Trápení všeho druhu

Autor Mariana Leky

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Mariana Leky se narodila v rodině psychologů, což se odráží v celém jejím díle. Tato zkušenost je přítomna také v knižním vydání autorčiných sloupků, které vycházely v německém časopise Psychologie Heute. Leky v nich vypráví o starostech i radostech každodenního života: o nemoci, úzkosti, nespavosti, stresu,… Přejít na celý popis

Drobek čte dětem. 60 skvělých dětských knih od 49 Kč Dráček Drobek na svých křídlech přináší čtení pro děti maličké i trošičku větší. A tentokrát ho rozdává za ceny od 49 Kč na našem e-shopu i v knihkupectvích. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mariana Leky se narodila v rodině psychologů, což se odráží v celém jejím díle. Tato zkušenost je přítomna také v knižním vydání autorčiných sloupků, které vycházely v německém časopise Psychologie Heute. Leky v nich vypráví o starostech i radostech každodenního života: o nemoci, úzkosti, nespavosti, stresu, neúspěchu, nutkavém jednání, ale i o lásce a superschopnostech. Nahlíží na rozličná témata s laskavým humorem, dokáže je vtipně glosovat, aniž by k nim ztrácela respekt. Postavy přecházejí z jednoho textu do druhého, až má čtenář na poslední stránce pocit, jako by právě dočetl román. Ne pokaždé se podaří daný problém či otázku vyřešit, protože tak už to v životě chodí – autorka má však vzácný dar vypozorovat, co si člověk může z dané situace odnést, aby mohl znovu vstát a jít dál. V této knižní mozaice ukazuje, jaký účinek mohou mít texty bez ohledu na svoji délku, pokud z nich vyzařuje pochopení a životní moudrost a dokážou čtenáře vtáhnout hlouběji do jeho vlastních myšlenek.

Trápení všeho druhu funguje jako skvělá terapie sdílením či náplast na duši, kterou člověk nenajde v lékárně, ale na pultech knihkupectví. Knihu doprovázejí půvabné ilustrace Evy Bartošové, šité na míru jednotlivým příběhům.

 

 

 

 

Mariana Leky se narodila v roce 1973 v Kolíně nad Rýnem a studovala literaturu, tvůrčí psaní a žurnalistiku. Na literární scénu vstoupila v roce 2001 souborem povídek Die Liebesperlen (Cukrové perličky). Je autorkou řady próz a několika rozhlasových her. Obrovský úspěch jí přinesl román Co je odtud vidět (PROSTOR 2021), který získal ocenění Nejoblíbenější kniha německých nezávislých knihkupců za rok 2017 a přes pět let se držel v žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel. Titul byl přeložen do více než dvaceti jazyků a v roce 2023 se dočkal filmového zpracování.

 

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
nespavost
Nakladatel
Prostor
jazyk
čeština
Počet stran
176
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Kniha povídek, která se může číst jako román. Starosti i radosti běžných dní – o nemoci, nespavosti, úzkosti, prvních láskách. Postavy z autorčina života nám budou blízké a snadno v nich poznáme sebe nebo třeba někoho z naší rodiny. Autorčin román, Co je odtud vidět, si mě naprosto získal, proto mi je jasné, že jakmile od autorky u nás něco vyjde, já si to rozhodně hned přečtu. A musím říci, že i tentokrát, ač se jedná o povídky, mě autorka zaujala, kniha mě pohltila a já se od ní nemohla odtrhnout. I když se v knize píše o obyčejných věcech a situacích, je to tak krásně napsáno, že jsem si užívala každou větu. Navíc se mi líbilo to, že o těchto běžných věcech dokáže autorka napsat tak hluboký a smysluplný text, úplně se do něj ponoříte. Všechny povídky jsou podány lehce a s vtipem. I když to jsou kolikrát vážná témata, tak je autorka nezesměšňuje, ale garantuji, že se při čtení budete i usmívat. Témata z běžného života, v knize se prostě musíte najít. Já se našla, a to v povídce Noci, kdy jsme nemohly spát. Díky tomu mi je to blízké a dokázala jsem se knížkou sžít. Jednotlivé příběhy doplňují krásné ilustrace, které přesně vystihují to, o co tam šlo. V knize mi bylo opravdu dobře. Tak se zachumlejte pod deku, uvařte si čaj a pusťte si do svého života Marianu Leky.

    Kniha, Prostor, 2023, 9788072605828

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 179 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora