0.0 z 5 hvězdiček
pevná vazba294 Kč
Běžně 329 Kč
Kniha ( pevná vazba )
Při přípravě této knihy mě baroko nakonec uchvátilo natolik, že jsem si při studiu receptur, zvyklostí té doby a nakonec i při přípravě jídel, pouštěla nádhernou hudbu takových mistrů baroka, kterými byli J. S. Bach, A. L. Vivaldi či G. F. Händel. A tak jsem baroko nasávala všemi smysly.Mým přáním a cílem bylo ukázat, co se v době baroka nejvíce… Přejít na celý popis
Hororové povídky od autorky bestselleru Znamenitá mrtvola! Více informací
Při přípravě této knihy mě baroko nakonec uchvátilo natolik, že jsem si při studiu receptur, zvyklostí té doby a nakonec i při přípravě jídel, pouštěla nádhernou hudbu takových mistrů baroka, kterými byli J. S. Bach, A. L. Vivaldi či G. F. Händel. A tak jsem baroko nasávala všemi smysly.Mým přáním a cílem bylo ukázat, co se v době baroka nejvíce konzumovalo. Páv ani labuť nebyli na jídelním stole denně. Naopak v té době existovaly pokrmy, které jsou velice podobné pokrmům současné doby.Pro tuto knihu jsem vybírala převážně taková jídla, která se dají připravit z dostupných surovin a jejich příprava není příliš složitá a náročná. Pravdou však je, že jsem některé recepty musela trochu upravit. Suroviny v nich ale zůstaly všechny, jen jejich množství bylo nutné trochu přizpůsobit dnešní době. V některých pokrmech bylo příliš mnoho tuku nebo byly přeslazené. Kdo by však chtěl zachovat autentičnost té doby, nechť si je víc omastí nebo osladí.Kniha Chuť a vůně baroka je členěna do čtyř pomyslných částí. První část obsahuje pokrmy prostého lidu v době baroka, druhou částí jsou recepty z barokní lékárny v Klatovech a část třetí skrývá recepty na pokrmy bohatších vrstev. V poslední částí se seznámíte s jídelníčkem šlechty.Vážení čtenáři, než začnete listovat touto knihou a vybírat recepty, které si připravíte, uvařte si čaj nebo kávu, naservírujte do krásných starých hrnečků a laskejte se jejich krásou. Zapalte si svíčku, nalaďte se do dobré pohody, k čemuž Vám může, stejně tak jako mně, pomoci krásná barokní hudba a vychutnejte si každý okamžik této chvíle. A abyste ochutnali baroko všemi smysly, k tomu už bude chybět pouze chuť a vůně uvařených pokrmů z této kuchařky.Věřím, že všechny recepty postupně vyzkoušíte a stanou se vítanou změnou ve Vašem jídelníčku. K tomu Vám přeji hodně radosti a pohody.S přáním dobré chuti Miroslava Kuntzmannová.
0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů
0× 5 hvězdiček 0× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.