou pro začátečníky ve fantasy literatuře. Není tam nic složitého k pochopení a pokud jste podobný příběh ještě nečetli, věřím, že budete nadšení Za mě nakonec hodnotím 3,75⭐️/5⭐️ a jsem zvědavá, co nám přinese další díl. A ta obálka je krásná, to musíte uznat!

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025361832

  • 5 z 5 hvězdiček Nela Bártlová registrovaný uživatel

    Tohle bylo pro mě hrozně hezky napsané fantasy. Doporučuju

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025361832

  • 3 z 5 hvězdiček Karolína Flídrová registrovaný uživatel

    Moc děkuji nakladatelství @Albatros za poskytnutí knihy. #spoluprace IG: @strana394 Řekla bych, že tohle je čtení spíše pro mladší čtenáře. Hlavní hrdince je 17, tudíž by se to mohlo líbit lidem, kteří mají "náct". Tam já už bohužel nějaký ten rok nespadám a možná proto byl tohle ten kámen úrazu. I když jsem si v knížce našla pár věcí, které se mi líbily, podruhé se k ní už asi nevrátím a nad čtením druhého dílu se budu muset ještě zamyslet. Děj pro mě byl bohužel dost předvídatelný, a dokonce jsem odhadla i zrádce (což se mi moc často nestává.) Magie v tomto světě mohla být zajímavá, kdyby byla ještě lépe vysvětlena a rozpracována. Také bych ocenila i podrobnější historii a charakteristiku jednotlivých království. I když postavy jsou z královských rodin nikdo se nechová nijak namyšleně nebo nadřazeně. Hlavní hrdinka není žádná princezna, která by vysedávala s růžovýma šatičkama a sbírala kvítí. Umí se ohánět mečem, bojový umění ji není cizí. Je lidská, obětavá, chce chránit svoje lidi a ví co musí pro své království udělat. Hodně mě bavila postava Mari byla skvělá, byla to taková správňácká malá rošťácká holčina. Za romantickou linku jsem tady ráda, i když se spíš teprve rozbíhá. Podtrženo sečteno tato nová YA fantasy mi bohužel tolik nesedla, to ale neznamená, že se vám líbit nemůže. Pokud třeba s YA fantasy teprve začínáte, tohle bude dobrý start pro vás. Příběhem vás bude provázet magie, boj o přežití, zrada, království, láska. Hodnocení: 3,8/5

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025361832

  • 4 z 5 hvězdiček Kristýna Kotlánová registrovaný uživatel

    Na tuto knihu jsem viděla jak negativní, tak i pozitivní recenze a určitě jsem na té straně pozitivní. Celým příběhem nás provází hlavní postava Jennesara a nemohla bych říct, že se mi nelíbila. Přišla mi sympatická, možná až poněkud bez chybičky. Její charakter se mi i přesto líbil. I její upřímnost a bojovnost. Kniha nám otevírá brány nového fantasy světa s tématikou války a magie. Za mě byla kniha čtivá, dokázala jsem se u toho udržet hodiny. Nemohu však říct, že by mě však úplně ohromila. Avšak pro fanoušky Kouzla rodu Thornů je kniha určitě pro vás. Myslím si, že autorka Kaylynn má větší plány do dalšího dílu, tak se na pokračování duologie těším o to více, tohle byla za mě taková ochutnávka a doufám ve větší drama. Příběh vám dokonce zpříjemní i romantika, na kterou moc v příbězích nejsem – ale tady byla vážně dokonalá. (Kdo četl, bude vědět.) Neboli Enzo, kterého si rozhodně můžu přidat na seznam krasavců. V knize jsem se dočkala i pár bojů, ale musím říct, že to autorka moc uspěchala. Udělala Jennesaru až moc nepřemožitelnou, myslím, že takový boj by jí měl trvat déle. A celkově si také myslím, že to autorka nemusela někdy tak uspěchat a kniha by mohla být aspoň o 20-30 stránek delší. I přes tuto výtku vám příběh doporučuju. Fantasy u které jsem mohla konečně vypnout a soustředit se na jiný svět, než je ten náš.

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025361832

  • 5 z 5 hvězdiček Ma registrovaný uživatel

    Velmi povedená kniha. Četla se sama :)

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025361832

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda