Petra Burianová: Cesta z těsta E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu… Přejít na celý popis

Romány od RED a mangy od GATE pouze za 1 Kč! Ke každému nákupu nad 499 Kč v našich knikupectvích si můžete vybrat jednu knihu od značky RED či GATE za pouhou 1 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu české přírody! Jednotlivé kapitoly kopírují střídání ročních období a doplňují je ukázky tradičních řemesel. Chutně, česky, tradičně. Kuchařka sezónních receptů od vítězky populární pekařské soutěže.

Sdílet 0

Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
280
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 61 hodnocení čtenářů

53× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 2 z 5 hvězdiček Adam registrovaný uživatel

    Zklamal jsem se v očekáváních a to silně; je to prostě v dobrém i zlém úplně obyčejná kuchařka-kompilát klasických věcí v klasickém provedení. Petru jsem jako asi všichni budoucí čtenáři sledoval v soutěži, kde jako všichni zúčastnění pekla invenčně, s nějakým vlastním vkladem a všechny moučníky se snažila ozvláštnit, dotáhnout a překvapit, dva tři soutěžní recepty jsem i s úspěchem zkusil. Od kuchařky jsem čekal totéž, tedy recepty nějak ozvláštněné, promyšlené, dotažené, vymyšlené s nasazením - asi jako když si koupíte kuchařku Ramseyho nebo Olivera: nejen, že vám vše samozřejmě vyjde a bude to dobré, ale bude to mít i nějaký autorský vklad, invenci, hravost a rukopis, zajímavé obměny na klasiku, zajímavé kombinace a suroviny, cokoliv nového. Bohužel tenhle přístup je v českých kuchařkách úplnou raritou, přetiskují se tu sto let ořechové bábovky a "ta pravá svíčková" a i Petra "servíruje" naprostou klasiku: zhruba 80 % receptů představují známé moučníky ve známém provedení, kde - pokud je neděláte poprvé - vás nepřekvapí doslova vůbec nic, devět z deseti receptů opakuje pět ingrediencí, jen jednou je tam kakako a podruhé skořice. Na jednu stranu to má nějakou vnitřní integritu s tím, kým Petra je: autentická "máma", která si libuje v tradičním a klasickém a doma peče dětem "plechy". Ovšem druhá věc je, proč o tomhle nutně psát kuchařku. Do toho je tu mezi až kýčovitým folklórem a celou tou "českou klasikou" třeba převzatý recept z Polska. Kniha je pro mě takovým pekařským ekvivalentem Romana Vaňka, tedy manuál, nikoliv autorský počin. Potěší asi někoho, kdo začíná péct a nebo rád peče rodině a dětem onen úplně klasický repertoár. Naopak pokud se chcete inspirovat a objevovat něco nového a překvapivého, nahlédnout za oponu a nejen míchat mouku s kakaem, bude vám spíš líto utracených peněz.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 3 z 5 hvězdiček Zita registrovaný uživatel

    Nejspíše jsem měla přehnaná očekávání a proto jsem teď zklamaná. Recepty mi přijdou nejasné, navíc korektor si moc práci neda. Nádherné jsou fotografie, ty rozhodně cením. Zatím jsem pekla jen podle 3 receptů a 2 z nich už opakovat nebudu. Určitě ale nechci odradit ostatní, já mám prostě ráda, např. že je jasně daný zda hmotnost jablek je už po očištění a nebo ne... Chybí mi tam mezikroky.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček Viola Dohnalová Štěpánová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krásná kniha. Všechny recepty jsou použitelné .

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček Jitka Haasová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Chválím celou knihu, vizuálně krásná, recepty jsou jedlé . V pátek kniha koupena a v sobotu už vyzkoušeny dva recepty.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček Dana registrovaný uživatel

    Skvělá kuchařka. Krásně napsaná, každý recept s nějakým příběhem či úryvkem, doplněna krásnými fotkami. Každý recept co jsem zatím vyzkoušela byl opravdu výborný. Knihy si moc cením a letos koupíme pod stromeček mamince,které určitě udělá také radost.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Bal registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nádherná.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček LIBUŠE GOSPOŠOVÁ registrovaný uživatel

    SKVĚLÉ RECEPTY

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček Milena B. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Láska na první pohled, jsem spokojená a nadšená. Krásně zpracováno, pár receptů s úspěchem vyzkoušeno. Určitě doporučuji.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krásné zpracování, obsahuje jak klasické, tak i originální recepty. Manželka je spokojená.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

  • 5 z 5 hvězdiček Milada registrovaný uživatel

    Moc pěkně zpracovaná. Při prvním čtení jsem si myslela, že podle toho nic neupeču, ale při druhém jsem si založila tolik receptů, které musím zkusit, že jsem se sama divila.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026433460

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda