Madly, Deeply: The Alan Rickman Diaries

Autor Alan Rickman

Kniha ( pevná vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Temná komora

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 99 Kč

Temná komora

ALAN RICKMAN was one of the world-class actors of his generation, as well as a tireless political activist, an avid traveller and a devoted confidant and friend. Through his never-before-seen diaries - a twenty-five-year passion project - Rickman invites readers backstage and into his life. Alan Rickman remains one of the most beloved actors of… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

ALAN RICKMAN was one of the world-class actors of his generation, as well as a tireless political activist, an avid traveller and a devoted confidant and friend. Through his never-before-seen diaries - a twenty-five-year passion project - Rickman invites readers backstage and into his life.

Alan Rickman remains one of the most beloved actors of all time across almost every genre, from his breakout role as Die Hard's villainous Hans Gruber to his heart-wrenching run as Professor Severus Snape, and beyond. His air of dignity, his sonorous voice and the knowing wit he brought to each role continue to captivate new audiences today. But Rickman's artistry wasn't confined to just his performances. Rickman's writing details the extraordinary and the ordinary in a way that is anecdotal, indiscreet, witty, gossipy and utterly candid. He takes us behind the scenes on films and plays ranging from Sense & Sensibility, the Harry Potter series, Private Lives, My Name is Rachel Corrie and many more.The diaries run from 1993 to his death in 2016 and offer insight into both a public and private life. Here is Rickman the consummate professional actor, but also the friend, the traveller, the fan, the director, the enthusiast: in short, the real Alan Rickman. Here is a life fully lived, all detailed in intimate and characteristically plain-spoken prose. Reading the diaries is like listening to Rickman chatting to a close friend. Madly, Deeply also includes a foreword by Emma Thompson and a selection of Rickman's early diaries, dating from 1974 to 1982, when his acting life first began.

Sdílet 0

Nakladatel
Canongate Books
Rozměr
164 x 242 x 47
jazyk
angličtina
Počet stran
480
Vydání
1
isbn
978-1-83885-479-9
Vazba
pevná vazba
datum vydání
4.10.2022
ean
9781838854799

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 27 hodnocení čtenářů

15× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Hana Frimmerová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé čtení, výborný překlad. Báječná osobnost, nikoli “jen” profesor Snape!

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 5 z 5 hvězdiček Iveta Mesteková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Alan Rickman je bezpochyby jeden z nejlepších herců všech dob. Nicméně mě osobně tento styl psaní moc neseděl, tudíž ji musela odložit. I přesto hodnotíme velmi kladně.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Kdo by ho nemiloval? Ať už jako Severuse Snapea nebo podivínského manžela v Lásce nebeské, pokaždé je to charismatický Alan Rickman do jehož života můžeme právě teď nakouknout. Milovaný herec napříč generacemi, který si získal miliony fanoušků. Měl smysl pro humor, ale byl i krutě upřímný. Deníky si psal v podstatě celý život. Díky této knize se podíváme do jeho soukromí mezi lety 1993 a 2016. Budeme s ním cestovat, večeřet s přáteli, samozřejmě hrát, ale i dívat se na filmy a hodnotit předávání Oskarů. Alana Rickmana jsem asi nejvíce zaznamenala v mém oblíbeném filmu Láska nebeská. Od té doby jsem si ho zařadila mezi mé oblíbené herce. Dozvědět se o něm více bylo lákavé a díky jeho deníkům jsem pronikla do jeho soukromí i niterných pocitů. Už z předmluvy Emmy Thompson je jasné, jak skvělý a výjimečný člověk Alan byl. Pak se ponoříme do jeho deníkových zápisků, některé jsou kratší, jiné delší a s jejich pomocí si poskládáte střípky jeho života, až Vám z nich vznikne ucelený obrázek tohoto zajímavého a charismatického člověka. Při čtení zjistíte, jak skvělý má pozorovací talent, dozvíte se jeho názory na filmy a divadelní hry a také poznáte, že byl stále na cestách. V knize jsou skvělé myšlenky, postřehy a citáty. Spoustu z nich jsem si i vypsala. Už jen díky tomu je to prostě úžasná kniha. Navíc je krásně graficky zpracovaná, jsou tu ukázky z jeho ručně psaných deníků, fotografie z jeho nejznámějších filmů i něco málo ze soukromí. Myslím si, že tato kniha rozhodně nesedne každému. Jsou to běžné dny, je tu spousta jmen různých lidí. Ze začátku jsem si i já myslela, že to nebude kniha pro mě, ale postupně jsem měla pocit, že mi Alan vypráví svůj život a já ho v těch denících prostě našla. Mám moc ráda životopisné knihy, tato je podána jinak, než jsem zvyklá, ale i tak jsem si čtení užila a poznala Alana takového, jaký byl. Nahlédněte i Vy do jeho myšlenek.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Svobodová registrovaný uživatel

    Jde o mého nejoblíbenějšího herce a knížka nabídla úžasný výhled do jeho života. Moc mě bavilo ji číst.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 3 z 5 hvězdiček Jana Lednická registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Alan Rickman byl vynikající herec a taky osobnost. O jeho povaze, chování a podobně jsem slyšela od jiných herců z jejich vyprávění a tak mě možnost přečíst si Alanovy deníky pochopitelně nadchla. Je třeba ale zdůraznit, že tohle opravdu není kniha pro každého. Jde o krátké zápisky s jednotlivých dnů, které jsou velmi zhutnělé a často můžou dávat smysl jen těm, kteří u daných události byli osobně přítomni. Časem se ale Alan v denících rozepisuje víc, člověk má možnost zahlédnout jeho pocity a nálady vůči určitým tématům - byť jenom ve velmi krátkém zápisu. Pokud se do knihy chce pustit fanoušek Harryho Pottera s tím, že tam najde něco extrémně zajímavého - tak zápisky o HP začínají až někde v půlce knihy a jsou opravdu jenom tu a tam pár vět. Takže pro fanoušky Alana Rickmana, které skutečně zajímá jeho život to stojí k přečtení. Ale jinak může být kniha únavná, nesrozumitelná a těžko uchopitelná.

    Kniha, Canongate Books, 2023, DEF0000057535

  • 4 z 5 hvězdiček Hana Lajtkepová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Alana Rickmana jsem jako herce měla moc ráda. Byl skvělý. A jeho deníky odhalili i jeho soukromý život. Vlastně jsem si ho takhle představovala. Pro jeho fanoušky jsou Deníky skvělé, ale určitě je doporučuji k přečtení i ostatním.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 2 z 5 hvězdiček Markéta Foglová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Na knihu jsem se velmi těšila, hned jak byla možnost jsem si jí koupila. A i přes to, že věřím, že život Alana Rickmana byl velmi zajímavý, formát jakým je kniha psána mi absolutně nevyhovoval a musela jsem knihu odložit, nebyla jsem schopna se jí prokousat.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 5 z 5 hvězdiček Jan Čižinský registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem kupoval jako dárek pro moji maminku. Herec Alan Rickman byl její oblíbený a po několikátém shlédnutí filmu "Králova zahradnice" chtěla tuto knihu, libí se jí a proto i já jsem spokojen.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 1 z 5 hvězdiček Viktória Šimíková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Toto bolo absolútne sklamanie. Na každej dvojstrane 60 rôznych neznámych mien, ktoré mi nič nehovorili. Áno, bolo tam aj pár vtipných a skvelých myšlienok, ale inak katastrofa. Za mňa najväčšie sklamanie tohto roka zatiaľ.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 769 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora