Hotel Atlantic E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Na konci listopadu 1940 se v přístavu v palestinské Haifě potopil zaoceánský parník Patria, na jehož palubě byly skoro dva tisíce židovských uprchlíků. Mezi nimi i velká skupina Čechoslováků. Tajemná katastrofa lodi rozdělí i osudy čtyř dospívajících přátel a důkladně zamíchá jejich vztahy. Dvě dívky a dva chlapci na útěku z Čech do Palestiny za… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Na konci listopadu 1940 se v přístavu v palestinské Haifě potopil zaoceánský parník Patria, na jehož palubě byly skoro dva tisíce židovských uprchlíků. Mezi nimi i velká skupina Čechoslováků. Tajemná katastrofa lodi rozdělí i osudy čtyř dospívajících přátel a důkladně zamíchá jejich vztahy. Dvě dívky a dva chlapci na útěku z Čech do Palestiny za sebou nechávají nebezpečí válečné Evropy, ale netuší, že jim osud připravuje řadu nových těžkých zkoušek. Dočkají se všichni konce války a najdou ztracený domov?

Sdílet 0

Nakladatel
MOTTO
jazyk
čeština
Počet stran
344
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Urbanová registrovaný uživatel

    Kniha vypráví o dvou kamarádkách Ferdě a Charllotě, které vypráví svůj příběh, seznámení, cestu za války do Palestiny, protože byly židovky a byly tam pak i rok po válce, rok 1968 a rok 1990 epilog. Občas mě rušilo přeskakování v čase válka a rok 1946, nevím proč, v jiných knihách to mám ráda, ale je to asi nějak jinak zakomponované. Navíc jsem si nějak nedokázala ani k jedné postavě najít cestu a mít ji ráda. Přišlo mi jakoby tam něco chybělo, hloubka postav? Jinak popis cesty a některé informace o válce, co se dělo konkrétně těmto židům, kteří na začátku války, vesměs mladí lidé cestovali do Palestiny, aby nešli do transportu do koncentračních táborů jsem ani nevěděla. Největší problém, že jsem ubrala hvězdu v hodnocení je, že jsem necítila velké emoce, což u tohoto příběhu, ač byl o válce úplně nenastalo. Četlo se to dobře, ale nebyla jsem tolik vcítěná do postav. Celá kniha po mě tak nějak stekla. Přitom minulá kniha od autorky se mi moc líbila. Ale i tak se mi příběh zamlouval.

    Kniha, MOTTO, 2023, 9788026725220

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel registrovaný uživatel

    Čte se to samo. Miluju její knihy, jakkoli mohou být prezentovány jako čtené pro ženy… ale to je nesmysl. Jen že je vydává v nakladatelství, které si tuhle image buduje. Hotel Atlantic je diamenrtrálně jiný román, než na jaké jsme u Barbora Šťastné zvyklí: několik časových rovin, několik zásadních životních osudů, vše vychází z konkrétních reálií… celý příběh v sobě nese autorčinu pečlivost a důslenost, se kterou denně zpracovává příběhy pamětníků pro Paměť národa.

    Kniha, MOTTO, 2023, 9788026725220

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora