Vyhoření E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Románový pamflet o životě člověka ve světě aut  Text oscilující okolo osy pamflet—román—alegorie podává obžalobu fetišizace automobilu coby symbolu pokroku, nezávislosti, moci a privatizace světa. Všechny vozy jsou totiž alegorické. Vyprávění kurýra, který rozváží po městě jídlo, příliš šlape a příliš přemýšlí,… Přejít na celý popis

Pro naše nejmenší | Leporela a knížky pro prťata 1+2 ZDARMA Máte doma drobečka, který na svět kouká teprve pár měsíců, přesto s ním chcete sdílet svou čtenářskou vášeň a rozvíjet ho? Pak vás potěší, že leporela a knížky pro prťata máme teď v akci 1+2 ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Románový pamflet o životě člověka ve světě aut 

Text oscilující okolo osy pamflet—román—alegorie podává obžalobu fetišizace automobilu coby symbolu pokroku, nezávislosti, moci a privatizace světa. Všechny vozy jsou totiž alegorické. Vyprávění kurýra, který rozváží po městě jídlo, příliš šlape a příliš přemýšlí, je roztroušené mezi vzájemné nadávky účastníků každodenního provozu. Kurýr, poslíček, Posel stojí na jedné straně barikády pouliční občanské války a jeho vyhrocená pouť nepřátelským územím, jeho nesmiřitelný boj za spravedlnost, ať už skutečnou, či domnělou, vede až na hranice bezohlednosti a nenávisti. 

Po výrazném románu Kontinuita parku přichází Petr Šesták s dalším textem, který vzdoruje čtenářskému očekávání. Tento kříženec pamfletu a románu se nebojí mít jasný názor na věc. Že má literatura věci ohledávat ze všech stran? A co když jsou jednoznačné?  

–––

Je to text o rostoucí nesmiřitelnosti ve společnosti, nesmiřitelnosti systémové a amplifikované technologiemi a nástroji, které používáme a kterými se sami stáváme.

V dnešních časech asi próza může působit jako návrat do šedesátých let: je artistní, děj se vleče, žádná rodina se tu nebortí pod náporem temnot vytanuvších z minulosti. Hezky by si rozuměla s tehdejšími novelami Josefa Jedličky či Karola Sidona. Ale když si tu knihu otevřete po několika domácích bestsellerech, rozzáří se vám oči: konečně zas čtete věty, které něco hledají a nepopisují jen jevový povrch.

— Petr A. Bílek o knize Kontinuita parku, Respekt

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
135
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 209 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora