Anna Klevská E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Ovdovělý Jindřich VIII. se hodlá znovu oženit. Z politických důvodů padla volba na německou princeznu Annu Klevskou, jejíž portrét králi učaroval. Anna však neoplývá žádnou ze ctností, jež Jindřich na ženách obdivuje. Ví, že není žádná kráska, a modlí se, aby se mu zalíbila. Uprostřed zimy připlouvá do Anglie a nedočkavý král jí… Přejít na celý popis

Neutrácejte za poštovné | Je tu DOPRAVA ZDARMA! Neutrácejte za poštovné! Do čtvrtka 21. března 2024 (včetně) za vás zaplatíme poštovné my! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ovdovělý Jindřich VIII. se hodlá znovu oženit. Z politických důvodů padla volba na německou princeznu Annu Klevskou, jejíž portrét králi učaroval. Anna však neoplývá žádnou ze ctností, jež Jindřich na ženách obdivuje. Ví, že není žádná kráska, a modlí se, aby se mu zalíbila. Uprostřed zimy připlouvá do Anglie a nedočkavý král jí spěchá v ústrety. Jejich první setkání je však katastrofa. Jindřich je hluboce zklamaný. Snaží se „vyvléct z chomoutu“, jak sám říká, ale smlouvy jsou smlouvy. Přichází Annina svatební noc a ona trne strachy. Pokud krále nepotěší, jak to celé skončí? Rozvodem? Popravou? Jindřich dovede být krutý. Celý dvůr si o ní myslí, že je naivní a hloupá, ale ona ví, co se odehrává za jejími zády. A má tajemství. Existuje snad něco, co má zůstat skryto? Tuto duchaplnou a okouzlující dámu si časem zamilovali všichni, kdo ji znali, a Jindřich VIII., který ji zapudil, se nakonec stal jejím nejlepším přítelem. Tím však její příběh neskončil.

 

 

Uznávaná autorka a historička Alison Weirová pokračuje ve své sérii o šesti ženách Jindřicha VIII. poutavým líčením životního příběhu německé princezny Anny Klevské, jejíž portrét králi učaroval.

Svou detailní znalost historie dává do služeb fikce a vykresluje obrazy dramat a intrik, jež se odehrály u nejslavnějšího dvora v anglických dějinách.

 

Sdílet 0

Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
464
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Šilerová registrovaný uživatel

    Opět skvělý příběh. Celkově jiné povahy než předešlé královny a do teď jsem o ní nic nevěděla a řekla bych, že dopadla v rámci možností nejlíp ;). Přijala rozhodnutí o sňatku a tím získala docela poklidný život v ústraní.

    E-kniha, BB art, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Vladimír Libich registrovaný uživatel

    Knihu jsem kupoval jako dárek pro moji ženu k svátku. Kniha patří k jejím oblíbeným dílům této autorky. Má ji už přečteno a znova se k ní vrací.

    Kniha, BB art, 2019, 9788075953070

  • 4 z 5 hvězdiček Tereza J. registrovaný uživatel

    Na tento díl jsem se velice těšila, protože o Anně Klevské se toho v historii moc nepíše. Příběh byl zajímavě vymyšlen. Kdo ví, jak tomu bylo doopravdy.

    Kniha, BB art, 2019, 9788075953070

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora