Kdo se bojí smrti E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Daleká budoucnost, Afrika po jaderné katastrofě, celou oblast sužuje genocida. Velká kniha praví, že černí Okekové byli stvořeni, aby sloužili Nuruům s kůží barvy slunce. Nuruům je to ovšem málo a usilují o rozvrácení a vyhlazení společenství Okeků. Drancují a vypalují vesnice, vraždí, mučí, a především znásilňují, aby zplodili děti, míšence ewu,… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Daleká budoucnost, Afrika po jaderné katastrofě, celou oblast sužuje genocida.

Velká kniha praví, že černí Okekové byli stvořeni, aby sloužili Nuruům s kůží barvy slunce. Nuruům je to ovšem málo a usilují o rozvrácení a vyhlazení společenství Okeků. Drancují a vypalují vesnice, vraždí, mučí, a především znásilňují, aby zplodili děti, míšence ewu, pro něž není ve společnosti místo. To je příběh i brutálně znásilněné Najeeby, která se posléze rozhodne pro osamělý život v poušti. Když se jí však narodí holčička s vlasy i kůží barvy písku, hned ví, že její dcera je jiná. Pojmenuje ji Onyesonwu, jménem, jež ve starém africkém jazyce znamená „Kdo se bojí smrti?“.

Onyesonwu zanedlouho pochopí, že je nezvratně poznamenaná okolnostmi svého početí. Od ewu — dítěte znásilnění — se očekává, že bude zlé. Jenže Onyesonwu není obyčejná, od svého otce zřejmě dostala do vínku cosi navíc a její nepochopitelné schopnosti jí odhalí něco děsivého: někdo mocný se ji snaží zabít.

Chráněná mocí šamana objevuje Onyesonwu svůj životní úděl — ukončit genocidu.

Děsivá a naprosto brilantní kniha. Surová a srdcervoucí.
- John Green

Nnedi Okoraforová vypráví fantastické příběhy z velkolepých světů. Její postavy vám zůstanou v srdci a jen tak ho neopustí.
- Neil Gaiman

Okoraforová nedovoluje čtenáři příliš snadno proniknout do všech tajů příběhu, místo toho před něj staví výzvy a provokuje ho. Kdo se bojí smrti je fantasy, jakou jste dosud nečetli, představuje novou tvář moderní fantastiky — aktuální a ohromující.
Tor.com

Výborně napsaný román, plný emocí a složitých postav, k nimž si čtenáři vybudují silný vztah. Příběh je svižný a obsahuje jedno z nejlepších zakončení, jaké jsem letos četl.
- SF Signal

Sdílet 0

série
Kdo se bojí smrti 1. díl z 1
Další ze série
1. Kdo se bojí smrti
kategorie
E-knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Fantasy
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
396
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.5 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 1 z 5 hvězdiček Petr Šarvaic registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tuhle slátaninu jsem vydržel číst jen silou vůle, ale za půlkou jsem to odpískal. Zařazení do sci-fi je naprosto mimo. Je to o partě mladých lidí, kteří žijí ve světě kde jsou dvě rasy v genocidní válce. Hlavní hrdinka je plod znásilnění, přesto nebo právě proto se stává čarodějkou. První půlka byla o zabíjení, ženské obřízce a znásilňování. Pak se tahle obřezaná partička vydává pomstít se za ty masakry. Není vysvětleno jak vypadá svět a proč to jako má být post apo. Pro mě to byl popis standardní války jak je u Afričanů obvyklé. Zbytečná kniha.

    Kniha, Host, 2018, 9788075775894

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nemohla jsem se odtrhnout. Úžasně vybudovaný svět a nezapomenutelné postavy.

    Kniha, Host, 2018, 9788075775894

  • 5 z 5 hvězdiček Denisa registrovaný uživatel

    Super kniha, řekla bych, že v mnohém realita Afriky s prvky fantasy. Super čtení.

    Kniha, Host, 2018, 9788075775894

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora