Símka E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Román o touze po lásce rodiče a odhodlání jí dosáhnout, ať to stojí cokoliv. Třiadvacetiletá Simona, které všichni říkají Símka, žije s mámou v domě po babičce. Jediné, po čem touží, je život obyčejné mladé ženy – prožívat první vážnou lásku a snít o budoucnosti. Namísto toho musí trpělivě snášet máminy proměnlivé nálady a fyzické tresty. I tak je… Přejít na celý popis

Agustina Bazterrica: Devatenáct pařátů a jeden temný pták Hororové povídky od autorky bestselleru Znamenitá mrtvola! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Román o touze po lásce rodiče a odhodlání jí dosáhnout, ať to stojí cokoliv. Třiadvacetiletá Simona, které všichni říkají Símka, žije s mámou v domě po babičce. Jediné, po čem touží, je život obyčejné mladé ženy – prožívat první vážnou lásku a snít o budoucnosti. Namísto toho musí trpělivě snášet máminy proměnlivé nálady a fyzické tresty. I tak je ale přesvědčená, že by pro ni udělala cokoliv. Jednoho dne však přijde chvíle, která zamává celým Símčiným životem. Chvíle, kdy se ukáže, jestli opravdu stojí za to obětovat všechno člověku, od něhož se lásky zřejmě nikdy nedočká…

Sdílet 0

Nakladatel
Listen
jazyk
čeština
Počet stran
224
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 12 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzka-Knižníček registrovaný uživatel

    Knížku jsem četla ušima, její audioknižní verze se mi velmi líbila, respektive interpretka měla velmi příjemný hlas a ke knížce mi skvěle sedl. Co se týče obsahu samotné, tam jsem po dlouhé době velmi rozpolcená s názorem, neumím si jej ani sama utříbit ve vlastní hlavě. Na první dobrou mi knížka přišla jako další "verze" knížky Les v domě nebo Vrány, atp. Při dalším přemýšlení o knize mi to přišlo až naivní ze strany hlavní postavy Simony (=Símky), ale na druhou stranu mám pochopení a snažím se rozumět jak viděla svojí mámu, ale...Prostě nevím, i mé hodnocení je tedy průměr. S doporučením budu opatrná, pokud jste nic podobného zatím nečetli (což velmi pochybuju), tak určitě doporučit můžu, ale pokud máte načtené (a především české autorky), tak se nic nestane, když tuto knížku vynecháte, mrzí mě to, ale je to tak.

    Kniha, Listen, 2022, 9788024283531

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Enochová registrovaný uživatel

    Kraťoučké kapitoly psané čtivým jazykem jsem i přes nelehké téma doslova hltala a dá se přečíst prakticky na posezení. Život často není lehký a příběh tak, jak ho popisuje Lucie Hušková, pro mě byl uvěřitelný. Předpokládala jsem, že dám vysoké hodnocení, ale můj celkový dojem z knížky bohužel pokazily závěrečné kapitoly. I po dočtení mi zůstaly nezodpovězené otázky a nejsem si úplně jistá, že by to byl záměr. Poselství je jasné, i tak bych ale ocenila ještě pár kapitol navíc.

    Kniha, Listen, 2022, 9788024283531

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka J. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížku jsem přečetla jedním dechem. Skvěle napsané. Zdánlivě nijak výjimečný příběh, ale skvěle si na něm uvědomíte, jak velký vliv má rodina na to, jaký život povedete. Ještě hodně dlouho po přečtení jsem o knížce přemýšlela. Přesně takové tituly mám ráda. Děkuji autorce za krásně strávený čas při četbě. Mohu jen doporučit.

    Kniha, Listen, 2022, 9788024283531

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Horáková registrovaný uživatel

    Tak Símku rozhodně doporučuji. Je to jedna z těch knih, která na vás zapůsobí a dostane se vám pod kůži. Sledovat, jak matka o svoji dceru nejeví od počátku zájem a jak je schválně na ni zlá a dělá ji naschvály, i když ona by pro ni obětovala vše, bylo smutný a upřímně mi z toho bylo těžko. Kniha je autorčinou prvotinou a já jen tleskám, jak moc se ji povedla. Tvorbu autorky budu určitě sledovat a jsem zvědavá na další její knihu, protože Símkou mě dostala.

    Kniha, Listen, 2022, 9788024283531

  • 5 z 5 hvězdiček ctessiprosebe registrovaný uživatel

    Knížku jsme přečetla za jeden den, ale zůstane se mnou mnohem déle. Nedaří se mi začíst se do jiné, potřebuji tuto nejdřív vstřebat. Příběh pokřiveného vztahu matky a dcery-Símky a následně nutně poznamenaného vztahu Símky k sobě samé mě nutil přemýšlet o tom, jaká jsem já máma a jaká jsem dcera pro svou mámu. Myslela jsem i na autorku a její vztahy, i na vztahy svých kamarádek. Ačkoliv mi Símčin život nemůže být vzdálenější, celou dobu jsem jí fandila, ať vystoupí ze stínu své matky; její vlastní barvy ji sluší o tolik víc! Autorčin styl je jednoduchý a přímý, slova má jako střely. Rychlé. Přesně mířené. Zasáhnou. Pro mě kniha tohoto roku!

    Kniha, Listen, 2022, 9788024283531

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 239 Kč Nápověda
Další knihy autora