Empusion E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Přírodně-léčivý horor Září roku 1913, lázně Görbersdorf. Právě do této horské ozdravovny přijíždí Mieczysław Wojnicz, student ze Lvova, v naději, že novátorské metody a křišťálově čistý vzduch zastaví průběh jeho nemoci, nebo ji dokonce úplně vyléčí. Avšak diagnóza nedává prostor iluzím — jeho plíce napadly smrtící Kochovy bacily. Tuberkulóza. … Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Přírodně-léčivý horor

Září roku 1913, lázně Görbersdorf. Právě do této horské ozdravovny přijíždí Mieczysław Wojnicz, student ze Lvova, v naději, že novátorské metody a křišťálově čistý vzduch zastaví průběh jeho nemoci, nebo ji dokonce úplně vyléčí. Avšak diagnóza nedává prostor iluzím — jeho plíce napadly smrtící Kochovy bacily. Tuberkulóza.

V penzionu pro pány, kde je ubytován, se postupně seznamuje s ostatními pacienty. Nemocní muži z Vídně, Královce, Breslau a Berlína neúnavně diskutují nad skleničkou Schwärmerei o nejdůležitějších světových problémech. Stojí Evropa na prahu války? Monarchie, nebo demokracie? Existují démoni? Lze poznat, zda text napsal muž, nebo žena?

Ovšem nejen tyto otázky zaměstnávají mysl obyvatel penzionu. K Wojniczovi se dostávají děsivá vyprávění o událostech, které se odehrály v horách v okolí sanatoria. A ačkoliv je zaneprázdněn skrýváním pravdy o sobě samém, tyto záhadné a hrůzné příběhy ho čím dál víc fascinují. Netuší však, že už si jej temné síly vzaly na mušku.

–––

V knize Empusion odhaluje Olga Tokarczuková čtenářům o světě skutečnosti, kterých si buď nevšímáme, nebo je raději za každou cenu ignorujeme.

 

Ten den byla večeře velmi pozdě.

Už se dávno setmělo. V jídelně svítí pouze elektrická lampa nad stolem, žárovka v průhledném stínítku, na jehož dně je vidět tělo hmyzu. Její žluté světlo dopadá na desku stolu pokrytou vyšívaným lněným ubrusem. Výšivka je stará a vybledlá, zobrazuje trsy zralých bezinek. Bílé talíře se ve světle žárovky třpytí, vidličky a nože se lesknou.

My si však myslíme, že to nejzajímavější zůstává vždy ve stínu, v tom, co je neviditelné.

— ukázka z knihy

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
367
datum vydání
1.01.2023
  • Daniela Schmidtová Daniela Schmidtová

    Nejnovější román od polské nobelistky Olgy Tokarczukové Empusion s podtitulem přírodně-léčivý horor není snadné čtení pro relaxování u sklenky vína. Je to mnohovrstevnatý text plný skrytých významů a filozofických úvah, nad nimiž čtenář musí chtě nechtě přemýšlet.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.8 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora