Carevna noci
Carevna noci - Eva Stachniak Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Intimní portrét ruské carevny Kateřiny II. Veliké (1762–1796), jedné z nejvýznačnějších postav nejen ruských, ale i světových dějin. Vypravěčkou příběhu je samotná Kateřina – sedmašedesátiletá panovnice po záchvatu mrtvice, která má před sebou poslední hodiny života. Carevna vzpomíná na různé okamžiky svého života a vlády, vrací se ke svému mládí,… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Intimní portrét ruské carevny Kateřiny II. Veliké (1762–1796), jedné z nejvýznačnějších postav nejen ruských, ale i světových dějin. Vypravěčkou příběhu je samotná Kateřina – sedmašedesátiletá panovnice po záchvatu mrtvice, která má před sebou poslední hodiny života. Carevna vzpomíná na různé okamžiky svého života a vlády, vrací se ke svému mládí, dramatickému nástupu na trůn, ke své vládě Rusku, ale i k životům, které bylo třeba obětovat, aby se ona sama mohla stát nejobávanější a nejmocnější ženou tehdejšího světa. Prostřednictvím jejích vzpomínek máme možnost poměrně detailně poznat život na carském dvoře, připomenout si důležité okamžiky ruské domácí i zahraniční politiky, ale i dějin evropských, blíže se seznámit s Kateřininými nejbližšími spolupracovníky, jejím synem Pavlem, jejími vnoučaty, láskami, milenci a favority. Kniha tak díky tomu získává charakter detailního portrétu ženy, která do značné míry obětovala své osobní štěstí plnění vladařských povinností a budování a rozmachu ruského impéria… Další historický román současné kanadské autorky, volně navazující na předchozí titul Zimní palác.

 

Sdílet 0

série
Carevna noci 2. díl z 2
Další ze série
1. Zimní palác
2. Carevna noci
kategorie
Knihy » Historická literatura » Historické romány
Nakladatel
Brána
Rozměr
145 x 212 x 35
isbn
978-80-7617-098-8
Počet stran
368
Vydání
1
ean
9788076170988
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.12.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Historický román o životě Kateřiny Veliké je velmi skutečný a působivý. Tento volný druhý díl je o životě Kateřiny až do její smrti. Kateřina umírá a vzpomíná na své vládnutí, na milence, na svého syna Pavla, kterého jí po porodu hned carevna Alžběta odebrala. Kniha je poučná i zábavná. Je to hodnotné čtení.

    Kniha, Brána, 2018, 9788076170988

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda