42 největších hádanek fyziky

Autor Bohnet Ilja

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Každý vědní obor má svá tajemná zákoutí, bílá místa na mapě, nevyřešené záhady, problémy, které už dlouho odolávají i těm nejlepším mozkům naší planety – a pro fyziku to možná platí dvojnásob. Už od starověku se snažíme pochopit, jak náš svět a vesmír fungují, přesto si musíme přiznat, že mnoha věcem stále nerozumíme. Ale toho, čemu rozumíme… Přejít na celý popis

Bobří bráchové! Je libo (B)OBŘÍ slevičku? Je libo (B)OBŘÍ slevičku? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Každý vědní obor má svá tajemná zákoutí, bílá místa na mapě, nevyřešené záhady, problémy, které už dlouho odolávají i těm nejlepším mozkům naší planety – a pro fyziku to možná platí dvojnásob. Už od starověku se snažíme pochopit, jak náš svět a vesmír fungují, přesto si musíme přiznat, že mnoha věcem stále nerozumíme. Ale toho, čemu rozumíme, je stále víc a víc.

Německý fyzik a spisovatel Ilja Bohnet rozmlouvá na stránkách této knihy s výkvětem evropských vědců, kterým předkládá 42 pečlivě vybraných hádanek z dvanácti „kanonických“ oblastí fyziky a diskutuje s nimi o jejich řešení, současném stavu poznání i o nejnovějších objevech. Společně předkládají plastický obraz současného stavu tohoto krásného a náročného oboru, a to jak z pohledu teoretiků, tak i praktických experimentátorů.

Co je tedy nového v astrofyzice, kosmologii, částicové fyzice nebo v kvantové teorii? Kdy budeme mít kvantové počítače? Najdeme další Higgsův boson? Bude někdy potřeba revidovat Einsteinovy teorie? Dá se dohlédnout na konec vesmíru? A proč je těch hádanek vlastně 42?

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
240
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda