Hodná a zlobivá holka E-kniha

Hodná a zlobivá holka E-kniha

Součástí série: Cyrus Haven 1. díl z 3

E-kniha

  • Ihned ke stažení

V dozvucích příšerného zločinu je v tajné místnosti nalezena dívka. Je téměř umořená hlady, špinavá a odmítá komukoli říct, jak se jmenuje, jak je stará i odkud pochází. Není uvedená v žádném seznamu pohřešovaných osob a ani její DNA se s nikým neshoduje. O šest let později, stále neidentifikovaná, žije v bezpečí dětského domova pod novým jménem –… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V dozvucích příšerného zločinu je v tajné místnosti nalezena dívka. Je téměř umořená hlady, špinavá a odmítá komukoli říct, jak se jmenuje, jak je stará i odkud pochází. Není uvedená v žádném seznamu pohřešovaných osob a ani její DNA se s nikým neshoduje. O šest let později, stále neidentifikovaná, žije v bezpečí dětského domova pod novým jménem – Evie Cormacová. Když k soudu podá žádost, ve které se dožaduje práva na propuštění v dospělosti, musí forenzní psycholog Cyrus Haven rozhodnout, jestli je Evie připravená na život na svobodě. Jenže Evie není jako nikdo, koho Cyrus kdy potkal – je stejnou měrou fascinující i nebezpečná. Evie pozná, když někdo lže, a v jejím okolí pravdu nemluví vůbec nikdo.
Cyrus je mezitím přivolán k vyšetřování šokující vraždy středoškolské šampiónky v krasobruslení, Jodie Sheehanové, která zemřela na opuštěné pěšině nedaleko domova… Forenzní psycholog je lapený mezi dvěma případy – jedna dívka potřebuje zachránit a ta druhá se dovolává spravedlnosti. Jakou cenu bude ochoten zaplatit za pravdu?

Sdílet 0

série
Cyrus Haven 1. díl z 3
Další ze série
1. Hodná a zlobivá holka
2. Když byla hodná
3. Budu ti nablízku
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Thrillery
Témata
vyšetřování
Nakladatel
Moba
jazyk
čeština
Počet stran
464
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 11 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Beáta Rousová registrovaný uživatel

    Včera těsně po půlnoci jsem dočetla tento nový thriller. Musím říct že jsem tentokrát neměla žádná očekávání, ale kniha mě velmi překvapila a je to podle mě skvělý a nadupaný thriller. Má skvělé hlavní postavy a Cyruse si nejde neoblíbit. Zápletka a příběh celkově je velmi zajímavý jak část s Andělskou tváří - tak vyšetřování vraždy mladičké krasobruslařky. Kniha je vyprávěna ze dvou pohledů - Cyruse Havena a Evie Cormakové Cyrus je mladý psycholog, který příležitostně spolupracuje s policií a i tentokrát jim pomáhá s vyšetřováním vraždy. Což se nakonec ukáže že není vůbec tak jednoduché jak se na první pohled mohlo zdát a případ mladé krasobruslařky je daleko zamotanější a také že ta úžasná a nadaná dívka nebyla až tak svatá. Co se týče Cyruse samotného tak ten se mi líbil - jak jeho postoj k mobilním telefonům :D tak i celkově jeho osobnost. Zaujal mě popis jeho tetování a ta představa se mi velmi líbila :) Díky své práci se setká s Evie - která je zavřená v ústavu pro nebezpečné "děti" ... je totiž takzvaná Dívka z bedny nebo Andělská tvář. Nikdo neví jak se vlastně jmenuje, kolik jí je let (nejspíš osmnáct) ani odkud pochází. A jelikož její minulost je velká záhada a ví se jen že si prošla hroznými věcmi - tak přivolají Cyruse aby rozhodl zda je připravena na život mimo ústav. . I když Evie může na první pohled působit jako nebezpečná a narušená mladá žena která se neumí chovat - mě se líbila - většinou je toho pod povrchem daleko víc a tady u Evie to platí stonásobně. A také její příběh není takový jak si všichni myslí takže pokračování této knihy bude určitě paráda. Líbilo se mi jak se to mezi ní a Cyrusem vyvíjí a jak se Cyrus rozhodl jí pomoci byl celkem šok...říkala jsem si zda to byl dobrý nápad, ale Cyrusova děsivá rodinná historie by mohla napomoci k navázání vztahu mezi ním a Evie - takže druhou stranu jsem si říkala že by to mohlo fungovat. . Kniha měla sice více zápletek a hlavním mělo být vyšetřování vraždy - a i když tato část byla skvěle napsaná a bylo to zajímavé - stejně mě nejvíce zajímalo jak se to vyvine s Evie a Cyrusem. Trochu jsem se bála jak autor uchopí schopnosti Evie...aby to nezahnal až moc do nadpřirozena nebo aby z ní nakonec nebyl druhý superman :D nakonec to zpracoval dobře a její schopnost poznat kdo lže byla skvěle zpracována. . O této knize bych mohla psát ještě dlouho takže tady to utnu a jen Vám tuto knihu doporučím všemi deseti.

    Kniha, Moba, 2020, 9788024394299

  • 5 z 5 hvězdiček Martin Vlach registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajímavá, čtivá, umí pohltit. Člověk ji nerad odkládá nedočtenou.

    E-kniha, Moba, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Renáta Lasevičová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zase jeden kvalitní spisovatel. Tohle počteníčko jsem si užila. Cyruse a Evie jsem si zamilovala. Už se těším na druhý díl.

    Kniha, Moba, 2020, 9788024394299

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Krhutová registrovaný uživatel

    Autor opět nezklamal. Všechny jeho knihy zbožňuji, jsou napínavé a energické. Nebudu zde podrobně líčit oč běží, proto ve zkratce. Příběh pojednává o vyšetřování vraždy mladé talentované krasobruslařky Jodie, ke které je přizván forenzní psycholog Cyrus Haven. Tento je zároveň požádán o zpracování osobnostního profilu dívky jménem Evie, která je zavřená od svých cca šesti let v ústavu, kdy byla nalezená téměř umořena hlady a špinavá. Sama požádala o propuštění, ale na druhou stranu odmítá cokoliv o sobě říct. Nikdo přesně totiž neví kolik ji je let, jak se doopravdy jmenuje a odkud pochází. Cyrus, který sám v dětství prožil rodinnou tragédii, kdy jeho bratr zavraždil jejich rodiče a dvě sestry (dvojčata), se rozhodl ji pomoci. Nebudu již zabíhat do podrobností, knížku si přečtěte, stojí za to.

    Kniha, Moba, 2020, 9788024394299

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Hlavní postavou této knihy je forenzní psycholog Cyrus Haven. Seznámí se s dívkou Evie, která žije v dětském domově ostrahou, protože její život rozhodně nebyl jednoduchý. Jako malá, byla nalezena v tajné místnosti, kde přežívala ve špatném stavu. Nikomu neřekla, jak se jmenuje, ani odkud pochází a musela tak přijmout novou identitu. Soud má nyní rozhodnout, zda už je plnoletá nebo ne a Cyrus má dát posudek, zda je již připravená opustit dětský domov. Zároveň také řeší případ vraždy mladé dívky, která zemřela nedaleko domova. My v knize sledujeme vývoj obou případů a rozhodně nás to nenechá chladnými. Takhle knížka byla naprosto úžasná a hned Vám vysvětlím, co mě na ní uchvátilo. Příběh je vyprávěn z pohledu obou hlavních hrdinů – Cyruse a Evie. Pohled psychologa je úžasný - klidný a hlavně všímavý. Veškeré pohledy a popisy byly naprosto dokonalé, jako byste byli Vy sami na jeho místě a dívali se na svět jeho očima a s jeho rozvahou. Jeho myšlenkové pochody a profilování podezřelých bylo také super popsané. Navíc Cyrus je velký sympaťák s pochmurnou minulostí a možná i díky tomu mu budete fandit víc a víc. Na druhou stranu pohled Evie je vtipným pohledem puberťáka, který to však v hlavně má srovnané a je znát, že si prošla opravdu těžkým obdobím. V příběhu navíc řešíme, jak se každý může vyrovnat se svými problémy, a to ne zrovna jednoduchými. Je to taková sonda do lidské duše. Najdeme zde i dojemná místa, tak možná i nějaká ta slzička ukápne. Celý příběh se navíc odehrává v městečku Nottingham, takže tu v pozadí stojí i slavný zbojník Robin Hood. Tím, že to není vymyšlené místo, si můžete projít na mapách, kde se všechno odehrávalo. Knížka je neskutečně napínavá, možná si budete myslet, že víte, jak to vlastně celé skončí, ale myslím, že Vás autor nakonec překvapí, u mě se mu to tedy rozhodně povedlo. Moc se mi líbila použitá různá přirovnání a slovní obraty a celkově se knížka moc dobře četla. Toto byla moje první kniha od autora, ale rozhodně ne poslední. Po jejím dočtení okamžitě potřebujete další díl, ten už v zahraničí vyšel a já budu netrpělivě vyhlížet, kdy tomu bude tak i u nás. Do té doby zřejmě zkusím nějakou další autorovu knihu. Kterou byste mi doporučili?

    Kniha, Moba, 2020, 9788024394299

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora