Sběratel

Autor John Fowles

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Autorovu románovou prvotinu inspirovala novinová zpráva o únosu dívky a jejím věznění v londýnském protileteckém krytu. Věznitel Frederick Clegg je psychopatický sexuální deviant, který si díky výhře v loterii může dovolit přestat pracovat a „starat se“ jen o svou zajatkyni. Takto realizuje svou touhu po vztahu s krásnou ženou a po manželství,… Přejít na celý popis

Agustina Bazterrica: Devatenáct pařátů a jeden temný pták Hororové povídky od autorky bestselleru Znamenitá mrtvola! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Autorovu románovou prvotinu inspirovala novinová zpráva o únosu dívky a jejím věznění v londýnském protileteckém krytu. Věznitel Frederick Clegg je psychopatický sexuální deviant, který si díky výhře v loterii může dovolit přestat pracovat a „starat se“ jen o svou zajatkyni. Takto realizuje svou touhu po vztahu s krásnou ženou a po manželství, které by mu otevřelo dveře do bohatšího a kultivovanějšího světa. Clegg je v podstatě mírný, nenásilný člověk, který ale nechápe, že plnohodnotný lidský vztah může vzniknout a rozvíjet se jen ze svobodného rozhodnutí. Miranda, studentka výtvarných umění a nadaná kreslířka, Clegga intelektuálně i osobnostně výrazně převyšuje. Je si toho vědoma a dokáže jím obratně manipulovat. Tragické vyústění své situace však odvrátit nedokáže.

O autorovi

John Fowles (1926-2005) je klasikem anglické postmoderní literatury. Do tohoto žánru zasáhl již svým prvním dílem Sběratel, kterým si okamžitě získal uznání jako výjimečně novátorský spisovatel s ohromující sílou imaginace a nebývalou schopností vtáhnout čtenáře do svých děl tak, aby se stali jejich součástí. Následovala další světově uznávaná díla: Mág, Francouzova milenka a jiné. Téměř všechny jeho stěžejní knihy vyšly v českých překladech (kromě již zmiňovaných i Larva, Mantissa, Ebenová věž, Daniel Martin, atd.) a na motivy několika z nich byly natočeny filmy. Za všechny můžeme zmínit Francouzovu milenku s Meryl Streepovou a Jeremy Ironsem v hlavních rolích. Aristos je posledním takovým dílem, které vychází v českém jazyce. Bohužel. John Fowles zemřel 5. listopadu 2005 v Lyme Regis, kde žil a tvořil podstatnou část svého života.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
Londýn
Nakladatel
Kniha Zlín
jazyk
čeština
Počet stran
301
datum vydání
1.01.2014

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Iva PS registrovaný uživatel

    Toho dílo není pro slabé povahy.. ano, toto upozornění by rozhodně mělo být na přebalu. Svírá se vám srdce, cítíte bezmoc a začněte věřit ve šťastné konce.. otázkou však zůstává.. jestli věřit stačí..?

    Kniha, Kniha Zlín, 2014, 9788074731723

  • 5 z 5 hvězdiček Oldřiška Schüllerová registrovaný uživatel

    Perfektní thriller z pohledu záporáka. Kniha je opravdu skvělá, více mě bavila část vyprávěná z pohledu Fredericka ale i ta druhá část byla skvělá. Rozhodně se ke knize někdy vrátím.

    Kniha, Kniha Zlín, 2014, 9788074731723

  • 5 z 5 hvězdiček Darja registrovaný uživatel

    Proč ji nechal zemřít? Proč se to stalo zrovna jí. Byla potrestána za svou krásu? Moc smutný příběh o beznaději. Jinak je to dobře napsané.

    E-kniha, Kniha Zlín, 2014,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda