Neviditelní E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Před čtyřiceti lety prosadila skupinka mocných Velký reset. Zdůvodnila ho tím, že je třeba zabránit chaosu, ničení planety, dát všem stejná práva a odstranit chudobu, neboť spravedlivé je, aby nikdo nevlastnil nic. Jediným majetkem lidí se stal biočip, který kontroluje, zda dělají to, co mají. Sledovací systém rozhoduje, kde má jeho nositel… Přejít na celý popis

Lena Kiefer: Westwell: Tíživá lehkost lásky Jejich starší sourozenci zemřeli, protože se milovali. Oni byli předurčeni k tomu, aby se nenáviděli. Ale proti citům jsou bezmocní. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Před čtyřiceti lety prosadila skupinka mocných Velký reset. Zdůvodnila ho tím, že je třeba zabránit chaosu, ničení planety, dát všem stejná práva a odstranit chudobu, neboť spravedlivé je, aby nikdo nevlastnil nic. Jediným majetkem lidí se stal biočip, který kontroluje, zda dělají to, co mají. Sledovací systém rozhoduje, kde má jeho nositel pracovat a bydlet, kde dostane najíst a kam se může jít bavit. Záleží na tom, jak vysoký má status konformity.
Klaud život před Velkým resetem nepoznala. Končí studia a je šťastná, že žije v krásné nové době. Jenže pak potká mladíka, který čip nemá a je pro sofistikované systémy neviditelný…

Sdílet 0

Nakladatel
Moba
jazyk
čeština
Počet stran
272
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 18 hodnocení čtenářů

13× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Aleš Novotný registrovaný uživatel

    Knihu jsem přečetl jedním dechem. Samozřejmě řada detailů je věcí autorovy licence, nemusíme se s nimi ztotožnit, nicméně celkově, u vědomí Vondruškovy erudice historika, vědomi si prostého faktu, že historie se často opakuje, a vnímajíce signály z naší naší všední reality, s nimiž autor pracuje logicky a přesvědčivě, jde o vizi tak naléhavou a děsivou, až vstávají vlasy na hlavě. Po přečtení Vondruškovy Kroniky zániku Evropy, kterou jsem v čirém děsu několikrát odložil, abych se k ní vždycky vrátil, vnímám jeho novou knihu jako varování, které můžeme vnímat jako v některých ohledech možná jako přepjaté, avšak nelze je oslyšet. Doporučuji.

    Kniha, Moba, 2021, 9788027900664

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla opravdu jedním dechem. Vlastimil Vondruška bravurně zpracoval ožehavá témata - fašizaci společnosti, povinné očkování (čipování), Velký reset, Green Deal, prosazování homosexuality a mnoha pohlaví na úkor tradiční rodiny a hodnot, to vše pro "záchranu" planety Země. Jako ve všech totalitních společnostech je lidstvo rozděleno na kasty vyvolených, průměrné většiny a nepohodlných odpadlíků systému, kdy vládnoucí třída šíří strach, aby mohla ovládat masy. Ty jsou salámovou metodou obírány o svá práva, živobytí a svobody. Vrstva odpadlíků mimo systém sotva přežívá, ale snaží se zachovat zbytky hodnot a mít děti. Mrazivá předpověď.

    E-kniha, Moba, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Roman registrovaný uživatel

    Tuto knihu by si měla přečíst celá republika a zamyslet se nad tím, co s námi současný systém dělá a jak na to reagujeme.

    Kniha, Moba, 2021, 9788027900664

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Benešová registrovaný uživatel

    Co ke knize napsat. Čtivé, dej odsypaval a jeden zvrat za zvratem. Jen mi trochu vadila naivita Klaud. Píše se rok 2068. Ve městě vládne Řád. Bytosti, ne lidé, ale bytosti, které se rodí jako bezpohlavní mají na rukách čipy. Ty slouží k jejich identifikaci, ukazují jaky mají status konformity, kde mohou bydlet, kde mohou jíst, co si můžou koupit, kolik dostanou měsíčně kreditů (peněz), jam smí chodit a kam ne. Čipy slouží i jako sledovací zařízení takže Řád ví, kde se zrovna pohybujete. Pohlaví si bytost vybere až po velké zkoušce. A na výběr má hnedka ze 4 možnosti. Klaud žije poklidný život ve vysokém stupni konfirmity. I tak si ale nemohou dovolit lednici, sporák funguje jen 2hodiny denně a voda teče 2x za den. To vše kvůli strachu z klimatických změn, globálniho oteplování a uhlíkové stopy. I plození děti je zakázáno. Ženské pohlaví není tedy tak hojně využíváno. Je něco podradneho. Když už žena dítě chce maximálně jedno. Planeta je přelidněna. Klaud, která ale jiný život nezná je smířená s tím že i když se narodila jako žena toto pohlaví nepřijme. Až do doby než potká Roberta, do kterého se zamiluje. Navíc, jak zjistí Robert je necipovany a pro Řád a systém neviditelný. K jejímu překvapení zjistí, že je těhotná. Chce pro své dítě jen to nejlepší, chce si Roberta vzít a žít s ním normální život. Ale to nejde řád krute trestá už jen kontakt a neviditelným natož vztah a dítě. A tak začíná její vlastní boj se systémem. Jen jedna linka příběhu, který je jinak mnohem více rozvinut. Před pár lety bych řekla utopie dnes po době covidove, očkování už utopie říci nemůžu. Odlckovany proti neockovanemu, čipovaný vůči necipovanemu? Zase takový rozdíl to není. Měli bychom se zamyslet nevěřit slepe médiím a vládě a věřit hlavně v sami sebe.

    E-kniha, Moba, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel Zapletal registrovaný uživatel

    Naprosto úžasná kniha, přečetl jsem ji během chvilky a z pohledu „teenagera“ si myslím , že autor perfektně vystihuje možnou budoucnost a kdo ví, možná i přítomnost. Také zde naráží na současný problém genderu, který je velmi řešené téma a že lidé mimo systém se mají ve svém světě vlastně nejlépe. Myslím, že napsat něco takového v dnešní době chtělo odvahu.

    Kniha, Moba, 2021, 9788027900664

  • 5 z 5 hvězdiček Zdeněk Krajdl registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Před několika léty bych to bral jako sci-fi. Dnes už to vypadá jako historický román, věrně popisující skutečnost.

    E-kniha, Moba, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Vladimira Vanous registrovaný uživatel

    Super!

    Kniha, Moba, 2021, 9788027900664

  • 5 z 5 hvězdiček René Žamboch registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Parádní čtení

    E-kniha, Moba, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora