Bizarní povídky E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Svět je čím dál bizarnější. Překvapivé a nepředvídatelné povídky od držitelky Nobelovy ceny za literaturu. Odkud se bere pocit podivnosti? Je podivnost vlastností světa, nebo se skrývá spíše v nás samých? Slovo „bizarní“ pochází z francouzského bizarre, které znamená „divný“, „zvláštní“, ale také „překvapivý“. A právě taková — udivující a… Přejít na celý popis

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Svět je čím dál bizarnější. Překvapivé a nepředvídatelné povídky od držitelky Nobelovy ceny za literaturu.

Odkud se bere pocit podivnosti? Je podivnost vlastností světa, nebo se skrývá spíše v nás samých? Slovo „bizarní“ pochází z francouzského bizarre, které znamená „divný“, „zvláštní“, ale také „překvapivý“.

A právě taková — udivující a mimo všechny kategorie — je nejnovější kniha Olgy Tokarczukové. Deset povídek, každá se odehrává v jiném prostoru: ve Volyni během vpádu švédských vojsk, v současném Švýcarsku, ve vzdálené Asii, na imaginárních místech.

Proměnlivý rytmus povídek udržuje čtenáře v napětí, takže si ani na chvíli není jistý, co se stane na další stránce. Autorka jej vyvádí z rovnováhy, vystrkuje z komfortní zóny a ukazuje, že svět je čím dál méně srozumitelný. Prvky grotesky, černého humoru, fantastiky a hororu odhalují, že v realitě nic není takové, jak to na první pohled vypadá.

––––

Nobelova cena za literaturu 2018 byla Olze Tokarczukové udělena za vypravěčskou představivost, která s encyklopedickou vášní ukazuje překračování hranic jako formu života.
– Porota Nobelovy ceny za literaturu

Po výjimečném úspěchu Knih Jakubových bylo očekávání čtenářů i kritiků obrovské. Tokarczuková ale provedla chytrý tah a po téměř čtyřech letech vydala dílo svým rozsahem skromné, které se skládá z deseti zcela odlišných příběhů. Bizarní povídky však mají společný rys v podobě oslavy podivnosti světa, v němž zaznívají ozvěny anglosaské literární tradice neuvěřitelných příběhů, na jejímž počátku stojí Edgar Allan Poe.
– Krytykapolityczna.pl

Humor, melancholie, proměnlivá atmosféra, touha po splynutí s přírodou — Olga Tokarczuková napsala miniatury, z nichž by se každá mohla stát inspirací pro rozsáhlý román, a některé dokonce pro film.
– Poranny.pl

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
229
datum vydání
1.01.2020
  • Daniela Schmidtová Daniela Schmidtová

    Olga Tokarczuková je prostě svá a nesporně zajímavá autorka evropského formátu. Dovedu si představit, že její styl psaní nemusí sednout někomu, kdo je spíše racionálně založený a z fantastických prvků mu trnou zuby. Na druhou stranu si myslím, že autorka má dostatečně široký záběr témat, aby si každý našel to své. Já doufám, že se k její tvorbě ještě v brzké době vrátím, protože její nazírání na svět je skoro jako z jiného vesmíru a to mě neskutečně přitahuje.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jitka Ležoňová registrovaný uživatel

    Od autorky jsem zatím nic nečetla. Viděla jsem pouze film podle její předlohy "Přes kosti mrtvých" a velmi mě zaujal. Ani povídky mě nezklamaly.

    Kniha, Host, 2020, 9788027501489

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora