Místa ve tmě E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Pod povrchem všedního dne. Tereza je rozvedená a život si zpestřuje milenci. Klára je ptáček ve zlaté kleci. Eva se obětovala dětem a rodině. Karla si chce pořádně užívat. Alice se snaží nebýt plačka jako její matka. Petra už toho má tak akorát a plánuje s životem seknout a Magdalena zase začne toužit. Jejich příběhy… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Pod povrchem všedního dne.

Tereza je rozvedená a život si zpestřuje milenci. Klára je ptáček ve zlaté kleci. Eva se obětovala dětem a rodině. Karla si chce pořádně užívat. Alice se snaží nebýt plačka jako její matka. Petra už toho má tak akorát a plánuje s životem seknout a Magdalena zase začne toužit. Jejich příběhy se v ničem nepodobají, přesto se tyto ženy v určitý moment potkávají a vstupují si do života, aniž by o tom věděly.

Po experimentální prvotině Koho vypijou lišky přichází Lidmila Kábrtová se sbírkou volně pro­vázaných, průzračných povídek. Podobně jako u kanadské spisovatelky Alice Munroové zde slova tvoří jen jakousi průhlednou fólii. Životy hrdinek jsou sice neurovnané a poházené, přesně jako životy většiny z nás, ale z literárního hlediska je zde vše na svém místě. Pod povrchem všedního dne se hýbou tektonické desky, takže nic už nikdy nebude takové, jaké to… — ale bylo to vlastně vůbec někdy takové?

-----

Pokaždé když Klára vešla do kostela, zdvihla hlavu vzhůru a podívala se na předěl v klenbě, který byl právě nad knězovou hlavou. Byl na něm zlatou barvou namalovaný nápis, všimla si ho, už když sem zabloudila poprvé. Láska nikdy nepřestává. Kněz na ten nápis možná už zapomněl, místní ho nejspíš dávno nevnímali. Ale byl přesně tím, co tu Klára cítila. 
- ukázka z povídky V souhvězdí Labutě

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
269
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Kateřina Strýčková registrovaný uživatel

    Ač ze začátku mi přišli povídky nevýrazné, kolem třetí/čtvrté jsem se pořádně začetla. Možná tomu pak pomohla i začínající návaznost - mihnutí se žen z jiných povídek - a poté jsem byla již pořád ve střehu a hlídala, jak by se osudy žen mohly navzájem ovlivňovat a propojovat. Kniha není příliš veselá, ženy zde nejsou příliš optimistické a tak nějak rezignovaly. Snad Kromě Kláry, která si uvědomila svoji situaci a rozhodla se ji změnit. Řekla bych, že je zde velice dobře nastíněná mentalita určitých typů žen.

    Kniha, Host, 2018, 9788075776051

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora