Ta z katovny E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Lucie se po rozchodu s přítelem rozhodne všeho nechat a odstěhovat se do bývalé katovny v zapadákově nedaleko hranic. V okolních lesích brzy objeví opuštěné sídlo, které ji přitahuje svou ponurostí, a začnou ji pronásledovat znepokojivé sny o ženě v černých šatech. Děsivý přízrak se jí nejen zjevuje, ale bez pozvání vstupuje do jejího těla a… Přejít na celý popis

V. Castro: Rebel Moon: Zrozená z ohně Epická vesmírná opera z pera spisovatelky V. Castro, jejíž knihy byly dvakrát nominovány na cenu Brama Stokera. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Lucie se po rozchodu s přítelem rozhodne všeho nechat a odstěhovat se do bývalé katovny v zapadákově nedaleko hranic. V okolních lesích brzy objeví opuštěné sídlo, které ji přitahuje svou ponurostí, a začnou ji pronásledovat znepokojivé sny o ženě v černých šatech.

Děsivý přízrak se jí nejen zjevuje, ale bez pozvání vstupuje do jejího těla a Lucii se pak před očima odehrávají dramatické útržky ze života hraběnky Celestýny, která v sídle kdysi žila. Během pátrání po osudu tajemné ženy se Lucie sblíží s jejím potomkem Petrem, který však má vlastní pečlivě střežené tajemství. Čím víc toho Lucie odkrývá, tím větší nebezpečí jí hrozí.
 

Sdílet 0

Nakladatel
Cosmopolis
Počet stran
240
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Tereza Pudivítrová registrovaný uživatel

    Dvě časové osy. Minulost mě bavila o dost více byla surová a celkově zajímavější. Líbilo se mi, ale propojení se současností. A taky vibe duchařiny. Místy jsem měla husí kůži. Silné hlavní hrdinky to mě v knihách baví.

    Kniha, Grada, 2023, 9788027150083

  • 3 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Prima lehká duchařinka. Parádně propojené dva světy. Velmi čtivé, a napínavé podobně jako horůrky od Darcy Coates. Víme, že se bát nebudeme, ale stejně je pro svoji čtivost hltáme. Tady to bylo hodně podobné. Parádní čtení na odpočinek, které slupnete raz dva a ještě podpoříte českou autorku. Věřím, že na podzim to bude ideální čtení. Tohle je již druhá kniha, kterou v poslední době čtu v létě a má spíše podzimní kabátek a ještě něco mají společného, taky je to prvotina :-) Příběh z minulosti mě bavil více a to je asi právě to co se odrazilo na mém hodnocení, příběh ze současnosti mě štval neříkám, že to je špatně vždy mám radost, když ve mě kniha vyvolá nějakou emoci a je jednou jestli pozitivní nebo negativní. Ale ten Petr mě tak štval, ale tak moc a ta Lucka, NO asi měla nějak podrážděné hormony, tím nedávným rozchodem, jinak si její chování nedokážu vysvětlit. Celý ten jejich vztah byl toxický a divný a plný nedůvěry a lží. Konec jsem si užila, a kdyby bylo pokračování určitě bych byla zvědavá, jak to s Luckou nakonec dopadlo. Ale věřím, že by ji autorka trochu toho štěstí mohla napsat.

    Kniha, Grada, 2023, 9788027150083

  • 5 z 5 hvězdiček Magda Černá registrovaný uživatel

    Debutový román literární redaktorky a teď už i spisovatelky Diany Štelové mě oslovil hned svou anotací - a po přečtení musím říct, že jsem dostala přesně to, co jsem očekávala, a ještě i něco navíc! V tomto psychologickém románu s prvky gotického hororu a se správnou porcí jemně mrazivé duchařiny sledujeme dvě dějové a časové linky - přítomnost s Lucií, mladou ženou, která si v sobě nese několik traumat z dětství i z nevydařených vztahů s muži v dospělosti, a minulost s hraběnkou Celestýnou, která před mnoha lety obývala sídlo nedaleko od Luciina nového bydliště, a s Lucií naváže duchovní pouto s nadějí, že její duše konečně najde klid... Knížka se neuvěřitelně dobře četla, a kdyby nade mnou jeden den nezvítězila únava, snad bych ji i zvládla na jeden zátah. Takhle jsem ale aspoň mohla vyzkoušet, jak poznám dobrou knihu - neustále přemýšlím o ní a o osudech postav i ve chvílích, kdy zrovna nečtu. Někdo by mohl namítnout, že dva propojené osudy v různých dobách nejsou příliš originální, ale mě třeba tento motiv hodně baví! Díky vytříbenému a poetickému jazyku autorky na mě dýchala ponurá a temná atmosféra i při čtení na letním slunci. V díle rovněž najdeme skvěle vykreslenou psychologii postav - ať už u týrané Celestýny, nebo u úzkostné Lucie, kterou sužuje i mně dobře známý "overthinking". Byť příběhem prostupovala i romantika v Luciině vztahu s Petrem, líbilo se mi, že se autorka nepřiklonila ke zbytečně přeslazenému konci a naopak Lucii dala naději, že z událostí vyjde jako silná a nezávislá žena. A v neposlední řadě musím ocenit i krásné zpracování knihy, kdy se pod přebalem s Lucií skrývají knižní desky s Celestýnou, a pasáže z pohledu obou žen jsou taktéž typograficky odlišeny. Doporučuji všem, kteří si rádi přečtou lehčí horor s vynikající atmosférou a silným příběhem!

    Kniha, Grada, 2023, 9788027150083

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Lucie má dost svého současného života a rozhodne se odstěhovat pryč. V malém zapadákově nedaleko hranic se nastěhuje do bývalé katovny. Brzy v lesích objeví opuštěné sídlo, kde se jí zjevil přízrak hraběnky Celestýny. Bude ji pronásledovat nejen ve snech. Lucie začíná odkrývat ponurou minulost sídla, ale i Petra, který je sice v současnosti, ale i ten má svá tajemství. Upřímně jsem si nedokázala představit, co všechno mě v knize bude čekat. Hned na začátku jsem se ponořila do příběhu, a první kapitola mě utvrdila v tom, že si toto musím rozhodně přečíst. A nezmýlila jsem se, po dočtení jsem byla nadšená. V příběhu se mísí hned několik žánrů – historický, psychologický, hororový a snad i trochu romantický, ale všechno tu mělo své místo, vše do knihy patřilo. Nechybí tu vážná témata, ale i zajímavý příběh a odkrývání minulosti. Zdánlivě nekombinovatelné a neslučitelné, a přitom to k sobě tak pasovalo. Při čtení jsem byla napnutá, chvílemi jsem se skoro až bála, chtěla jsem vědět víc, nechybělo ani dojetí. Celkově mě to moc bavilo. Líbilo se mi, jak autorka píše. Působí to velmi přirozeně a četlo se to samo. Jestli je tohle autorčina prvotina, tak tedy klobouk dolů. Já se moc těším na další příběhy z pera autorky.

    Kniha, Grada, 2023, 9788027150083

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 297 Kč Nápověda