Břišani E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu – obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu. Kristýna Mothejzíková (* 1980) je původní profesí biolog-genetik, intenzivně se zajímá o mikrobiom a souvislosti se zdravím a s jídlem. Vyzkoušela bezpočet dietních pokusů, jak zlepšit svůj zdravotní stav. Její osobní poznatky korespondují s prastarým poznáním i nejnovějšími výzkumy: každému dělá dobře něco jiného, základem jsou ale kvalitní potraviny a péče o střevní mikrobiom. Více než deset let se věnuje počítačové grafice a ilustracím.

Sdílet 0

Nakladatel
Vyšehrad
jazyk
čeština
Počet stran
144
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Kniha zábavně vzdělává děti o tom, co jedí a jak to ovlivňuje jejich tělo. Informace jsou poměrně komplikované a podrobné, nicméně autorka je vysvětlí tak, aby byly snadno srozumitelné. Líbí se mi, jak se střídá povídání o rodině s vysvětlováním, jak fungují břišani. Za mě 5 hvězdiček!

    Kniha, Vyšehrad, 2020, 9788076013100

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Skvělá kniha! Tento příběh je nejen vzdělávací, ale i velmi nápaditý a poutavě vyprávěný. Dozvědela jsem se spoustu věcí o trávení, o jídle a taky o tom, jak jíst zdravě a být fit. Líbily se mi metafory a obrázky, které pomáhají pochopit, jak to všechno funguje. Z trávení je udělán zábavný příběh. Doporučuji dospělým, kteří se určitě něco naučí i se pobaví, i dětem. Kniha je dost jednoduchá, aby jí rozuměly děti, ale určitě ne nudná.

    Kniha, Vyšehrad, 2020, 9788076013100

  • 5 z 5 hvězdiček Petra registrovaný uživatel

    Vtipně a svižně napsaná kniha, jejímž čtenářem by měl být v podstatě každý, kdo jí:-) Posouvá debaty o jídle mezi dětmi a rodiči od "zdravé x nezdravé" směrem k vysvětlování a pochopení, jak na nás které jídlo působí a proč všechny poučky neplatí paušálně. Velké plus vidím v tom, že děti nenápadně ponouká, aby vzaly zodpovědnost za to, co jedí, aspoň částečně do svých rukou - a poskytuje jim nápady, jak na to. Povídání o mikrobiomu je zasazeno do života obyčejné rodiny, ve které se může najít každý z nás - včetně nešťastných tatínků, kteří se ocitli v kuchyni a nevědí, co vařit:-) Vřele doporučuji rodičům i dětem. A těšte se na konec - tam jsou k vyzkoušení tři pokusy, které jsou jednoduše realizovatelné a (na rozdíl od mnoha školních pokusů) jimi skutečně něco zjistíte!

    Kniha, Vyšehrad, 2020, 9788076013100

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Martinová registrovaný uživatel

    Úžasná kniha kterou v pohodě chápe můj šestiletý syn, s oblibou si ji čtu já a dědeček už hlásil, že až ji dočteme, chce si ji půjčit. ☺️ Vřele doporučuji!

    Kniha, Vyšehrad, 2020, 9788076013100

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 209 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora