Chladnokrevně E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

220 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní

Dnes již klasická kniha Chladnokrevně vypráví reportážním stylem o bestiálním zločinu, který v roce 1959 otřásl Spojenými státy a k němuž došlo v zapadlé vesnici v Kansasu: dvojice mužů, kteří se každý z jiných důvodů dostali na šikmou plochu, tehdy povraždila čtyři členy farmářské rodiny.Autor se zabývá analýzou jejich motivů, sleduje průběh… Přejít na celý popis

Parker S. Huntington: Niccolo Andretti Na jeho hlavu je vypsána milionová odměna. Ona bojuje za svou sestru a zkusí ho vydírat... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Dnes již klasická kniha Chladnokrevně vypráví reportážním stylem o bestiálním zločinu, který v roce 1959 otřásl Spojenými státy a k němuž došlo v zapadlé vesnici v Kansasu: dvojice mužů, kteří se každý z jiných důvodů dostali na šikmou plochu, tehdy povraždila čtyři členy farmářské rodiny.

Autor se zabývá analýzou jejich motivů, sleduje průběh vraždy i následné detektivní pátrání a tento děsivý příběh přivádí až k samému závěru, když rekonstruuje trest smrti obou zločinců.

Capoteův "román ze skutečnosti" vyšel poprvé v roce 1965 – a rozpoutal revoluci v americké literatuře. Prolínáním dokumentaristického přístupu, podpořeného trpělivým sběrem autentického materiálu, s prozaickou dovedností a estetickým zřetelem totiž autor vytvořil dílo, které se stalo nejenom zneklidňujícím obrazem jednoho zločinu, ale především symbolickým poselstvím o odvrácené straně společnosti.

Pro tvorbu usilující o věrné zachycení problémů a paradoxů moderního světa tak Capoteova kniha otevřela zcela nové možnosti a stala se inspirací řady dalších literárních děl.

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast Vintage
jazyk
čeština
Počet stran
368
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.9 z 5 11 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 2 z 5 hvězdiček Jana Melicharová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tato kniha mě moc nebavila. Jde spíše o popis psychologických pochodů vrahů. Vše je moc dodetailů popisováné zdlouhavě. Nebavilo mě to úplně číst.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Marcela Pudichová registrovaný uživatel

    Připravte se na to, že vámi budou cloumat rozličné emoce, zejména vztek nad nespravedlností, smutek, často se dokonce přistihnete, že pociťujete nad Perrym jakousi lítost. Je smutné sledovat, že Clutterovi to měli od jisté chvíle „spočítané“, o jejich životě, respektive smrti, bylo rozhodnuto za ně, a popis jejich skonu byl víc než odstrašující. Autor knihu sestavil do velmi čtivé podoby. Střídají se nejen úhly pohledů obětí i pachatelů, ale rovněž beletristické prvky s publicistickými a zároveň vás autor udržuje v napětí. Vzniklo tak nadčasové dílo, které položilo základy žánru „true crimi“, který se těší mezi čtenáři velké oblibě.

    Kniha, Kontrast Vintage, 2023, 9788027712588

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Slunečková registrovaný uživatel

    Musím se přiznat, že o tomto případu jsem nikdy neslyšela. A přečtení této knihy mi poměrně dost otevřelo oči. Je něco jiného, když slyšíte, že se někde stala vražda a potom, když čtete knihu, která má 400 stran jen o tomto případu. Na mě celý příběh velmi silně dolehl. Kniha začala samotným masakrem a pokračovala rozřešením celého případu. Nejvíc mě dostal rozhovor dcery s oběma vrahy, jak milá a hodná byla i v posledních chvílích svého života, i když o tom pravděpodobně ještě nevěděla. Z kapitoly, kde vrazi vysvětlovali policistům, jak celá noc probíhala, mám husí kůži ještě při tom, co píšu tuto recenzi. Ta detailnost toho, jak to vše probíhalo, přišlo mi, jako bych tam tu osudnou noc byla také. Pokud jste milovníci opravdových zločinů, tak tuto knihu vřele doporučuji všemi deseti. Z knihy skutečně vyzařuje profesionalita a jedinečnost. Znalost opravdu každého detailu celého případu. Žádné vycpávkové části, pouze holá fakta a skutečnosti. Za možnost si knihu přečíst moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce.

    Kniha, Kontrast Vintage, 2023, 9788027712588

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 49 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora