Mýtonoši

Autor Tracy Deonn

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Magie artušovských legend ožívá v urban fantasy hitu z americké univerzity! Šestnáctiletá Bree hledá po smrtelné autonehodě své matky únik před bolestí. Rezidenční program na Severokarolinské univerzitě vypadá jako skvělé útočiště – ale jen do chvíle, než se Bree stane svědkem útoku démona a dozví se o tajném studentském spolku mýtonošů.… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Magie artušovských legend ožívá v urban fantasy hitu z americké univerzity!

Šestnáctiletá Bree hledá po smrtelné autonehodě své matky únik před bolestí. Rezidenční program na Severokarolinské univerzitě vypadá jako skvělé útočiště – ale jen do chvíle, než se Bree stane svědkem útoku démona a dozví se o tajném studentském spolku mýtonošů. Neúspěšný pokus vymazat jí vzpomínky probudí její vlastní magické schopnosti... a tak se před ní otevírá nový svět, ve kterém není nic jisté. Dokonce ani to, jestli smrt její matky byla jen nehoda.

Sdílet 0

série
Mýtonoši 1. díl z 2
Další ze série
1. Mýtonoši
2. Pokrevní cejch
kategorie
E-knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Fantasy
Témata
lgbtq+ tiktok romantika fantasy young adult magie retellings
Nakladatel
CooBoo
jazyk
čeština
Počet stran
584
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 35 hodnocení čtenářů

23× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Aneta Šrejberová registrovaný uživatel

    Knížka měla sice pomalejší rozjezd a člověk byl opravdu ztracený na začátku, ale nakonec se do toho člověk dostal a byla to pořádná jízda. Jsem spokojená a tuto knížku s radostí doporučím.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 4 z 5 hvězdiček eliza Uživatel aplikace KDčko

    Tak, kde začít - tenhle titul už mi hezky dlouho ležel v knihovně a pořád jsem se k němu nemohla dostat. ALE konečně nastal správný čas a musím říct, že ačkoli mě fantasy nikdy nelákalo, tuhle knihu jsem četla jedním dechcem. Chemie hlavních postav mě velice bavila, i scény, které nebyly pro děj tak důležité pobavily a i když je to pěkná bichle, stránky ubíhaly jakoby samy. A hrozně jsem se zamilovala do celkového prostředí natolik, že už jsem si koupila Pokrevní cejch a co nevidět se na něj vrhnu. Na konci vše hezky začalo gradovat,nicméně, za mě to vylo možná trochu přitažené za vlasy a stalo se až moc zvratů v pár stránkách. Každopádně se těším na další pokračování!

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 4 z 5 hvězdiček Denisa Valouchová registrovaný uživatel

    Kniha se mi hodně líbila, jak obal tak i příběh. Musela jsem se sice prokousat prvními 14 stránkami seznamování se situací a postavami, ale po rozjetí příběhu jsem nemohla odtrhnout oči. Musím uznat, že si zde autorka dost hezky vyhrála s dnešními rasovými předsudky a dokázala hezky využít současné situace a podala nám to v podobě nádherného příběhu, kde hlavní hrdinka předčí všechna očekávání. Konec příběhu mě trochu zklamal tím, že je za mě trochu nečekaný. POZOR SPOILER :-)! Spíše jsem čekala romantické shledání dvou hlavních postav ale to se neudálo a konec nabral jiný směr. Tím samozřejmě nechci odradit případné čtenáře, knihu doporučuji na základě skvělé zápletky příběhu.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 5 z 5 hvězdiček Blondýna registrovaný uživatel

    Úžasná knížka, skvělá lovestory a propracovaný děj. Děj mě díky propracovanosti místa vtáhl a nemohla jsem od knihy oči odtrhnout. Nemůžu se dočkat 2. knihy. K lovestory je důležité podotknout jen že je to trochu překombinované, protože milostný trojúhelník a enemies to lovers v jedné knize je těžké zpracovat. Doporučuji.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 2 z 5 hvězdiček Veronika Vášová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Takže trvalo to měsíc, než jsem dočetla Mýtonoše. Jasně, mezitím jsem přečetla Ztracenou v bílém šumu, přestěhovala se a ještě události posledních dní, ale stejnak. Nápad skvělej, zajímavá magie, i když docela komplikovaná, ale ta hlavní postava Bree. Takhle sebestřednou postavu jsem asi ještě nezažila. Protivná, vztahovačná a mega rychle ukvapený názory. Jo a pozor, Bree je černoška, takže se celou knihou řeší také rasismus, ale jakože fakt hodně! Budu číst další díl? Hmm, spíš asi nee.

    E-kniha, CooBoo, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Špringlová registrovaný uživatel

    V této young adult fantasy se setkáváme teprve s šestnáctiletou Bree, která po smrti své matky zažívá neskutečnou bolest vlastní duše. Rozhodne se odjet na Severokarolinskou univerzitu, kde studovala před nějakou dobou i její matka a tajně doufá, že se jí podaří objevit jakýkoliv její odkaz. Hned v prvních dnech ale přijde na to, že matčina autonehoda nemusela být jen bezvýznamná nehoda, ale něco víc. Čirou náhodou objeví nejen praktikující tajný spolek mýtonošů, ale i vlastní magické schopnosti, díky kterým dokáže vidět a cítit věci, které jen tak někdo nevnímá. Spolek mýtonošů je totiž mnohem víc než jen obyčejný univerzitní spolek, ve kterém se pořádají bujaré večírky. Je silně vázán na staré artušovské legendy, na samotné rytíře kulatého stolu. Bree se tak dostává do společnosti bohatých a někdy dost sebestředných potomků těchto rytířů nebo s mýtonoši, kteří bojují s pekelnými psy či liškami z jiných světů a snaží se chránit nevinné lidské duše před bolestí a věčným utrpením. Podaří se jí dostat do spolku jako páže Artušova dědice. Dívka se sbližuje prakticky na první pohled s pohledným dědicem Nickem a zamilovává se. Tahle prvoplánová láska, která nemá žádný vývoj Nicka jako postavy, mi zde moc neseděla a vlastně jsem jen přetáčela oči v sloup, když na scénu přišli právě oni dva. Nick byl kladný hrdina, hodný. Ale to je asi tak vše – žádný vývoj, který by z něj udělal to pravé „ach“. Na straně druhé tu byl Selwyn Kane – temný, krásný, protivný a sarkastický králomág s neobyčejnými schopnostmi zaručující bezpečnost všech v tomto nebezpečném světě. Autorka svůj debut napsala na jedničku. Styl psaní mi sedl, bylo to čtivé, žádná výraznější hluchá místa. Téma rasismu tu bylo v mírnější formě, než jsem očekávala, nic nepřeháněla, i když jsem z některých trapných rasistických hlášek některých postav doslova rostla a Bree jsem svým způsobem litovala, občas mě zarazil výrok jejího otce – „ať si najde někoho z vlastních řad, že jen oni ji porozumí… Na závěr jen – jděte do toho. Ano, má přes 600 stran, ale to je jen číslo. Dobrá kniha tkví v úplně něčem jiném.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Čubíková registrovaný uživatel

    Mýtonoši jsou jedna z nejlepších knížek, co jsem zatím četla. Miluju ten příběh. Miluju worldbuilding a neskutečně moc jsem si užívala romantickou linku i když jsem párkrát změnila team. Jediná věc, která knížce trošku ubírá je, že jsem se občas ztrácela v příběhu a musela jsem si určité pasáže několikrát přečíst abych je vůbec pochopila. Ale celkově byla knížka úžasná. Spousta napínavých scén a zvratů, kdy jsem snad žadný nedokázala předpovědět. Už se nemůžu dočkat až si přečtu pokračování.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 1 z 5 hvězdiček Airoch registrovaný uživatel

    Fantasy bez fantazie. Už název Mýtonoši mě zmátnul, protože to je výraz který vymyslel jiný autor, proto jsem si knihu ve spěchu koupil a pak zjistil že je to něco úplně jiného. To by mi ještě tak nevadilo, ale popis prostředí skoro nulový, popis postav je omezený na to která část chlapa je nejvíc sexy a neustále se zdůrazňuje že hrdinka je černoška které kvůli tomu pořád někdo ubližuje, i když je to spíš tím jaká je to kráva. Odpadní propaganda BLM. Za celý život jsem nedočetl jen sbírku povídek Knihy krve a tohle.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 5 z 5 hvězdiček Lada Kápičková registrovaný uživatel

    Na knize mě bavila nejvíce asi romantická linka a magie, která mě vtáhla do knihy jako nic. Kniha je velmi zajímavá a moc doufám, že vyjde další díl.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076613225

  • 4 z 5 hvězdiček Ma registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Když jsem knihu kupovala tak jsem nevěděla úplně do čeho jdu ale byla jsem spokojená. Četlo se hezky :)

    E-kniha, CooBoo, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora