Filozof, který nebyl moudrý
Filozof, který nebyl moudrý - Laurent Gounelle Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 9 Kč dárek zdarma v hodnotě 329 Kč

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Byl vlahý večer a zdálo se, že prales v horkém soumraku zadržuje dech. Šamanka Elianta seděla před vchodem do své chýše a sledovala Sandra, který se k ní blížil. Proč se ten tajemný cizinec, prý filozof, s takovou urputností tajně snaží zničit mír a harmonický život jejího kmene? Už nepoznávala své blízké, nerozuměla jejich reakcím… Co provedli,… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Byl vlahý večer a zdálo se, že prales v horkém soumraku zadržuje dech. Šamanka Elianta seděla před vchodem do své chýše a sledovala Sandra, který se k ní blížil. Proč se ten tajemný cizinec, prý filozof, s takovou urputností tajně snaží zničit mír a harmonický život jejího kmene? Už nepoznávala své blízké, nerozuměla jejich reakcím… Co provedli, aby si něco takového zasloužili? Elianta cítila, jak v ní s každou hodinou roste odhodlání nedovolit tomu muži, aby si zahrával s jejich štěstím… Další kniha autora mezinárodního bestselleru Muž, který chtěl být šťastný je podmanivým a inspirativním příběhem, který nás přivádí do srdce Amazonie a ponouká nás k zamyšlení nad vlastní existencí a nad způsobem života, který vedeme. Sandro, mladý filozof žijící v New Yorku, se vypraví mezi jihoamerické indiány, které viní z rituální vraždy své ženy. Zosnuje důmyslnou pomstu a rozhodne se podkopat samotné základy, na nichž spočívá jejich kultura a přístup k životu: harmonické sepětí s přírodou, rovnováha, vnitřní svoboda, intenzivní prožívání přítomnosti a autentická spiritualita. Pokusí se jim vštípit hodnoty, které jsou vlastní západní společnosti: konzum, honba za mamomem, materialismus, racionalita, kult individualismu, soutěživost a egoismus. Podaří se Sandrovi, představiteli moderní západní civilizace, narušit harmonický svět "primitivních" divochů? Byla Sandrova žena skutečně rituálně obětována? Kniha Filozof, který nebyl moudrý je příběhem střetu dvou pojetí života, která stojí proti sobě, ale také výpravou do hlubin lidské duše. Laurent Gounelle je psycholog, spisovatel a uznávaný odborník na rozvoj osobnosti. Již šestnáct let cestuje po světě a setkává se s výjimečnými lékaři a léčiteli, ať už jde o americké experty v oblasti neurologie a neurolingvistiky, peruánské šamany nebo balijské mudrce. V jeho dílech se odráží jeho zanícení pro filozofii, psychologii a duchovní rozvoj. Je autorem románů Bůh chodí po světě vždycky inkognito a Muž, který chtěl být šťastný, který se stal mezinárodním bestsellerem.

Sdílet 0

Nakladatel
Rybka Publishers
Rozměr
145x214mm
datum dotisku
1.01.2016
ean
9788087067147
Počet stran
220
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
31.05.2013
isbn
978-80-87067-14-7

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 24 hodnocení čtenářů

15× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček MICHALAT. registrovaný uživatel

    Dílo, které vám změní život. Nebo možná ne, protože i když jsem se dozvěděla, jak je úžasné žít v souladu s přírodou a milovat vše živé, nic s tím neudělám, že ? Každopádně úžasná kniha plná moudrosti a dokonce i příběh je napínavý.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 5 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Je to nádherná ukázka toho, jak je snadné vše zničit a jak dlouho trvá tuto destrukci dát do pořádku a někdy už to ani nejde. Je to příběh o tom, jak jeden člověk, který je nešťastný, chce odplatu za své neštěstí, ale daná odplata mu stejně štěstí nepřinese, spíše naopak.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 3 z 5 hvězdiček Kateřina Šrámková registrovaný uživatel

    Tohoto autora miluji, ale tahle kniha se mi prostě nelíbila. Už od začátku. Cestoval pro to, aby jim zničil svět, a přitom neznal detaily a slepě důvěřoval špatným lidem. Ne. Tahle mě prostě zklamala, při čtení mi rvala srdce.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 3 z 5 hvězdiček Alexandra Snítilá registrovaný uživatel

    Dílo, které změní pohled na svět. Kniha poučuje, že ne vždy máme správný pohled.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Coufalová registrovaný uživatel

    Myslím, že tato kniha bravurně popsala současnou manipulativní realitu, která se odehrává každý den.Navíc se nejdená pouze o manipulaci a snahu o zničení vlastního světa a převedení do světa konzumního, ale autor se také zabývá problematikou odplaty a nenávisti, která patří mezi nejsilnější emoce. Na druhé straně se ale také ukazuje prozření, které je po období nenávisti velmi kruté. Kniha také mistrně ukazuje, že stačí jeden člověk a správně zvolený systém k tomu, aby se nabourala rovnováha a zničilo se něco (ať se jedná o cokoli) cenného.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 3 z 5 hvězdiček Hana Holfeuerová registrovaný uživatel

    Mimořádná kniha,plná poučení. Když ji člověk čte,částečně ho irituje,ale vyplatí se číst dál.Ten příběh je ohromně zajímavý a je hrozivé jak lze manipulovat s lidskou myslí.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 5 z 5 hvězdiček Jolanta Górecká registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Perfektní kniha. Ukazuje, že pomsta není dobrým řešením, ať už se v životě přihodí cokoliv.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 5 z 5 hvězdiček Naty registrovaný uživatel

    Skvělá kniha plná humoru a poučení. Jsem ráda, že jsem ji četla. Bomba

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta registrovaný uživatel

    Příběh může působit absurdně, ale když se oprostíme od detailů, můžeme pozorovat sílu nenávisti. Je snadné ničit, těžké budovat. Nenávist štěstí nepřináší.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

  • 2 z 5 hvězdiček Lucie Staňková registrovaný uživatel

    Po knize Muž, který chtěl být šťastný jsem se pustila do dalšího kusu. Musím říct, že to bylo dost zklamání. Pro mě o dost horší ačkoli se stejně silným posláním. Myslím, že příběh, kterým nám tentokrát autor poselství předává je trochu přitažený za vlasy.

    Kniha, Rybka Publishers, 2013, 9788087067147

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora