O ostatních nevím nic E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kolikrát musíte zopakovat přání, aby se vám splnilo? O ostatních lidech nevím nic, zjistí Alice už jako malá. Celé dny se cítí osamělá, matka mizí do práce a babičku, která ji hlídá, nesnáší. Věčně to tak ale nebude. Je tu totiž On, se kterým po nocích mluvívá Tajnou řečí. On, který jí plní všechna přání. Někdy hned, někdy za mnoho let, ale splní… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kolikrát musíte zopakovat přání, aby se vám splnilo?

O ostatních lidech nevím nic, zjistí Alice už jako malá. Celé dny se cítí osamělá, matka mizí do práce a babičku, která ji hlídá, nesnáší. Věčně to tak ale nebude. Je tu totiž On, se kterým po nocích mluvívá Tajnou řečí. On, který jí plní všechna přání. Někdy hned, někdy za mnoho let, ale splní je všechna. Alice si je naprosto jistá, že jde jen o to, kolikrát musí přání zopakovat.

Přesně 5647krát.

V dětství vše funguje, získá kamaráda, tajnou lásku a nakonec i jinou babičku. Jenže čím je Alice starší, tím víc si uvědomuje, že se přání splní vždy trochu jinak, než jak se dohodli. Až ji napadne, jestli to s ní On vlastně myslí dobře.

A pokud ne, jak dokáže žít ve světě, kde se každé její přání může obrátit proti ní?

–––

Románová prvotina Kristiny Májové je dramatickým příběhem dětství a dospívání, kdy je tím nejtěžším úkolem vyrovnat se se svými sny a představami. A dovolit si vlastní život.

Babička ví, že se chová špatně, když předstírá, že je mrtvá. Je to však jediný moment, kdy od toho dítěte získává nějakou zpětnou vazbu, kdy vidí, že Alici na ní záleží, že ji má ráda. Bojí se, že jednou k žádné reakci nedojde a ona ji nechá jen tak bez pomoci ležet, i dnes se toho bála, trvá to čím dál déle, než přijde. Jakmile se však Alice rozvzlyká a rozkřičí, cítí Olga provinilou radost, nedokáže se ovládnout. Každá Alicina rána, každé zatahání jako by jí dokazovalo, že si přeje, aby byla naživu. Když je po všem, byla by ráda, aby i Alice dělala, jako by se nic nestalo, že si jen tak hrály.

– ukázka z knihy

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
336
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 3 z 5 hvězdiček Marta Vobrubová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zvláštní příběh o zvláštní dívce. Alice totiž není tak úplně normální. Na knihu se dá nahlížet jako na náhled do vnitřního života člověka, který trpí nějakým duševním problémem. Měla jsem ale problém si k Alici vytvořit vůbec nějaký vztah a alespoň v něčem s ní trochu sympatizovat. V podstatě mi bylo nejvíc líto ostatních postav a jejich trpělivost s Alicí mi přišla až neuvěřitelná. Ona mě strašně iritovala. Spostu věcí se čtenář nedozví a nezbývá než se domýšlet. To bývá sice příznakem kvalitního čtení, ale tady prostě některé informace nedostanete. Jiné mi zase přišly až moc neuvěřitelné, vzhledem k věku hlavní (anti)hrdinky a to i s přihlédnutím k její vysoké inteligenci.

    Kniha, Host, 2020, 9788075775429

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda