Co je odtud vidět

Autor Mariana Leky

Co je odtud vidět - Mariana Leky Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

"Když Selma řekla, že se jí v noci zjevila okapi, věděli jsme, že někdo z nás brzy zemře," zahajuje své vyprávění Selmina desetiletá vnučka Luisa. Selmě se dosud zdálo o africké antilopě třikrát a pokaždé potom někdo z vesnice zemřel, proto jsou její obyvatelé rázem ve střehu. Někteří cítí, že nyní je nejvyšší čas vyrukovat se zamlčovanou pravdou.… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

"Když Selma řekla, že se jí v noci zjevila okapi, věděli jsme, že někdo z nás brzy zemře," zahajuje své vyprávění Selmina desetiletá vnučka Luisa. Selmě se dosud zdálo o africké antilopě třikrát a pokaždé potom někdo z vesnice zemřel, proto jsou její obyvatelé rázem ve střehu. Někteří cítí, že nyní je nejvyšší čas vyrukovat se zamlčovanou pravdou. A když smrt konečně přijde, její okolnosti jsou mimo očekávání všech. Prostřednictvím Luisy odhalujeme život malé poklidné vesnice s magickou atmosférou. V Selmině domě, v němž děvčátko vyrůstá, nalézají útočiště leckdy podivínští sousedé, které navzdory neurózám, vrtochům a rozdílnosti povah spojuje přátelství, tolerance vůči jinakosti a snaha pomáhat si. Žijí tu také Luisini rodiče, zaměstnaní krizí středního věku natolik, že jim sotva zbývá čas na dceru, a její výchovu ochotně přenechávají jiným. A důležité místo patří obrovskému psu Aljaškovi s aurou nesmrtelnosti. Román sestává ze tří částí odehrávajících se v osmdesátých a devadesátých letech minulého století a následně na začátku nového tisíciletí. Vyprávění, v nichž je Luisa konfrontována se smrtí blízké osoby, se volně propojují. Tématem příběhu je však především láska a lidé, kteří mají odvahu o ni usilovat a překonávat překážky v podobě vnitřních bariér, předsudků i tisíců kilometrů. Autorka dovedně žongluje s metaforami a prokládá je jemným, laskavým humorem, čerpajícím z dobře odpozorovaných všedních situací. Její dojemný příběh je promyšlenou meditací o tom, jak ztráta a láska utvářejí člověka i komunitu. O hledání našeho místa ve světě, i když to místo je právě tam, kde se nalézáme. Román získal výrazný mezinárodní ohlas a dosud byl přeložen do 20 jazyků.

Sdílet 0

kategorie
Knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
spisovatelky
Nakladatel
Prostor
Rozměr
124 x 195 x 27
isbn
978-80-7260-491-3
Počet stran
312
datum vydání
23.06.2021
ean
9788072604913
Vazba
měkká vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Narcisa Čoupková registrovaný uživatel

    Vůbec jsem netušila, že tato kniha o vážných a magických věcech je tak vtipně napsaná, suchý humor, který miluji, dýchá z každé stránky. Bezva, moc jsem se pobavila. Akorát nesnáším paperbacky, ale této knize jsem to dokázala odpustit.

    Kniha, Prostor, 2022, 9788072605224

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Když se zdá Selmě o okapi, je jasné, že někdo v její blízkosti brzy umře, jenže se neví kdo… Tento příběh nám vypráví Luisa, vnučka Selmy, nejprve desetiletá, ale sledujeme jí až do její dospělosti. Jejíma očima vidíme rozličné postavičky z jedné malé německé vesničky. Různé podivíny, kteří mají své rituály a úchylky, i přesto si je všechny zamilujete. Je to kniha o vztazích mezi lidmi, o lásce, o smrti, o nevyřčených, ale známých věcech. Je to kniha, do které se prostě zamilujete. U této knihy nemám slov, abych Vám řekla, jak moc se mi líbila. Tolik pocitů a emocí, které se na Vás přenesou. Při čtení jsem se usmívala, častěji však brečela, i přesto se mi to celé tak moc líbilo. Užívala jsem si každé slovo, postupně jsem si knihu dávkovala, abych s Luisou, Selmou a všemi ostatními mohla být co nejdéle. V knize nehledejte žádnou velkou akci, i když pár nečekaných situací Vás tu může překvapit. Ale je to spíše poklidné vyprávění o životě několika zajímavých, ale vlastně úplně obyčejných lidí. Moc mi sedl autorčin styl, je to napsáno až poeticky, moc se mi líbily její přirovnání, veškeré použité metafory. Ze začátku jsem si věty, které mě zaujaly, chtěla vypsat, ale pak jsem zjistila, že bych v podstatě musela opsat celou knihu Určitě nesmím zapomenout zmínit překlad od Marty Eich, povedl se nadmíru a díky němu si můžeme vychutnat tuto nádheru i v češtině. Už teď je mi jasné, že tato kniha bude figurovat v mých TOP 10 za tento rok a moc se těším, až se do ní pustím znovu a vychutnám si tak kouzelný život malé vesničky.

    Kniha, Prostor, 2022, 9788072605224

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora