12 pravidel pro život Audiokniha (CD)
12 pravidel pro život - Jordan B. Peterson Nedostupné

Audiokniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Co by měl znát každý člověk v moderním světě? ptá se renomovaný psycholog Jordan B. Peterson a jeho odpověď na tuto nesnadnou otázku v sobě jedinečně propojuje odvěké pravdy a ohromující objevy nejsoučasnějšího vědeckého výzkumu.Peterson dokáže být vtipný a překvapivý a vždy objevný. Vysvětluje nám, proč nebránit dětem v nebezpečných kouscích na… Přejít na celý popis

Merit Niemeitz: Už nikdy tvá Mulberry Mansion je historická vila a zároveň projekt univerzitních studentů, kteří ji mají zrenovovat, aby zde mohli bydlet. Avery se na tuto novou část svého života moc těší, dokud tu nepotká svého ex... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Co by měl znát každý člověk v moderním světě? ptá se renomovaný psycholog Jordan B. Peterson a jeho odpověď na tuto nesnadnou otázku v sobě jedinečně propojuje odvěké pravdy a ohromující objevy nejsoučasnějšího vědeckého výzkumu.
Peterson dokáže být vtipný a překvapivý a vždy objevný. Vysvětluje nám, proč nebránit dětem v nebezpečných kouscích na skateboardu, jaký hrozný osud čeká člověka, který příliš rychle kritizuje, který je pomstychtivý, nenávistný a arogantní; a proč bychom měli pohladit každou kočku, kterou potkáme na ulici. Peterson rozebírá (sebe)kázeň a svobodu, dobrodružství a zodpovědnost, smysl života i víru v Boha; pouští se do překvapivých odboček a zase se vrací a destiluje poznání o lidském charakteru a osudu do dvanácti navenek jednoduchých pouček, za kterými se skrývají hluboké poznatky a dalekosáhlá poučení o tom, jak vést správný život. Rozbíjí otřepané poučky týkající se vědy, víry a lidské přirozenosti a proměňuje a povznáší mysl i ducha svých čtenářů.

Autor bývá vnímán jako protivník soudobé genderové agendy, ale mnohem spíš než něčí odpůrce je Peterson obhájcem: zastáncem těch nejtradičnějších hodnot – zodpovědnosti za vlastní život i svět kolem sebe, víry v lidské společenství, zodpovědnosti vůči nadosobním hodnotám a vůči Bohu.

Jordan B. Peterson vyrostl a dospěl v muže v promrzlých pustinách severní Alberty; létal s akrobatickým letadlem; zkoumal s astronauty meteorický kráter v Arizoně; vyučoval mytologii právníky, lékaře a obchodníky; byl konzultantem generálního tajemníka OSN; pomáhal svým pacientům zvládat deprese, obsesivně-kompulzivní poruchu, úzkost či schizofrenii; byl poradcem v nejvyšším vedení velkých kanadských firem a hojně přednášel po celé severní Americe i Evropě. Působil na Harvardu a v současnosti na Torontské univerzitě, je autorem či spoluautorem více než stovky odborných článků, které proměnily moderní chápání osobnosti; jeho kniha Maps of Meaning: The Architecture of Belief od základu proměnila psychologii náboženství. Autor žije v Torontu, čtenářům jsou k dispozici jeho webové stránky www.jordanbpeterson.com, na YouTube mohou sledovat kanál Jordan Peterson Videos či záznamy Petersonových veřejných vystoupení.
Ohlasy ze zahraničních médií:

„Nekompromisní kniha, která vám bez servítků křičí do obličeje, abyste se nechovali jako malí, ale především je to pokus dovést nás zpět k tomu, co Peterson považuje za pravdivé, krásné a dobré – tj. k Bohu.“ Bryan Appleyard, The Times

„Autorovi není vlastní jen lidskost a humor, ale taky skutečná hloubka a závažnost. Petersonův intelekt je skutečně kosmopolitní a všežravý, ale je si vědom toho, že věci musí být ukotveny ve známé půdě, aby se daly smysluplně uchopit. Krom toho, že je zábavný, má v sobě i vroucí upřímnost, kterou by zpochybňoval jen ten nejokoralejší cynik.“ The Spectator.

„Nebuď jako malé dítě, postav se na vlastní nohy, vzkazuje nám Peterson. V tom, jak zdůrazňuje potřebu soběstačnosti, slušného chování, sebezdokonalování a individualismu se možná odráží jeho dětství prožité na kanadském venkově v 60. letech. Autor si uchovává stopu této kovbojské filozofie, i když byl profesorem na Harvardu a nyní působí na Torontské univerzitě.“ Melanie Reid, The Times

Pokud by svět psychologie měl svoje rockové hvězdy, byl by Jordan B. Peterson bezpochyby jednou z nich. Jeho youtubový kanál Jordan Peterson Videos má téměř dva miliony sledujících, a milionové publikum mají i záznamy Petersonových veřejných vystoupení.

Interpret: Aleš Procházka

Sdílet 0

Nakladatel
Tympanum
datum vydání
30.09.2020
Vazba
CD
jazyk
čeština
Rozměr
140 x 126 x 3
ean
8594072274268

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 22 hodnocení čtenářů

19× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Mazalová registrovaný uživatel

    Knihu zatím čtu, ale je výborná Povzbudivé vědět, že svět není plný marxistů...

    Kniha, Argo, 2019, 9788025727928

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Doporučuji úplně každému. Jediné co mě mrzí je, že jsem tu knihu nečetl dřív. Nebo spíš že ji nečetli moji rodiče před tím, než mě měli :D.

    Kniha, Argo, 2019, 9788025727928

  • 5 z 5 hvězdiček Jan Doseděl registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Není nic lepšího, než osobní zkušenost, která radám a myšlenkám uvedených v této knize dodá na pravdivosti. Škoda, že jsem knihu nepřečetl dříve, ale pravděpodobně bych tomu stejně neporozuměl ve svých důsledcích. Ano, vždy lze namítnout, že jde o subjektivní zkušenosti. A právě proto si myslím, že Jordan Peterson opírá svá tvrzení o interpretaci příběhů vykládaných a sepsaných našimi předky. Uvádí je do kontextu se svou osobní zkušeností a tím, co mohl pozorovat v praxi klinického psychologa. Ostatně knihu si přečtěte, přemýšlejte nad jejím poselstvím a udělejte si názor sami.

    Audiokniha (mp3), Tympanum, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Marek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Naprosté vyblití myšlenek na 12 otázek o životě položených Joardanem samým. Až na to, že je to vyblití dle mého jednoho z neinteligetnějších lidí dneška. Diskutační génius, který má odpovědi úžasně srovnané a všechno dává neuvěřitelný smysl. Dlouho jsem neměl pocit, že by mě kniha takhle obohatila a reálně změnila můj pohled na svět a život. V knihovně nesmí chybět a přečtu jí rozhodně ještě aspoň 4x, protože v ní jsou stále myšlenky které objevovat. 10/10

    Kniha, Argo, 2019, 9788025727928

  • 5 z 5 hvězdiček Jan registrovaný uživatel

    Nic lepšího jsem v životě na téma "život" zatím nečetl. Jordan Peterson je svým způsobem novodobý Dale Carnegie. Z mého pohledu se spousta knih na toto téma více či méně opírá o jistou dávku ezoterična, které nám radí optikou kulturně rozdílnou, ať to jsou například knihy na budhistických základech nebo jiných, ale Peterson je západní člověk, profesor psychologie a jeho přístup k otázkám života má hlubší souvislosti nám bližší, kulturně, sociologicky, teologicky. Peterson nepředkládá primárně žádné líbivé čtivo nějakého mystéria nebo hojnosti, která nastane když ji budeme přát. Vede nás k odpovědnosti za naše bytí a kultivaci ctností které v sobě neseme. Až se mě jednoho dne moje děti zeptají na otázky smyslu bytí, podám jim tuto knihu.

    Audiokniha, Tympanum, 2020, 8594072274268

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 357 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora