Kůň Převalského

Autor Maja Lunde

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 9 Kč dárek zdarma v hodnotě 329 Kč

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

DŮLEŽITÁ KNIHA OD MAJY LUNDE ZE SÉRIE KLIMATICKÉ KVARTETO |  Kůň Převalského je příběh o opravdu posledních divoce žijících koních. Tyto koně byli vykresleni v jeskynních malbách ve Francii před mnoha tisíci let a žili po staletí na mongolských stepích, ale během dvacátého století byli vyhubeni všude na světě, kromě evropských zoo a rezervací. … Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

DŮLEŽITÁ KNIHA OD MAJY LUNDE ZE SÉRIE KLIMATICKÉ KVARTETO | 

Kůň Převalského je příběh o opravdu posledních divoce žijících koních. Tyto koně byli vykresleni v jeskynních malbách ve Francii před mnoha tisíci let a žili po staletí na mongolských stepích, ale během dvacátého století byli vyhubeni všude na světě, kromě evropských zoo a rezervací.
 
Ve třech silných příbězích doprovázíme zoologa Michala z Petrohradu, který v roce 1880 odjíždí do Mongolska lovit koně, veterinářku Karinu, která pracuje na navrácení koní zpět do stepí po rozpadu Sovětského svazu, a Evu, která v roce 2064 bojuje o to, aby mohla zůstat žít na opuštěné přírodní rezervaci v Norsku, zatímco se společnost a příroda kolem ní rozpadají. Život lidí, zvířat ani divokých koní ve výběhu nemůže pokračovat tak, jako dřív.

 

Sdílet 0

série
Klimatické kvarteto 3. díl z 4
Další ze série
1. Historie včel
2. Modrá
3. Kůň Převalského
4. Sen o stromě
kategorie
Knihy » Beletrie » Světová beletrie
Nakladatel
Kontrast
datum vydání
26.04.2021
ean
9788076425934
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština
Vydání
1
isbn
978-80-7642-593-4
  • Dáša Topolová Dáša Topolová

    Maja Lunde se sice ve svých knihách snaží upozorňovat na hrozící environmentální katastrofu, ale prvotním posláním je přinést čtenáři poutavý příběh. Nemějte tedy strach, že se vás kniha pokusí násilně transformovat v „BIO lidi“. Lunde nechává čistě na čtenáři, jak příběh pochopí a co si z něj odnese.

    Celá recenze

  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Celkově na mne román Kůň Převalského udělal ohromný dojem. Kromě nadmíru emotivního tématu záchrany ohrožených druhů a životního prostředí, se Maja Lunde zabývá také mezilidskými problémy. O vztazích ve všech možných kombinacích, zejména mezi matkami a jejich syny či dcerami, mluví otevřeně, lidsky a bez předsudků. Možná, že se chvílemi až zvedne vaše obočí – dokud si ovšem neuvědomíte všechny okolnosti...

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 174 hodnocení čtenářů

109× 5 hvězdiček 35× 4 hvězdičky 21× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Karolina registrovaný uživatel

    Nejlepší spisovatelka současnosti. Zpracovává témata, která ovlivní náš svět a změní ho k nepoznání. Kombinuje sci-fi prvky a současný svět. Je to čtivé a podmanivé. Maja je literární hvězdou, kterou si 21. století zaslouží. Je to literární bohyně.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909154

  • 5 z 5 hvězdiček Marie registrovaný uživatel

    Kniha se mi velice dobře četla, stejně jako kniha"Historie včel".

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909154

  • 5 z 5 hvězdiček Komárek st. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Bohužel není tato kniha povinnou četbou ve všech parlamentech a premiérských pracovnách světa. Kdyby byla, snad by pomohla zabránit kolapsu.

    E-kniha, Edice Knihy Omega, 2017,

  • 5 z 5 hvězdiček Jindřich Papay registrovaný uživatel

    Zajímavé - dnes jsem i četl na facebooku, že vědci nechtějí aby včely vymřeli...

