Nikdo není sám Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Rodina může být velkou oporou, ale také nesnesitelnou přítěží… Pečovat o chod veřejné knihovny a k tomu ještě o manžela a dvě dospívající děti bývá někdy poměrně náročné. Veronika ale svou nelehkou roli docela zvládala – dokud jí po matčině smrti nepřibyla ještě starost o nesnesitelného otce s velkým domem, zahradou a několika psy. Ani zvyšující… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Rodina může být velkou oporou, ale také nesnesitelnou přítěží… Pečovat o chod veřejné knihovny a k tomu ještě o manžela a dvě dospívající děti bývá někdy poměrně náročné. Veronika ale svou nelehkou roli docela zvládala – dokud jí po matčině smrti nepřibyla ještě starost o nesnesitelného otce s velkým domem, zahradou a několika psy. Ani zvyšující se množství vypitého vína a vykouřených cigaret ji poté nedokáže zbavit pocitu, že na všech frontách pomalu selhává – jako ředitelka, manželka, matka i dcera. Rozkrájet se ovšem nemůže, a jestli nechce skončit v blázinci, bude muset najít způsob, jak vyhovět všem a zároveň při tom nezapomínat sama na sebe…

Nový román úspěšné české autorky s patentem na rodinná dramata.

„Autorský recept Petry Soukupové zůstává dlouhá léta stejný. Popisuje každodenní starosti obyčejných lidí, jejich vztahy, zdánlivě nenápadné hádky. A píše o nich ze všech českých spisovatelů a spisovatelek nejlépe.“ – Jonáš Zbořil, Seznam Zprávy.

„Těžko hledat v české literatuře někoho, komu by se drtivý tlak každodenních záležitostí dařilo přiblížit tak sugestivně jako Petře Soukupové.“ – Daniel Mukner, ČT art.

Sdílet 0

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
18.04.2023
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
11:57:23

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 24 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Veselá registrovaný uživatel

    Velice si cením této knihy a upřímnosti, s kterou autorka popisuje chování starší generace vůči mladší a jeho následky, které vedou az k návštěvě psycholožky, kde se dočká " rozřešení" a pochopení. Takový je život a není snadné vyjít s lidmi, kteří jsou naši nejbližší a přitom nás mnohdy zraňují nejbolestneji. Svižné vyprávění Petry Soukupove čtenáře vtáhne do děje.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

  • 1 z 5 hvězdiček Irena Bednářová registrovaný uživatel

    Kniha mne zklamala, chápu, že hrdinka měla zřejmě těžké dětství s divnými, stále něco vyčítajícími rodiči. Její chování vůči vlastním dětem je však rovněž děsné. Ode zdi ke zdi... Našlapují opatrně kolem dospívající pubertální dcery, otec rodiny musí být na prášky, protože nemá v rodině žádnou autoritu. Byla jsem z jednání matky dětí sama vystresovaná. Občas pěkné, vtipné postřehy, ale knihu pošlu dál, určitě si ji nenechám i když byla poměrně drahá.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

  • 4 z 5 hvězdiček Dita Šourková registrovaný uživatel

    Bolavý příběh vztahů v jedné obyčejné rodině. Hlavní hrdinka je knihovnice.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Enochová registrovaný uživatel

    Od autorky jsem dosud nic nečetla a podle anotace jsem čekala další příběh, ze kterého akorát bude čišet smutek a beznaděj. O to víc mě překvapilo, že mě knížka rychle vtáhla do děje a bavilo mě sledovat myšlenkové pochody jednotlivých postav. V celé knížce je použita nevlastní přímá řeč, kterou úplně nemusím, ale tady mě nijak nerušila. Autorka dokázala skvěle vystihnout psychologii postav, díky čemuž celý příběh působil velmi reálně. Je dost možné, že v příběhu poznáte sami sebe nebo někoho z vašeho okolí. Mezigenerační boje, nemoci spojené se stářím, starosti s puberťáky, ale i trable puberťáků, první lásky, přátelství a hledání sebe sama. Každý si tu najde něco. A věřím, že kdybych si knížku přečetla třeba až budou děti v pubertě, tak tam najdu zase něco dalšího.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

  • 5 z 5 hvězdiček Marta registrovaný uživatel

    Děkuji za knihu s tak citlivou problematikou, přečetla jsem na doporučení dcery. Čím dál více lidí si uvědomuje, jak složité je obstát na všech frontách. Pokud jsme dobře vychovaní a dobří lidé, neumíme se oprostit od zodpovědnosti ke svým rodičům, prarodičům. Na druhou stranu chceme být sami dobrými rodiči a prarodiči. A jsme zodpovědní i ve svých zaměstnáních, chceme odvádět dobrou práci. Upřímně to nezvládám vše tak, jak bych si přála, abych měla ze sebe dobrý pocit. Děkuji autorce za upřímnost, laskavost, za téma. Nejsem v tom sama.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta L. registrovaný uživatel

    Mně se knížka líbila moc, přečetla jsem ji na 2x, nemohla jsem se odtrhnout. Mám děti v podobném věku, nic není jen černé a bílé. Je to ze života, většina se snaží dělat to nejlepší, co si myslí, že je dobře, ale ne vždy je to to nejlepší i pro ostatní. Chápu pohled všech postav.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

  • 3 z 5 hvězdiček Hana Velátová registrovaný uživatel

    Knížku jsem přečetla, ale úplně mne nenadchla. Nechápu, jak to hlavní hrdinka všechno zvládala, stres ze všech stran, což mi připadalo velmi extrémní. Vlastně mě celou dobu dost štvala.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

  • 3 z 5 hvězdiček Lucie Urbanová registrovaný uživatel

    Na tuhle knihu jsem se moc těšila! Jenže jsem nakonec byla z hlavní hrdinky úplně ve stresu, jak pořád někde jezdí, nic nestíhá, pije a brečí, mluví s mrtvou matkou. Měla jsem z ní úplně úzkosti. :-(

    Kniha, Host, 2022, 9788027513970

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 399 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora