Mona E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Eric Söderquist, stockholmský profesor informatiky, vymyslel systém, který za pomoci přenosu myšlenek umožňuje handicapovaným lidem používat internet. Jeho žena Hanna upadá do kómatu poté, co vynález svého manžela testovala. I když se to všem jeví jako šílený nápad, Eric je přesvědčený, že se nakazila počítačovým virem známým pod názvem Mona,… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Eric Söderquist, stockholmský profesor informatiky, vymyslel systém, který za pomoci přenosu myšlenek umožňuje handicapovaným lidem používat internet. Jeho žena Hanna upadá do kómatu poté, co vynález svého manžela testovala. I když se to všem jeví jako šílený nápad, Eric je přesvědčený, že se nakazila počítačovým virem známým pod názvem Mona, který pustoší ekonomiku celého světa, především Izraele. A že jediný způsob, jak ji vyléčit, je vystopovat jeho tvůrce, Libanonce Samíra Mustafu, který býval předním odborníkem na počítačové viry v MIT Cambridge a jehož rodinu zabili právě agenti Izraele. Pátrání ho za dramatických a čím dál nebezpečnějších okolností zavádí na Blízký východ a izraelská rozvědka Mosad, FBI i Hizballáh střeží každý jeho krok na cestě vedoucí přes Francii a Izrael do pásma Gazy.

Debutový román Dana T. Sehlberga Mona dovedně propojuje témata vysoké politiky, mezinárodního terorismu a vědeckého pokroku v oblasti neurologie a počítačových technologií.

O autorovi

Dan T. Sehlberg (nar. 1969) je přední švédský podnikatel v oblasti IT a masmédií s mnohaletými zkušenostmi na vedoucích pozicích ve významných švédských podnicích. Jeho debutový román, Mona, je neobyčejně erudovaný, napínavý a originální thriller s prvky science fiction, do značné míry však vychází z reálného vědeckého vývoje na poli ovládání myšlenek a kybernetického vedení války. Mona je prvním ze dvou dílů románu a představuje slibný začátek Sehlbergovy tvorby.

Sdílet 0

Nakladatel
Kniha Zlín
jazyk
čeština
Počet stran
427
datum vydání
1.01.2014

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Počítačový virus v lidském mozku? Tohle sakra vidí do budoucnosti, co si budeme nalhávat. Na knihu jsem narazila náhodou, ale přesto nelituju přečtení, je to k zamyšlení a docela čtivě napsáno. Taková oddychovka, dá se přečíst za chvíli :)

    Kniha, Kniha Zlín, 2014, 9788074732195

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Bařinová registrovaný uživatel

    Samotný začátek knihy mě opravdu nebavil. Dějová linka byla na můj vkus až moc hektická, někdy jsem se v příběhu ztrácela a nevěděla co se vlastně děje. Chvíle, kdy mě kniha opravdu začala bavit, přišla až kolem stránky 250+-, kde začíná celý příběh dávat smysl. Napětí z celé situace bylo čím dál zajímavější, proto jsem hltala každou stránku, abych věděla jak celý příběh skončí. Autoru knihy musím uznat jeho úžasný smysl pro dokonalé zakončení. Určitě bych knihu doporučila někomu, kdo má rád styl nepříliš obvyklého Fantasy. Kniha si odnáší 5/5 hvězd a nyní otvírám volné pokračování s názvem Sinón.

    Kniha, Kniha Zlín, 2014, 9788074732195

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda