Hrnčířovo pole E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

KDYŽ SE DAROVANÉ POLE STANE DANAJSKÝM DAREM… Při obdělávání Hrnčířova pole darovaného klášteru objeví mniši z opatství svatého Petra a Pavla ostatky neznámé ženy. Kosti nenesou známky násilné smrti, a osud dotyčné je tudíž stejnou záhadou jako její totožnost. Bratr Cadfael se spolu se šerifem Hughem Beringarem pouštějí do vyšetřování a… Přejít na celý popis

Agustina Bazterrica: Devatenáct pařátů a jeden temný pták Hororové povídky od autorky bestselleru Znamenitá mrtvola! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

KDYŽ SE DAROVANÉ POLE STANE DANAJSKÝM DAREM…

Při obdělávání Hrnčířova pole darovaného klášteru objeví mniši z opatství svatého Petra a Pavla ostatky neznámé ženy. Kosti nenesou známky násilné smrti, a osud dotyčné je tudíž stejnou záhadou jako její totožnost.

Bratr Cadfael se spolu se šerifem Hughem Beringarem pouštějí do vyšetřování a rychle se ocitají ve velmi choulostivé situaci. Posledním nájemcem půdy byl totiž Ruald, bývalý hrnčíř a nyní mnich. Mohl by být vrahem?

Ruald se složením řeholního slibu vzdal všeho světského, včetně své krásné manželky Generys, která následně zmizela. Lidé si šuškali, že uprchla s milencem, jenže co když ji potkalo něco horšího? Co když celou tu dobu ležela v nevysvěceném hrobě a čekala na spravedlnost? A kdo je tajemný Sulien Blount, který má prý důkaz, že je žena živá a zdravá?

Sdílet 0

série
Případy bratra Cadfaela 17. díl z 21
Další ze série
17. Hrnčířovo pole
18. Příchod Dánů
19. Svatý zloděj
20. Pokání bratra Cadfaela
21. Neobyčejný benediktin
kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány » Historické detektivky
Nakladatel
Mystery Press
jazyk
čeština
Počet stran
248
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček KVĚTA PETRUŠOVÁ registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Většina z vás si určitě pamatuje na britský seriál Případy bratra Cadfaela, kde hlavní roli ztvárnil Derek Jacobi. Cadfael je benediktinský mnich žijící v klášteře v městečku Shrewsbury,do něhož však vstoupil až ve zralém věku, když před tím bojoval nejen proti nevěřícím ve Svaté zemi, ale také se plavil několik let po různých mořích. V klášteře se věnuje zdejší zahradě, i té bylinkové a občas se připlete k tomu, že si ho vyžádá zdejší královský šerif Hugh Beringar, aby mu pomohl při vyšetřováni různých případů. V tomto příběhu nejde o nic jiného než o mrtvolu ženy, kterou doslova vyorají z pole, které jim bylo darováno. Jenže jak se zdá, bude problém zjistit kdo tou ženou je. Je to žena bývalého hrnčíře a v současné době již rok benediktinského mnicha Ruada, který měl před vstupem do kláštera pole v nájmu a podle něhož se mu říká Hrnčířovo pole, nebo nějaká jiná? Navíc se zde objeví mladý novic, který sem dorazil z kláštera vzdáleného několik dní od Shrewsbury. před zdejším opatem vyřídí to, co mu nakázal jeho opat. Protože jejich klášter přepadli, vyplenili a usadili se v něm muži Geoffreye de Mandevilleho, který se postavil proti králi Štěpánovi. Navíc se ukáže, že mladík je synem původního majitele Hrnčířova pole, který několik měsíců před tím zahynul v boji. Sulian má před koncem noviciátu, ale zjišťuje, že jeho důvod ke vstupu do řádu byl zřejmě špatný. Proto ho také jeho opat poslal sem, aby se rozhodl mezi tím zda složí konečné sliby nebo se vrátí ke své rodině, která žije ve zdejším okolí. Když zjistí, co se děje a co šerif s Cadfaelem vyšetřují, zamotá se do toho tak, až to pomalu vypadá tak, že tím hledaným vrahem je on. Naštěstí tu je právě Cadfael, který si opravdu nedá pokoj, dokud se vše nevysvětlí k jeho spokojenosti i spokojenosti mladého Suliana a zdejšího opatství.

    Kniha, Mystery Press, 2022, 9788075883193

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 174 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora