Řeka

Autor Peter Heller

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

194 Kč s DPH
Běžně 254 Kč Nápověda Jsme transparentní

DOBRODRUŽNÝ ROMÁN O BOJI O PŘEŽITÍ V DIVOČINĚ |  Wynn a Jack jsou od prvního ročníku vysoké školy nejlepšími přáteli. Sdílí svou lásku k horám, knihám i k rybaření. Wynn je dobrácký obr, pocházející z Vermontu, který je nejšťastnější, když je po kolena ve vodě. Jack je trochu drsnější. Vyrostl na ranči v Coloradu, kde spaní pod hvězdami a… Přejít na celý popis

James Lovegrove: Sherlock Holmes a Shadwellské stíny Sherlock Holmes vyšetřuje zvláštní sérii úmrtí. Nalezené oběti vypadají jako by zemřely hladem, přitom však byly spatřeny živé a zdravé několik dní předtím... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

DOBRODRUŽNÝ ROMÁN O BOJI O PŘEŽITÍ V DIVOČINĚ | 

Wynn a Jack jsou od prvního ročníku vysoké školy nejlepšími přáteli. Sdílí svou lásku k horám, knihám i k rybaření. Wynn je dobrácký obr, pocházející z Vermontu, který je nejšťastnější, když je po kolena ve vodě. Jack je trochu drsnější. Vyrostl na ranči v Coloradu, kde spaní pod hvězdami a vaření na ohni byly stejně přirozené jako dýchání.

Když se rozhodli vydat na cestu po řece Muskwa v severní Kanadě, domnívali se, že je nečeká nic jiného než dlouhé dny poklidného pádlování, sběru lesního ovoce, pozorování hvězd na obloze a čtení v brožovaných westernech. Nicméně požár, který náhle zachvátí les, dodá jejich cestě na naléhavosti. Když na břehu ukrytém v mlze zaslechnou hádku ženy a muže a rozhodnou se je před požárem varovat, nikoho nenajdou.

Příštího dne se na řece objeví osamělý muž. Byl to on, koho slyšeli? A pokud ano, tak kde je ta žena? Od tohoto napjatého úvodu rozvíjí mistr vypravěč Peter Heller poutavý a dechberoucí příběh o mnoha tvářích divočiny.

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
jazyk
čeština
Počet stran
256
datum vydání
1.01.2020
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Mohlo by se zdát, že celý příběh bude dlouhá adrenalinová jízda bez odpočinku, ale po začtení se velice rychle ukazuje, že dílo které mám před sebou bude hodně popisné a přemýšlivé. To poklidné tempo vyprávění mě ukolébalo a to do té míry, že se mi zdálo, jako by poslední třetina knihy dostala několik dávek kofeinu. Když se nad tím zpětně zamyslím, celé to do sebe pěkně zapadlo, a stalo se to, k čemu se celou dobu schylovalo. To nebezpečí, ta pomalu se stahující smyčka, která je natažená přes krky hrdinů, úplně jsem cítil to spalující se dřevo všude kolem. Kdybych otočil list a ten by najednou začal hořet, asi by mě to ani nepřekvapilo.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 26 hodnocení čtenářů

13× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Veronika Drdová registrovaný uživatel

    Příběh dvou kamarádů, kteří mají v plánu během několik týdnů sjet na kánoi řeku. Pohodové a klidné dny strávené v přírodě se mění v drama kvůli velkému lesnímu požáru. Ale není to nakonec jen příroda, kdo je ohrožuje. Líbí se mi, že autor se očividně vyznal a měl zkušenosti se sjížděním řeky i kempováním. Popisy přírody i způsoby, jak přežít v divočině, byly tak uvěřitelné, ale ne zbytečně moc detailní. Přesto přiznávám, že tato dobrodužná četba není zrovna můj šálek kávy a nebýt thrillerové zápletky, asi by se mi kniha tolik nelíbila. Napětí z knihy cítit bylo. Zajímalo mě, jak to vše dopadne a jestli se jim podaří dojet až do svého cíle. Ale kniha plyne tak trochu jako klidná řeka. Žádnou velkou akci nečekejte. Je to specifické čtení, spíše pro milovníky přírody.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 2 z 5 hvězdiček Iva registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Strasne...ze zacatku jsem se drzela, priroda, pak napeti, ale konec je tak o nicem a odflaknuty. Jako by ho to nebavilo a dal to napsat sousedovi, co s tim nema nic spolecneho a chce to skoncit za pul hodiny.

    E-kniha, Vendeta, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Juřenová registrovaný uživatel

    Knížka je rozhodně má oblíbená a těch pět hvězdiček si zaslouží. Příběh byl napínavý a nádherně popsaný. U konce mi ukápla nějaká slzička takže za mě DOPORUČUJI!

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 5 z 5 hvězdiček Eliška Jáhnová registrovaný uživatel

    Bez nějakého velkého očekávání jsem se začetla do knihy Řeka, která mě nakonec mile překvapila. Po začtení do příběhu jsem při jejím odložení neustále přemýšlela, jak to bude dál, jak to dopadne. Ze závěru mě mrazilo a dočítala jsem ho se slzou v oku.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 3 z 5 hvězdiček Ilona Mercineriová registrovaný uživatel

    Ze začátku jsem se nemohla začíst, přišlo mi to zbytečně zdlouhavé. Báječné popsána příroda a život v divočině a najednou byl konec.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 3 z 5 hvězdiček Vojtěch registrovaný uživatel

    Zápletka mě bavila, byla napínavá, dokonalý popis přírody, na můj vkus až moc podrobný popis celkově. V procentech bych hodnotil za 75%.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 4 z 5 hvězdiček Petra Roupcová registrovaný uživatel

    Od knihy jsem upřímně neměla nějaká přehnaná očekávání. O to příjemněji jsem jí byla překvapená. Líbilo se mi prostředí, kde se děj odehrává, a oblíbila jsem si i dvě hlavní postavy. I když pravda, Jack mi svým charakterem sedl maličko víc.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Klepárníková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Napínavá.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie L. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha byla úžasná, plná napětí a melancholie. Zpočátku je sice vyprávěna pomalým tempem detailně popisovaných pocitů postav a přírody pobývající všude okolo ale tím více se mi líbila. Vřele doporučuji všem, kteří milují přírodu, rybaření a dobrodružství zmítané děsivým ohněm i krutými lidmi.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

  • 5 z 5 hvězdiček Lena registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Na knihu jsem se moc těšila a taky mě nezklamala. To co jsem od ní očekávala jsem v ní našla - příběh, který měl hlavu i patu a - popis přenádherné krajiny, kterou jsem si snadno dokázala představit - i to, že jsem se úplně vžila do celého příběhu .Jen mě překvapil konec, první část - jsem nečekala a zamrzela mě a druhá část - od které jsem čekala trochu více romantiky ale i tak byl konec pěkný .Kniha má čestné místo v knihovně.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788076420847

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 194 Kč Nápověda