Šest žen Jindřicha VIII. E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kniha Šest žen Jindřicha VIII. čerpá z bohatých zdrojů dokumentárního materiálu z tudorovské epochy a předvádí nám dvůr, na němž osobní potřeby často ovlivňovaly události veřejného života a život spočívající v úžasně ritualizovaném potěšení byl často prostoupen ctižádostí, zradou a násilím. Kostrou knihy je vývoj Jindřichovy povahy od první… Přejít na celý popis

Lena Kiefer: Westwell: Tíživá lehkost lásky Jejich starší sourozenci zemřeli, protože se milovali. Oni byli předurčeni k tomu, aby se nenáviděli. Ale proti citům jsou bezmocní. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha Šest žen Jindřicha VIII. čerpá z bohatých zdrojů dokumentárního materiálu z tudorovské epochy a předvádí nám dvůr, na němž osobní potřeby často ovlivňovaly události veřejného života a život spočívající v úžasně ritualizovaném potěšení byl často prostoupen ctižádostí, zradou a násilím.

Kostrou knihy je vývoj Jindřichovy povahy od první renesanční osobnosti na anglickém trůně až po nesnášenlivého tyrana obklopeného cynickými rádci, kteří jsou schopní, ale většinou bohužel i všeho. Zároveň procházíme všemi peripetiemi anglické politiky a reformace a dozvíme se rovněž mnohé o kultuře, justici, diplomacii, válkách, panovnických dvorech, módě a zvycích oné doby. To vše v mezinárodních souvislostech. Autorka se drží pramenů, pro větší bezprostřední účinek je v citátech často nechává promlouvat původní autentickou řečí, nepouští se však do senzacechtivých ani lechtivých spekulací. Její kniha je pro typicky anglickou střízlivou věcnost, kterou autorka uplatňuje při zpracování „věčně přitažlivé tematiky“, poučnou ukázkou historické literatury faktu.

Sdílet 0

Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
568
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Vladislava registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krásná knížka, dobře napsaná, ale místy zbytečně zdlouhavá. Každopádně zaujímá přední místo v knihovně a jsem hrdá, že ji mám. Trochu mi kazí požitek to, že knihy od Alison Weir mají obálku vzhůru nohama, když je srovnám hřbetem s ostatními.

    Kniha, BB art, 2019, 9788075952530

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora