Jeden den
Jeden den - David Nicholls Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

"Přátelství je někdy míň než láska"Představte si, že někdy během střední školy potkáte člověka, který vám tak přiroste k srdci, že už ho nikdy nedostanete z hlavy. Chodit spolu ale nezačnete. Přesně to je případ Dextera a Emmy, kteří jsou přátelé už dvacet let - od osmaosmdesátého se setkávají vždy po roce. Je samozřejmě jen otázka času - i když… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

"Přátelství je někdy míň než láska"Představte si, že někdy během střední školy potkáte člověka, který vám tak přiroste k srdci, že už ho nikdy nedostanete z hlavy. Chodit spolu ale nezačnete. Přesně to je případ Dextera a Emmy, kteří jsou přátelé už dvacet let - od osmaosmdesátého se setkávají vždy po roce. Je samozřejmě jen otázka času - i když nepřiměřeně dlouhého - než se z takového vztahu vyklube něco víc, než jen návštěva muzea a výroční večeře.Úspěšný román ze současné Anglie vypráví příběh o tom, že skutečné přátelství mezi mužem a ženou není možné, a musí buď skončit, anebo se proměnit v něco jiného, a také o tom, že si ty nejzákladnější věci uvědomíme, až když je pozdě. Vtipně napsaný příběh, ale skrývá nejen úsměvné a citlivě napsané sondy do lidských citů. Vztah, který přešel od náhodné známosti na jednu noc po věrné i nevěrné přátelství až k hluboké lásce a krátkému manželství jakoby mimochodem pod komickým nátěrem ukazuje změny zvyků, mravů a politiky v Británii posledních dvaceti let. Hlavním tématem příběhu se více než klasická "lovestory" stávají pocity osamělosti a hloubka rozporu mezi mladickou nesmiřitelností a kompromisy, které jsme nakonec schopni tolerovat.Podle knižní předlohy vznikl film, pod jehož režií je podepsán Lone Scherfig. V chytré a poutavé romantické komedii Jeden den se vedle Anne Hathaway objeví zatím ještě neokoukaný Jim Sturgess.

Sdílet 0

Nakladatel
Argo
Rozměr
155 x 213 x 43
jazyk
čeština
Počet stran
434
datum vydání
24.02.2011
isbn
978-80-257-0373-1
Vazba
pevná vazba
datum dotisku
1.12.2013
ean
9788025703731

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Šamánková registrovaný uživatel

    Krásná, lidská a vlastně moc smutná kniha. Autorův nápad vyprávět příběh obou hrdinů Emmy a Dextera pouze prostřednictvím jednoho dne v každém roce byl super a nápaditý. Po přečtení jsem mrkla i na filmové zpracování, ale kniha je jasně lepší. Je v ní lépe vidět těm dvěma kamarádům do hlavy a i do srdce.

    Kniha, Argo, 2011, 9788025703731

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Coufalová registrovaný uživatel

    Od nkihy jsem očekávala běžný romantický příběh, který nemá čím překvapit a happy ending je nevyhnutelný. Byla jsem moc ráda, že se moje očekávání nenaplnila. Příběh plný naděje, zklamání a hlavně lásky, kterou si lidé často nechtějí přiznat a musí proto trpět. Velmi mě potěšil konec, ne tím, že bych si ho přála, ale tím, že pomohl knize se odlišit od ostatních.

    Kniha, Argo, 2011, 9788025703731

  • 5 z 5 hvězdiček Anna Čížková registrovaný uživatel

    Jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec. Ukazuje, že ne každá romantika je uplně sluníčková a během let se vše mění. Připravte si kapesníčky!

    Kniha, Argo, 2011, 9788025703731

  • 5 z 5 hvězdiček Renáta Marešová registrovaný uživatel

    Kniha patří mezi moje neoblíbenější. Často se mi nestává, že bych si jednu knihu přečetla vícekrát, ale tady jsem "musela" udělat výjimku. Během čtení jsem si představovala několik scénářů, jak by mohl příběh skončit, ale tento mě nenapadl, což je jeden z důvodů, proč mám knihu ráda. To, že kniha vypráví vždy jeden den z roku, a to buď z pohledu/života Dextera, Emmy bylo příjemné zpestření. Díky tomu je v knize hezky vidět vývoj dvou lidí v průběhu 20-ti let aniž by to působilo nějak rušivě. Současně jsem měla v hlavně vždy plno otázek, co a proč se mezi jednotlivými kapitolami (lety) všechno stalo a to mě "nutilo" číst dál.

    Kniha, Argo, 2011, 9788025703731

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora