4.5 z 5 hvězdiček
E-knihaE-kniha
- Ihned ke stažení
-
Kniha je ve formátu PDF
299 Kč s DPH
Jsme transparentní
České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu… Přejít na celý popis
K tomuto produktu zákazníci kupují
-
Hrátky s těstem
-
Terapie těstem
-
Moje sváteční pečení
-
Bestseller Šikmý kostel
-
Nejoblíbenější jídla krále komiků
-
Moderní česká cukrařina
-
Sexy dorty
-
Ruce v mouce
-
Koláče Chez Lucie
-
Vše sváteční
-
Domácí kváskové pečení
-
Zdravé pečení
-
Krizová kuchařka ze Svatojánu
-
Super jednoduše
-
Cukrárna v Paříži
-
Upečeno s láskou
-
Koláče Chez Lucie
-
Kuchařka pro dceru
-
Vůně chleba
-
Babičko, dědečku… Jak to tenkrát bylo?
-
Bestseller Desítka
-
Věci, na které nastal čas
-
Snadno a rychle 3 - Jednoduché recepty pro každý den
-
Mizející dívky
České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu české přírody! Jednotlivé kapitoly kopírují střídání ročních období a doplňují je ukázky tradičních řemesel.
Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda
4.8 z 5 64 hodnocení čtenářů
54× 5 hvězdiček 2× 4 hvězdičky 5× 3 hvězdičky 1× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Přidejte své hodnocení produktu
Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5
-
Zita registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček
Nejspíše jsem měla přehnaná očekávání a proto jsem teď zklamaná. Recepty mi přijdou nejasné, navíc korektor si moc práci neda. Nádherné jsou fotografie, ty rozhodně cením. Zatím jsem pekla jen podle 3 receptů a 2 z nich už opakovat nebudu. Určitě ale nechci odradit ostatní, já mám prostě ráda, např. že je jasně daný zda hmotnost jablek je už po očištění a nebo ne... Chybí mi tam mezikroky.
Přečíst více -
Jana Bal registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt
Nádherná.
Přečíst více -
LIBUŠE GOSPOŠOVÁ registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček
SKVĚLÉ RECEPTY
Přečíst více -
Milena B. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt
Láska na první pohled, jsem spokojená a nadšená. Krásně zpracováno, pár receptů s úspěchem vyzkoušeno. Určitě doporučuji.
Přečíst více -
Adam registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček
Zklamal jsem se v očekáváních a to silně; je to prostě v dobrém i zlém úplně obyčejná kuchařka-kompilát klasických věcí v klasickém provedení. Petru jsem jako asi všichni budoucí čtenáři sledoval v soutěži, kde jako všichni zúčastnění pekla invenčně, s nějakým vlastním vkladem a všechny moučníky se snažila ozvláštnit, dotáhnout a překvapit, dva tři soutěžní recepty jsem i s úspěchem zkusil. Od kuchařky jsem čekal totéž, tedy recepty nějak ozvláštněné, promyšlené, dotažené, vymyšlené s nasazením - asi jako když si koupíte kuchařku Ramseyho nebo Olivera: nejen, že vám vše samozřejmě vyjde a bude to dobré, ale bude to mít i nějaký autorský vklad, invenci, hravost a rukopis, zajímavé obměny na klasiku, zajímavé kombinace a suroviny, cokoliv nového. Bohužel tenhle přístup je v českých kuchařkách úplnou raritou, přetiskují se tu sto let ořechové bábovky a "ta pravá svíčková" a i Petra "servíruje" naprostou klasiku: zhruba 80 % receptů představují známé moučníky ve známém provedení, kde - pokud je neděláte poprvé - vás nepřekvapí doslova vůbec nic, devět z deseti receptů opakuje pět ingrediencí, jen jednou je tam kakako a podruhé skořice. Na jednu stranu to má nějakou vnitřní integritu s tím, kým Petra je: autentická "máma", která si libuje v tradičním a klasickém a doma peče dětem "plechy". Ovšem druhá věc je, proč o tomhle nutně psát kuchařku. Do toho je tu mezi až kýčovitým folklórem a celou tou "českou klasikou" třeba převzatý recept z Polska. Kniha je pro mě takovým pekařským ekvivalentem Romana Vaňka, tedy manuál, nikoliv autorský počin. Potěší asi někoho, kdo začíná péct a nebo rád peče rodině a dětem onen úplně klasický repertoár. Naopak pokud se chcete inspirovat a objevovat něco nového a překvapivého, nahlédnout za oponu a nejen míchat mouku s kakaem, bude vám spíš líto utracených peněz.
Přečíst více
Vývoj ceny Nápověda
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.
Články, které stojí za pozornost
-
Máme pro vás novinku: Pojištění proti poškození a ztrátě pro nákupy bez starostí
-
Svědectví o životě v KLDR 2 - Hovory z rudého pekla | RECENZE
-
10 nejlepších deskovek, které prostě musíte vyzkoušet!
-
Pirueta - když se hokej potká s baletem: Pohádka, které nejde odolat | RECENZE
-
Darujte dětem kouzlo Vánoc: jedinečný set Albi tužky a Zimních pohádek jen u nás!
-
Láska na spadnutí: Román plný pořádného jiskření a lehkého humoru | RECENZE
-
5 nejkrásnějších vánočních obálek a pár tipů navíc
-
Tipy na knižní dárečky pro malé čtenáře | Vánoce voní knihou
-
Atomové šelmy: Když predátoři vyrážejí na lov postapo fanoušků | RECENZE
-
Festival Knižních závisláků 2026: Poprvé v Praze! Vstupenky v prodeji za zvýhodněnou cenu
-
Stranger Things 5: První vlna nasadila laťku hodně vysoko | RECENZE BEZ SPOILERŮ
-
Atmosféra, která pohltí: T. J. Reid přináší další silný román| RECENZE