Průvodce budoucností

Autor Jan Müller

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Průvodce budoucností aneb Jak si užít globální krizi, přežít pubertu umělé inteligence, počítat s vypnutým bankomatem, přeplout oceán socnetu, nebát se disrupce v rodině a oslavit návrat magie. Kniha žurnalisty Jana Müllera si všímá překvapivých momentů vývoje české a světové společnosti v 21. století. Ukazuje, jak roste a sílí „globální systém“,… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Průvodce budoucností aneb Jak si užít globální krizi, přežít pubertu umělé inteligence, počítat s vypnutým bankomatem, přeplout oceán socnetu, nebát se disrupce v rodině a oslavit návrat magie. Kniha žurnalisty Jana Müllera si všímá překvapivých momentů vývoje české a světové společnosti v 21. století. Ukazuje, jak roste a sílí „globální systém“, který je pro nás zdrojem pohodlného životního stylu a zároveň příčinou dosud neznámých rizik. Vypráví příběhy ze světa technologií, ekonomiky, politiky a mezilidských vztahů, které ukazují, kam jsme to vlastně došli a co nás čeká dál. Maximálně čtivý text je postaven na množství vědeckých výzkumů, vychází z aktuálních knih předních autorů a četby světového tisku. Globální vývoj přitom zasazuje do českého kontextu vyjádřeného v knize rovnicí 2018 – EU = 1948. Autor nemaluje budoucnost pesimisticky. Současná globální krize je totiž hlavně příležitost. Kniha ukazuje, že klima krize je příznivé pro pěstování naší individuality, odvahy a tolerance. A také skromnosti, protože naše Země by rostoucí miliardy stále nenasytnějších a zhýčkanějších individuí dlouho neuživila. Průvodce budoucností je lék na „blbou náladu“ pramenící z návalu negativních zpráv v médiích a módní vlny katastrofických filmů. Čím lépe totiž budeme rizika znát, tím méně se jich budeme bát.

Sdílet 0

Nakladatel
Mladá fronta
jazyk
čeština
Počet stran
272
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

1.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 1 z 5 hvězdiček JH registrovaný uživatel

    Absolutní literární brak. Kniha je pouze prostředkem pro autora k ventilování svých frustrací z politického vývoje v ČR.

    Kniha, Mladá fronta, 2021, 9788020446343

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 245 Kč Nápověda
Další knihy autora