    E-kniha, Edice Knihy Omega, 2017,

  • 5 z 5 hvězdiček Monika registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Ach bože, tohle bylo radost číst! Skvělá kniha, která Vás donutí se nad dnešním světem zamyslet.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909154

  • 5 z 5 hvězdiček Andrea Bátovská registrovaný uživatel

    Nový román Majy Lunde se mi moc líbil, nejen pro dva napínavé, a i přec odlišné příběhy, ale hlavně svým tématem věnující se vodě. Autorka tak dává podnět k zamyšlení nad několika otázkami i nad tím co dělat, abychom si vodu uchránili i pro další generace, a co všechno by se mohlo stát, kdyby nebyla. Díky tomuto děsivému varování bychom se měli všichni nad sebou zamyslet a vážit si všeho, co nám příroda nabízí a dává, a ne ji bezmyšlenkovitě jen rabovat. V knize čtenář nalezne rozsáhlé popisy prostředí, ale i jednotlivých situací, díky kterým blíže nahlídne do jednotlivých lidských osudů hrdinů této knihy. Velmi zajímavým způsobem autorka popsala zápas lodi na moři v obrovské vichřici, jež svým způsobem symbolizovala i neustálý životní boj hlavní hrdinky, kdy po velkém a náročném bojí přichází vytoužené bezvětří, a to i na sklonku života. Modrá je napsaná velmi poutavě a každého čtenáře hned vtáhne do děje. Jednotlivé kapitoly jsou přehledně odděleny nadepsáním David nebo Signe, a pravidelně se střídají. Takže hned víte, zda se nacházíte v roce 2017 nebo v roce 2041. Možná mě malinko zklamal závěr životního příběhu Davida, kde se můžeme jen domnívat, jak nakonec osudy jeho a Lou dopadly a doufat, že došlo k naplnění jejich snů... Každopádně by si tuto knihu měl přečíst každý, kdo miluje skvěle propracované příběhy, nadčasové téma a komu není lhostejný osud budoucích generací....

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073909154

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Krejsková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Žádná akce, žádná krev... Ta kniha nebyla o ničem? Ta kniha byla o všem....💙 Střídají se zde příběhy dvou hlavních postav, Signe a Davida. Signe je skoro sedmdesátiletá námořnice a žije v roce 2017, kdy je ještě pitné vody dá se říct dostatek, ale lidé si jí neváží. A proto se vydává se svým podivným nákladem přes oceán, aby se dostala k muži, kterého kdysi milovala, který ji ale svými činy zradil. David je mladý, pětadvacetiletý otec, který žije v roce 2041 a prchá se svoji malou dcerkou napříč vyprahlou jižní Evropou, a hledá místo kde se usídlit - voda všude dochází závratným tempem... Tahle kniha mě opravdu vtáhla do děje hned od prvních stran a nepustila až do konce.. Potřebovala jsem vědět co bude dál, jestli Signe splní svoji "misi" a jestli David najde útočiště pro sebe a svoji dcerku a jestli najde zbytek své rodiny. Ikdyž jsem čekala něco malinko jiného, tak nejsem vůbec zklamaná. Kniha je opravdu skvěle a čtivě napsána a je hodně k zamyšlení, jak se chováme k přírodě a jak nakládáme s vodou. Vůbec jsem nečekala že mě bude tak moc bavit a autorčina Historie včel je prý ještě o něco lepší - takže tu musím mít taky!!

    E-kniha, Edice Knihy Omega, 2018,

  • 1 z 5 hvězdiček Aleš Nehyba registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nedočetl jsem. Nepřesvědčila mě první kapitola vykreslující, že bez hmyzích opylovačů zavládne hlad. Ve světě, který spoléhá ve výživě na samoopylující se plodiny mi to nepřijde věrohodné.

    E-kniha, Edice Knihy Omega, 2017,

  • 4 z 5 hvězdiček Michal Havlíček registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajímavé čtení k zamyšlení. Podle nadšených recenzí jsem čekal něco exkluzivního, ale to je tak, když člověk jde do knihy s nějakým očekáváním. Rozuzlení není nijak šokující, spíše očekávané.

    E-kniha, Edice Knihy Omega, 2017,

  • 4 z 5 hvězdiček Aneta Mazurková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se četla velice dobře....sice jsem na začátku byla zaskočena třemi dějovými linkami, ale každá z nich měla vlastní skvělou atmosféru a na konci se vše krásně propojilo....příběh v budoucnosti byl předvídatelný i tak byl ale napínavý a dokázal chytit za srdíčko.... určitě stojí za přečtení

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788027703029

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora