Co ti svírá hrdlo E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Hluboké povídky plné krásy i smutku mapují střet dvou kultur a touhu po jejich sjednocení.  Chimamanda Ngozi Adichieová ve své povídkové sbírce upírá zrak nejen na Nigérii, ale také na Ameriku a ve dvanácti mimořádných povídkách zkoumá pouta svazující muže a ženy, rodiče a děti, Afriku a Spojené státy.… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Hluboké povídky plné krásy i smutku mapují střet dvou kultur a touhu po jejich sjednocení. 

Chimamanda Ngozi Adichieová ve své povídkové sbírce upírá zrak nejen na Nigérii, ale také na Ameriku a ve dvanácti mimořádných povídkách zkoumá pouta svazující muže a ženy, rodiče a děti, Afriku a Spojené státy. 

V povídce „Niterný prožitek“ se studentka medicíny schovává před divokými pouličními nepokoji spolu s chudou muslimkou, jejíž důstojnost a víra nutí dívku čelit skutečnostem a strachům, jimž se doposud vyhýbala. V příběhu nazvaném „Do zítřka daleko“ žena odhalí zdrcující tajemství ohledně smrti svého bratra. Mladá matka v povídce „Napodobenina“ se dozví, že její pohodlný život ve Filadelfi i je ohrožen, protože manžel si do jejich domu v nigerijském Lagosu nastěhoval milenku. A titulní povídka zachycuje dusivou osamělost mladé Nigerijky, která se přestěhuje do Ameriky a zjistí, že tato země je úplně jiná, než čekala. 

 

–––

Pozoruhodná sbírka propojuje autorčinu vyrovnanost, jistotu a neokázalý styl psaní. Skvělá odpověď každému, kdo si myslí, že povídky nemůžou být stejně strhující jako romány.
— Daily Mail 

 

Výjimečná autorka, která se znepokojivou lehkostí přechází od humoru k hrůze a od vzteku k něze… Tento soubor povídek přináší vypravěčské umění par excellence.
— The Scotsman 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
Počet stran
247
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora